Brussels Airlines verwelkomt 60.326 passagiers dit weekend

Vrijdag 27 juni 2014 — Dit weekend, het eerste weekend van de vakantie-uittocht, verwelkomt Brussels Airlines 60.326 passagiers aan boord van haar 621 lijnvluchten. Meest populaire bestemmingen zijn Barcelona, Rome, Geneve, Malaga, Nice, Venetië, Berlijn en New York.  Daarnaast worden er vandaag, morgen en zondag ook nog eens 46 vakantievluchten voor reisorganisatoren uitgevoerd door Brussels Airlines.

Brussels Airlines staat klaar voor een bijzonder druk weekend. Voor vluchten op vrijdag, zaterdag en zondag hebben telkens ongeveer 20.000 passagiers een ticket gereserveerd. Velen van hen vertrekken naar een Mediterrane zonbestemming. De vluchten naar bijvoorbeeld Malaga, Nice, Barcelona, Venetië, Firenze, Napels, Catania, Palermo, Bari, Athene, Faro en Malta vertrekken met een bezettingsgraad van bijna 100 procent. De beslissing van Brussels Airlines om deze zomer méér vluchten aan te bieden naar typische vakantiebestemmingen werpt duidelijk zijn vruchten af.

Ook New York en Washington, Brussels Airlines’ toegangspoorten tot de U.S. zijn erg in trek. Uitgedrukt in passagiersvolumes zijn Nice, Barcelona,  Rome, Geneve en Berlijn de toppers.

Naast het drukke lijnvluchtprogramma verzorgt Brussels Airlines voor talrijke Belgische en buitenlandse reisorganisatoren ook nog vakantievluchten naar bestemmingen in onder meer Marokko, Corsica, de Balearen, Italië, Turkije en Griekenland. In totaal zijn er dit weekend 46 gecharterde vluchten gepland.

Brussels Airlines heeft zich de voorbije dagen helemaal voorbereid om het eerste vakantieweekend van de zomer zo vlot mogelijk te laten verlopen. Zo werden de luchthavendiensten versterkt om de passagiersdrukte op te vangen. Maar ook passagiers zélf kunnen hun steentje bijdragen door goed op tijd naar de luchthaven te komen. Wie vooraf voor zijn vlucht incheckt via brusselsairlines.com (zowel toegankelijk via website als smartphone) spaart bijvoorbeeld heel wat tijd uit op de luchthaven en vermijdt wachtrijen.