Brussels Airlines verwelkomt het zomerseizoen met sterke passagiersgroei dankzij nieuwe bestemmingen

Brussels Airlines is het nieuwe zomerseizoen sterk gestart. Het aantal passagiers steeg tijdens de voorbije Paasdagen met tien procent. De tien nieuwe bestemmingen die vlak voor Pasen werden gelanceerd konden rekenen op heel wat bijval. Ook voor de rest van het zomerseizoen rekent Brussels Airlines op groei. In vergelijking met vorig jaar worden 7 procent meer vluchten gepland.

Europese netwerk

Méér (zon)bestemmingen, méér afreismogelijkheden en scherpe prijzen dankzij de nieuwe productformules Check&Go, Light&Relax, Flex&Fast en Bizz&Class. Dat zijn de voornaamste nieuwe ingrediënten in het Europese zomeraanbod 2015 van Brussels Airlines dat zopas werd gelanceerd.  De marktreacties zijn alvast positief. Niet alleen werd een goede passagiersgroei geregistreerd, ook de bezettingsgraad steeg gevoelig. De expansiestrategie die Brussels Airlines sinds vorig jaar volgt wordt ook deze zomer voortgezet. Zo zal Brussels Airlines tijdens een gemiddelde zomerweek 7 procent extra vluchten uitvoeren.

 

Met Bordeaux (3 vluchten/week), Dubrovnik (2 vluchten/week), Lourdes-Pyrenees (2 vluchten/week), St-Petersburg (3 vluchten/week), Calvi (1 vlucht/week), Olbia (2 vluchten/week) en Ibiza (2 vluchten/week in juli en augustus) maakt Brussels Airlines populaire zomerbestemmingen vlot bereikbaar. Daarnaast breidt het netwerk ook uit met twee Europese hoofdsteden: Riga (6 vluchten/week sinds eind maart) en Zagreb (6 vluchten/week vanaf september). Ook Billund (12 vluchten/week), toegangspoort tot de Deense regio SüdJüdland, prijkt nu  voor het eerst in de uurregeling.

 

Voor veel bestaande bestemmingen werd het vluchtaanbod verhoogd zodat passagiers nog meer keuze hebben. Tel Aviv wordt sinds eind maart bijvoorbeeld twee keer per dag rechtstreeks verbonden met Brussels Airport. Er wordt in vergelijking met vorig jaar tijdens dit zomerseizoen ook vaker gevlogen naar Athene, Faro, Firenze, Malta, Marseille, Sevilla, Venetië en Vilnius. Het zetelaanbod naar Birmingham, Budapest, Hamburg, Lyon, Praag en Straatsburg breidt uit door het inzetten van grotere vliegtuigtypes.

 

Langeafstandsnetwerk

Washington keerde eind maart terug in het langeafstandsnetwerk en wordt vijf keer per week aangevlogen. Dankzij de nieuwe uurregeling (ochtendvertrek vanuit Brussels Airport, vertrek in de vooravond vanuit Washington Dulles Airport) ontstaan uitstekende connectiemogelijkheden om via Washington door te reizen naar veel andere luchthavens aan de Amerikaanse Oost- en Westkust.

Goed nieuws is er ook voor wie naar Kinshasa reist. Niet alleen zet Brussels Airlines dagelijks koers naar de Congolese hoofdstad, het aantal rechtstreekse vluchten verhoogde van drie naar vier per week.

 

Scherpe tarieven en aantrekkelijk b.family product

Retourvluchten met Brussels Airlines zijn dankzij de Check&Go formule al beschikbaar vanaf 69 euro. Goed nieuws is er ook voor wie met de familie reist. Dankzij het gratis servicepakket b.family krijgen gezinnen nu korting op kindertickets en op de Brussels Airport parking, gegarandeerde zitplaatsen naast elkaar, 12 kilogram handbagage per kind, prioriteit bij het aan boord gaan en een kinderspeeltje aan boord.

 

The Loft & de Connector

Ook op de grond in de thuishaven Brussels Airport wachten heel wat nieuwigheden op de Brussels Airlines passagiers.  Wie Bizz&Class vliegt of een frequent flyer status heeft  kan binnen de Schengen zone voor het vertrek van hun vlucht genieten van de nieuwe Brussels Airlines lounge ‘The Loft’. Sinds ‘The Loft’ enkele maanden geleden de deuren opende is deze lounge in een mum van tijd the ‘place to be’ geworden op Brussels Airport en een referentie qua comfort en technologie.

Bij de start van het zomerseizoen werd in Brussels Airport ook de nieuwe Connector ingehuldigd waardoor passagiers zich voortaan nog sneller vanuit de terminal naar Pier A kunnen begeven. De connector verving de ondergrondse tunnel en herbergt een nieuwe, efficiënte security zone en een aantrekkelijke shopping- en cateringzone.

 

Vlootsamenstelling zomer 2015

Lange afstand

5 Airbus A330-300

3 Airbus A330-200

 

Middellange & Korte afstand

 7 Airbus A320

18 Airbus A319

12 AVRO RJ100

 

Regionaal

2 Regional aircraft Bombardier Q400 (DH4)

1 Embraer RJ145

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com