Brussels Airlines verwelkomt 60.326 passagiers dit weekend

Dit weekend, het eerste weekend van de vakantie-uittocht, verwelkomt Brussels Airlines 60.326 passagiers aan boord van haar 621 lijnvluchten. Meest populaire bestemmingen zijn Barcelona, Rome, Geneve, Malaga, Nice, Venetië, Berlijn en New York.  Daarnaast worden er vandaag, morgen en zondag ook nog eens 46 vakantievluchten voor reisorganisatoren uitgevoerd door Brussels Airlines.

Brussels Airlines staat klaar voor een bijzonder druk weekend. Voor vluchten op vrijdag, zaterdag en zondag hebben telkens ongeveer 20.000 passagiers een ticket gereserveerd. Velen van hen vertrekken naar een Mediterrane zonbestemming. De vluchten naar bijvoorbeeld Malaga, Nice, Barcelona, Venetië, Firenze, Napels, Catania, Palermo, Bari, Athene, Faro en Malta vertrekken met een bezettingsgraad van bijna 100 procent. De beslissing van Brussels Airlines om deze zomer méér vluchten aan te bieden naar typische vakantiebestemmingen werpt duidelijk zijn vruchten af.

Ook New York en Washington, Brussels Airlines’ toegangspoorten tot de U.S. zijn erg in trek. Uitgedrukt in passagiersvolumes zijn Nice, Barcelona,  Rome, Geneve en Berlijn de toppers.

Naast het drukke lijnvluchtprogramma verzorgt Brussels Airlines voor talrijke Belgische en buitenlandse reisorganisatoren ook nog vakantievluchten naar bestemmingen in onder meer Marokko, Corsica, de Balearen, Italië, Turkije en Griekenland. In totaal zijn er dit weekend 46 gecharterde vluchten gepland.

Brussels Airlines heeft zich de voorbije dagen helemaal voorbereid om het eerste vakantieweekend van de zomer zo vlot mogelijk te laten verlopen. Zo werden de luchthavendiensten versterkt om de passagiersdrukte op te vangen. Maar ook passagiers zélf kunnen hun steentje bijdragen door goed op tijd naar de luchthaven te komen. Wie vooraf voor zijn vlucht incheckt via brusselsairlines.com (zowel toegankelijk via website als smartphone) spaart bijvoorbeeld heel wat tijd uit op de luchthaven en vermijdt wachtrijen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com