Brussels Airlines verwelkomt 98 nieuwe crewleden

Brussels Airlines verwelkomt 98 nieuwe crewleden

De luchtvaartmaatschappij blijft een van de meest aantrekkelijke werkgevers in België

Brussels Airlines verwelkomt 98 nieuwe collega's in haar cabin crew departement. In november begint een eerste groep van 15 nieuwe medewerkers aan hun negen weken durende veiligheids- en commerciële opleiding, om in januari 2019 hun carrière aan boord te beginnen. De 98 nieuwe stewards en stewardessen werden geselecteerd uit meer dan 800 kandidaten, een aantal dat opnieuw de aantrekkelijkheid van Brussels Airlines als werkgever in België bevestigt. 

Brussels Airlines blijft groeien binnen de Eurowings Group en speelt in op de continu toenemende vraag naar vliegreizen. Na een enorm drukke zomer in 2018 anticipeert Brussels Airlines nu al op het zomerseizoen van volgend jaar door 98 nieuwe cabinepersoneelsleden aan te werven. Het bedrijf organiseerde 4 selectiedagen om de juiste kandidaten te vinden, met de juiste servicegerichtheid, uit meer dan 800 sollicitanten, een aantal dat aantoont dat Brussels Airlines een zeer aantrekkelijke werkgever is in België.

Uit een recente studie van Universum bleek ook dat de luchtvaartmaatschappij tot de meest attractieve werkgevers in België behoort binnen de Belgische studentengemeenschap. Brussels Airlines eindigde in de studie op de 4e plaats, na Google, L'Oréal Group en Coca-Cola European Partners.

Het Universum-onderzoek wees uit dat de belangrijkste drijfveren voor studenten een gezonde balans tussen werk en privéleven, ondernemersgeest en creativiteit en innovatie zijn, allemaal zaken die Brussels Airlines sterk promoot op de werkvloer.

"De luchtvaart is een zeer aantrekkelijke sector, vol gepassioneerde experts die overlopen van enthousiasme en goede ideeën. We weten dat ruimte voor ondernemerschap, innovatie, creativiteit en een aangename werksfeer een doorslaggevende rol spelen en net daarom geeft Brussels Airlines haar collega's de kans om hun ideeën te ontwikkelen en wil het bedrijf de passie die ze hebben aanmoedigen. Want die gepassioneerde collega's stralen hun enthousiasme uit en zorgen voor een extra glimlach op het gezicht van onze reizigers, en dat maakt Brussels Airlines tot wat het vandaag is, een luchtvaartmaatschappij die service hoog in het vaandel draagt."

- Diane Cauwenberghs, Talent Manager bij Brussels Airlines

In 2018 telde Brussels Airlines voor het eerst meer dan 4.000 medewerkers. Ook op dit moment is de luchtvaartmaatschappij op zoek naar nieuwe collega’s met diverse profielen, waaronder 50 piloten. Vind meer vacatures op de jobsite van Brussels Airlines.

Download de resultaten van de Universum studie hier

Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem