Brussels Airlines verwelkomt 150.000ste Self Bagage Drop-off passagier

In maart van dit jaar introduceerden Brussels Airlines en Brussels Airport selfservice bagage drop-off: 6 check-in desks in de vertrekhal waar passagiers zelf hun bagage kunnen inchecken en labelen. De innovatieve service is erg populair bij de reizigers; vandaag werd de 150.000ste gebruiker verwelkomd.

Steeds meer reizigers maken gebruik van self-check-in machines in de vertrekhal of checken online of via hun smartphone in. Als ze reizen met bagage, moesten ze voorheen wel nog langs een balie op de luchthaven om de bagage in te checken. Het nieuwe systeem bevrijdt de passagier van die laatste stap. Hij heeft nu de optie om zichzelf én zijn bagage in te checken, waardoor hij na minder dan 1 minuut op weg kan zijn naar zijn vertrekgate en waardoor het incheckproces en de wachtrijen aanzienlijk verkort worden.


De selfservice bagage drop-off maakt deel uit van Brussels Airlines’ Express check-in proces, dat passagiers makkelijk en snel door het incheckproces loodst. De service is heel erg populair bij de reizigers: gemiddeld 1,700 passagiers per dag maken er gebruik van en vandaag checkte de 150.000ste passagier zijn bagage in. Piet en Nicolas L., die hun bagage aan het inchecken waren voor hun vlucht naar Napels, werden verrast met een gepast cadeau: twee gratis tickets naar een bestemming naar keuze binnen het Europese netwerk van Brussels Airlines.

“Het is de eerste keer dat we dit systeem gebruikten. Ik vond dat het heel makkelijk ging. Het is heel duidelijk hoe je je bagage moet inchecken en we waren heel snel klaar”, zegt Piet.

De selfservice toestellen in Brussels Airport werden ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Type22. Zij brachten het toestel op de markt onder de naam ‘Scan&Fly’

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com