Brussels Airlines verwelkomde 108.000 extra passagiers in 2007

In het afgelopen jaar 2007 kozen er in totaal 5,85 miljoen passagiers voor het vluchtaanbod van Brussels Airlines. Voor de vluchten die Brussels Airlines zelf opereert, zijn dat er ruim 108.000 meer dan vorig jaar. Vooral de groei van het aantal Afrika-reizigers viel op in dit overgangsjaar.

2007 was een belangrijk overgangsjaar voor Brussels Airlines. De merknamen SN Brussels Airlines en Virgin Express maakten op 25 maart plaats voor Brussels Airlines dat met een compleet vernieuwde productfilosofie en aanbodswijzingen op de markt kwam. 

In totaal kozen er 5,85 miljoen passagiers voor Brussels Airlines en voor de vluchten uitgevoerd door partners. Het aantal passagiers dat met Brussels Airlines van en naar Afrika reisde steeg met bijna acht procent. Voor de Europese vluchten werd een lichte passagiersgroei geregistreerd. 

Deze passagierstoename werd gerealiseerd ondanks de scherp toegenomen concurrentie op heel wat routes en bewijst dat het nieuwe businessmodel en de aantrekkelijke prijzenpolitiek door de markt wordt aanvaard. 

In 2008 wil Brussels Airlines vier procent extra passagiers verwelkomen. De uitbreiding van het aanbod naar Afrika in zowel capaciteit als in frequenties, het scherp geprijsde Europese vluchtaanbod en de samenwerking met ondermeer Jet Airways zullen in 2008 de drijvende motoren zijn van deze groei. 

De luchtvaartmaatschappij zal twee nieuwe toestellen in gebruik nemen, een Airbus A319 en een Boeing 737-400. Beide vliegtuigen zullen vanaf de lente ingezet worden op Europese bestemmingen.

De Belgische reisagenten riepen Brussels Airlines in 2007 uit tot luchtvaartmaatschappij van het jaar en die belangrijke onderscheiding is alvast een stimulans om de klanten in 2008 nog meer service aan te bieden. Zo zal Brussels Airlines heel nadrukkelijk de  snelle web check-in gaan promoten die het passagiers mogelijk maakt om van thuis uit of vanop bureau in te checken voor een vlucht. Ook de zeer gewaardeerde snelle security voor b.flex passagiers zal verder uitbreiden.

Ander hoogtepunt wordt in de lente van 2008 de start van de Congolese luchtvaartmaatschappij airDC waarin Brussels Airlines zowel operationeel als financieel participeert. airDC maakt het voor de passagiers van Brussels Airlines mogelijk om vlot en veilig naar het Congolese binnenland en bestemmingen in de buurlanden te vliegen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com