Brussels Airlines verwelkomt 98 nieuwe crewleden

De luchtvaartmaatschappij blijft een van de meest aantrekkelijke werkgevers in België

Brussels Airlines verwelkomt 98 nieuwe collega's in haar cabin crew departement. In november begint een eerste groep van 15 nieuwe medewerkers aan hun negen weken durende veiligheids- en commerciële opleiding, om in januari 2019 hun carrière aan boord te beginnen. De 98 nieuwe stewards en stewardessen werden geselecteerd uit meer dan 800 kandidaten, een aantal dat opnieuw de aantrekkelijkheid van Brussels Airlines als werkgever in België bevestigt. 

Brussels Airlines blijft groeien binnen de Eurowings Group en speelt in op de continu toenemende vraag naar vliegreizen. Na een enorm drukke zomer in 2018 anticipeert Brussels Airlines nu al op het zomerseizoen van volgend jaar door 98 nieuwe cabinepersoneelsleden aan te werven. Het bedrijf organiseerde 4 selectiedagen om de juiste kandidaten te vinden, met de juiste servicegerichtheid, uit meer dan 800 sollicitanten, een aantal dat aantoont dat Brussels Airlines een zeer aantrekkelijke werkgever is in België.

Uit een recente studie van Universum bleek ook dat de luchtvaartmaatschappij tot de meest attractieve werkgevers in België behoort binnen de Belgische studentengemeenschap. Brussels Airlines eindigde in de studie op de 4e plaats, na Google, L'Oréal Group en Coca-Cola European Partners.

Het Universum-onderzoek wees uit dat de belangrijkste drijfveren voor studenten een gezonde balans tussen werk en privéleven, ondernemersgeest en creativiteit en innovatie zijn, allemaal zaken die Brussels Airlines sterk promoot op de werkvloer.

"De luchtvaart is een zeer aantrekkelijke sector, vol gepassioneerde experts die overlopen van enthousiasme en goede ideeën. We weten dat ruimte voor ondernemerschap, innovatie, creativiteit en een aangename werksfeer een doorslaggevende rol spelen en net daarom geeft Brussels Airlines haar collega's de kans om hun ideeën te ontwikkelen en wil het bedrijf de passie die ze hebben aanmoedigen. Want die gepassioneerde collega's stralen hun enthousiasme uit en zorgen voor een extra glimlach op het gezicht van onze reizigers, en dat maakt Brussels Airlines tot wat het vandaag is, een luchtvaartmaatschappij die service hoog in het vaandel draagt."

- Diane Cauwenberghs, Talent Manager bij Brussels Airlines

In 2018 telde Brussels Airlines voor het eerst meer dan 4.000 medewerkers. Ook op dit moment is de luchtvaartmaatschappij op zoek naar nieuwe collega’s met diverse profielen, waaronder 50 piloten. Vind meer vacatures op de jobsite van Brussels Airlines.

Download de resultaten van de Universum studie hier

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com