Brussels Airlines verwelkomt 45, 8 pct meer passagiers in april 2011

Brussels Airlines registreerde in de voorbije maand april een passagiersgroei van 45, 8 procent. Bijna een half miljoen passagiers vlogen binnen het Europese en Afrikaanse netwerk. Deze spectaculaire groei is te wijten aan het feit dat het luchtverkeer vorig jaar fel leed onder de tijdelijke sluiting van het luchtruim omwille van de aswolk maar ook aan de positieve passagiersontwikkeling die blijft aanhouden.

In totaal kozen er in april 486.653 passagiers voor een Brussels Airlines vlucht. In vergelijking met vorig jaar is dit een stijging met 45, 8 procent. Op de Europese vluchten werd een passagiersgroei van 47 procent geregistreerd en aan boord van de Afrika-vluchten bedroeg deze toename 32, 5 procent.

De cijfers zijn beïnvloed door het feit dat het vliegverkeer vorig jaar in april gedurende ruim vijf dagen onmogelijk was door de sluiting van het luchtruim door de aswolk. Toch is er in april 2011 ook een groei dankzij een toename van de vliegtuigcapaciteit, de commerciële strategie en de prijzenpolitek van Brussels Airlines.

Zo werd in april, de maand waarin het zomerseizoen start, de capaciteit en / of de vluchtfrequentie op talrijke routes verhoogd (Athene, Tel Aviv, Bilbao, Praag, Hamburg, Berlijn, ...) dankzij de ingebruikname van ondermeer bijkomende Airbus A 319 toestellen en een allereerste Airbus A 320 vliegtuig.

In deze passagierscijfers zijn de chartervluchten die Brussels Airlines uitvoert in naam van reisorganisatoren niet inbegrepen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com