Brussels Airlines verwelkomt Aramark als nieuwe cateringpartner voor haar lounges op Brussels Airport

  • Aramark, gerenommeerde cateringspecialist en nieuwe speler in de Belgische luchtvaartsector, zal instaan voor kwaliteitsvolle en duurzame catering voor alle gasten van de Brussels Airlines lounges op Brussels Airport (THE LOFT by Brussels Airlines & Lexus en de Sunrise Lounge)
  • THE LOFT by Brussels Airlines & Lexus en de Sunrise Lounge openden opnieuw de deuren op 15 juni na een sluiting van acht maanden
  • Alle gasten worden ontvangen met veel aandacht voor veiligheid op het gebied van gezondheid.

Na een sluiting van acht maanden zijn de Sunrise Lounge van Brussels Airlines en THE LOFT by Brussels Airlines & Lexus weer open. Met Aramarak verwelkomt de luchtvaartmaatschappij een nieuwe cateringpartner in haar lounges en op Brussels Airport. Aramark is een kwaliteitsmerk dat zich toelegt op een uitmuntende dienstverlening die de verwachtingen van haar klanten overtreft.

“We zijn verheugd dat we onze gasten eindelijk opnieuw kunnen verwelkomen in THE LOFT en in de Sunrise Lounge na zo’n lange tijd. De klant staat centraal in alles wat we doen, ook in zeer uitdagende omstandigheden. Terwijl we de allerhoogste normen blijven toepassen wat gezondheidsveiligheid betreft, kijken we ernaar uit onze gasten een uitzonderlijke ervaring aan te bieden, en meteen ook gemoedsrust”, verduidelijkt Peter Gerber, CCO & CEO van Brussels Airlines. “Door de samenwerking met een partner als Aramark kunnen we een uitzonderlijke klantenervaring aanbieden, zelfs binnen de beperkingen van de huidige gezondheidscrisis. Naast onze gedeelde passie voor gastvrijheid maakt ook de duurzame aanpak van Aramark ten aanzien van mens en planeet dat zij de perfecte partner voor onze lounges zijn. We zijn dankbaar dat we hen welkom kunnen heten in de luchtvaartsector.”

"Aramark is bijzonder vereerd en trots om samen met Brussels Airlines een hoogstaande cateringservice aan te bieden in de lounges op Brussels Airport.Onze lokale Belgische aanpak met de steun van onze internationale teams in het beheer van luchthavenlounges, onze passie voor uitmuntende service, hebben ons op natuurlijke wijze dichter bij Brussels Airlines gebracht.

Het is door het delen van dezelfde visie, dezelfde filosofie, dat we een solide partnerschap kunnen opbouwen. Zoals we allemaal weten is de slogan van Brussels Airlines "We go the extra smile". Die van Aramark Belgium is "We go the extra culinary experience". Samen willen we België laten schitteren over de hele wereld. Met awards die in het verleden al werden toegekend aan de Brussels Airlines lounges, gaat Aramark graag de uitdaging aan om samen met hen deze award te behouden."

  • Stijn Crombé, Executive Managing Director    Belgium – Netherlands – France – Luxemburg

 

Bij de heropening van THE LOFT by Brussels Airlines & Lexus benadrukken Brussels Airlines en Aramark dat het belangrijk is om de hygiënemaatregelen te allen tijde te respecteren. Dat betekent dat gasten verplicht een mondmasker moeten dragen wanneer ze aankomen op de luchthaven, ook bij een bezoek aan de lounges. Naast een strikte handhygiëne voor alle gasten zorgt ons personeel ervoor dat de tafels, stoelen en de verschillende standen van het buffet regelmatig ontsmet worden.

Uiteraard worden passagiers die zich niet goed voelen verzocht om niet te reizen, dit om de gezondheid van andere passagiers en van het personeel te beschermen.

 

OVER ARAMARK

Wij verrijken en voeden levens waar mensen werken, leven, genezen en reizen. "Zaken moeten hervat worden, en reizen maakt deel uit van ons evenwicht als zakenman en -vrouw maar ook als mens want "Blijven is bestaan, reizen is leven" (Gustave Nadaud).

Wij creëren unieke eetervaringen die verder gaan dan wat wordt verwacht. Er is behoefte aan een frisse, lokale aanpak en echte innovatie van Brussels Airlines servicepartner. Wij combineren een jarenlange ervaring op wereldwijde markten met een menselijke aanpak en culinaire innovatie.

Onze duurzame aanpak zal Brussels Airlines in staat stellen om de gastenervaring te verbeteren en te differentiëren boven andere competitieve lounge en club operatoren, met een Belgische culinaire touch.

We zijn van plan om de diensten van de Brussels Airlines lounges te transformeren door middel van het volgende:

Verse, seizoensgebonden menu's: Het injecteren van een levendigheid en een gevoel van locatie aan de voedsel menu rotaties.

Lokaal en onderscheidend: Onze lokale leveranciers en producenten naar voren schuiven die waarde toevoegen aan het menu en de lokale economie met originele recepten.

Partnering CSR Benadering: Een bedrijfsfilosofie die een positieve wederzijdse CSR-uitdaging aanmoedigt via het mensenproject in het Virunga park met onze gemeenschappelijke Koffiepartner Rombouts.

De reis van de gast begint op de luchthaven: We verbeteren elk touchpoint door te begrijpen wat echt belangrijk is voor de gast.

Dit is een kans en het juiste moment om Brussels Airlines te ondersteunen en te begeleiden in dit nieuwe tijdperk van consumptie, door gebruik te maken van onze systemen en de uitmuntendheid van onze diensten.

Tot slot hebben we de ambitie om Brussels Airlines te ondersteunen door een derde award te winnen als "Europe's Leading Airline Lounge".

OVER THE LOFT

THE LOFT by Brussels Airlines & Lexus is een uniek loungeconcept waarbij comfort, technologie en design centraal staan, in combinatie met een mix van 'Belgitude' en Japanse gastvrijheid.

Met zijn 2040m², biedt THE LOFT by Brussels Airlines & Lexus plaats aan 500 gasten. Het geheel is verdeeld in verschillende ruimtes met elk hun eigen sfeer en faciliteiten, inclusief een centrale bar, verscheidene zones om rustig te zitten en een break-outzone die ideaal is voor reizigers die onderweg willen werken.

THE LOFT by Brussels Airlines & Lexus bevindt zich in Pier A van Brussels Airport en is alle dagen open van 5 tot 20 uur (Zaterdag van 5 tot 12.30 uur).

Dit jaar is THE LOFT opnieuw genomineerd in de categorie “Europe's Leading Airline Lounge” door World Travel Awards, en dit voor de derde keer op rij. Passagier kunnen hun stem uitbrengen voor THE LOFT tot 1 september.

 

OVER DE SUNRISE LOUNGE

De Sunrise Lounge is er speciaal voor onze gasten die naar Afrika reizen en die vertrekken van gates T op Brussels Airport. De lounge is alle dagen open van 8 tot 12 uur, afhankelijk van het vertrek van de laatste vlucht.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com