Brussels Airlines verwelkomt 98 nieuwe crewleden

Brussels Airlines verwelkomt 98 nieuwe crewleden

De luchtvaartmaatschappij blijft een van de meest aantrekkelijke werkgevers in België

Brussels Airlines verwelkomt 98 nieuwe collega's in haar cabin crew departement. In november begint een eerste groep van 15 nieuwe medewerkers aan hun negen weken durende veiligheids- en commerciële opleiding, om in januari 2019 hun carrière aan boord te beginnen. De 98 nieuwe stewards en stewardessen werden geselecteerd uit meer dan 800 kandidaten, een aantal dat opnieuw de aantrekkelijkheid van Brussels Airlines als werkgever in België bevestigt. 

Brussels Airlines blijft groeien binnen de Eurowings Group en speelt in op de continu toenemende vraag naar vliegreizen. Na een enorm drukke zomer in 2018 anticipeert Brussels Airlines nu al op het zomerseizoen van volgend jaar door 98 nieuwe cabinepersoneelsleden aan te werven. Het bedrijf organiseerde 4 selectiedagen om de juiste kandidaten te vinden, met de juiste servicegerichtheid, uit meer dan 800 sollicitanten, een aantal dat aantoont dat Brussels Airlines een zeer aantrekkelijke werkgever is in België.

Uit een recente studie van Universum bleek ook dat de luchtvaartmaatschappij tot de meest attractieve werkgevers in België behoort binnen de Belgische studentengemeenschap. Brussels Airlines eindigde in de studie op de 4e plaats, na Google, L'Oréal Group en Coca-Cola European Partners.

Het Universum-onderzoek wees uit dat de belangrijkste drijfveren voor studenten een gezonde balans tussen werk en privéleven, ondernemersgeest en creativiteit en innovatie zijn, allemaal zaken die Brussels Airlines sterk promoot op de werkvloer.

"De luchtvaart is een zeer aantrekkelijke sector, vol gepassioneerde experts die overlopen van enthousiasme en goede ideeën. We weten dat ruimte voor ondernemerschap, innovatie, creativiteit en een aangename werksfeer een doorslaggevende rol spelen en net daarom geeft Brussels Airlines haar collega's de kans om hun ideeën te ontwikkelen en wil het bedrijf de passie die ze hebben aanmoedigen. Want die gepassioneerde collega's stralen hun enthousiasme uit en zorgen voor een extra glimlach op het gezicht van onze reizigers, en dat maakt Brussels Airlines tot wat het vandaag is, een luchtvaartmaatschappij die service hoog in het vaandel draagt."

- Diane Cauwenberghs, Talent Manager bij Brussels Airlines

In 2018 telde Brussels Airlines voor het eerst meer dan 4.000 medewerkers. Ook op dit moment is de luchtvaartmaatschappij op zoek naar nieuwe collega’s met diverse profielen, waaronder 50 piloten. Vind meer vacatures op de jobsite van Brussels Airlines.

Download de resultaten van de Universum studie hier

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem