Brussels Airlines verwelkomt 5 miljoenste passagier

Uitgerekend op deze Valentijnsdag verwelkomde Brussels Airlines haar vijf miljoenste passagier sinds de eerste vlucht van de luchtvaartmaatschappij op 25 maart vorig jaar. Dhr Carl Verbrugge vloog van Brussel naar Genève en werd uitgebreid in de bloemetjes gezet.

Brussels Airlines' eerste vlucht vertrok in de vroege ochtend van zondag 25 maart vorig jaar. Ruim tien maanden later hebben de bemanningsleden en het luchthavenpersoneel al 5 miljoen passagiers verwelkomd. De ‘5 miljoenste’, Dhr Carl Verbrugge vloog vandaag naar Genève en kreeg zijn prijs overhandigd bij de self check-in machine in de luchthaven. 

De heer Carl Verbrugge, frequente passagier op onze route Brussel–Genève, was zeer verheugd twee gratis b.light economy tickets in ontvangst te mogen nemen. Spontaan verzocht hij ze te schenken aan een liefdadigheidsinstelling. Zijn keuze viel op Les 20 cœurs de Justine – opgericht door de Belgische sportster en ’s werelds nummer 1 tennisster, Justine Henin.

b.light economy en b.flex economy+

De nieuwe commerciële strategie van Brussels Airlines wordt duidelijk gewaardeerd door de passagiers. Ruim 22 procent van Brussels Airlines klanten kiest nu al voor de b.flex economy+ tickets. “Die tickets zijn vijftig procent goedkoper dan de voorbijgestreefde business class formule en dat wordt duidelijk gewaardeerd”, zegt EVP Sales & Marketing Ursula Silling. “Sinds de lancering stijgt maand na maand het aantal b.flex passagiers.”

Met de b.light reisformule en prijzen vanaf 29 euro of 49 euro all in enkele reis heeft Brussels Airlines een zeer aantrekkelijk alternatief voor de lowcost maatschappijen zonder de ‘verborgen’ nadelen van enkele lowcost spelers zoals toeslagen voor check-in, boarding of bagage die bovenop hun tarieven worden aangerekend. De b.light reisformule wordt vooral gewaardeerd door citytrippers of klanten die op familiebezoek gaan. Ursula Silling: “Geen enkele andere luchtvaartmaatschappij biedt vanuit Brussels Airport zoveel low fare bestemmingen en afreismogelijkheden aan als Brussels Airlines.”

Deze zomer biedt Brussels Airlines haar passagiers nog meer afreismogelijkheden aan dankzij een verdubbeling van de vluchten naar Moskou en extra vluchtfrekwenties en/of capaciteitsverhogingen naar Milaan Malpensa, Firenze, Berlijn Tempelhof, Nice, Tel Aviv en Barcelona. In vergelijking met vorige zomer wordt de zetelcapaciteit naar Afrika met bijna 30 procent verhoogd.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com