Brussels Airlines verwelkomt nieuwe bestemmingen in haar vakantieaanbod

Brussels Airlines verwelkomt nieuwe bestemmingen in haar vakantieaanbod

  • 79 bestemmingen deze zomer, 43 bestemmingen worden geleidelijk geopend tussen nu en augustus
  • Lancering van nieuwe bestemmingen Bordeaux, Tanger, Nador en Al Hoceima
  • Strikte sanitaire veiligheidsmaatregelen blijven van kracht
  • Brussels Airlines tickets blijven flexibel

Nu de reisbeperkingen evolueren en de vaccinatieprogramma's aan de gang zijn, neemt de vraag naar vliegreizen langzaam toe. Brussels Airlines heeft haar netwerk hertekend om aan deze vraag te voldoen, vooral voor vakantiebestemmingen. Naast de heropening van haar vakantiebestemmingen, lanceert Brussels Airlines ook vluchten naar Bordeaux in Frankrijk en Tanger, Nador en Al Hoceima in Marokko. Met de opening van deze nieuwe bestemmingen onderstreept de luchtvaartmaatschappij haar belangrijke positie op de leisure en VFR (Visit Friends and Relatives) markt.

De voorbije zes maanden spitste het netwerk van Brussels Airlines zich toe op essentiële reizen, voornamelijk met vluchten van en naar Afrika. Vandaag geeft de luchtvaartmaatschappij haar klantenperspectieven voorhun zomervakantie, samen met partners en touroperators. Voor de komende maanden verwacht de luchtvaartmaatschappij een toename van de vraag naar vliegreizen tijdens de zomervakantie. Naast de bestemmingen die de luchtvaartmaatschappij vandaag aanbiedt, zullen de volgende bestemmingen zich de komende maanden bij het netwerk aansluiten:

Story image

Bestemmingen die in mei 2021 opstarten:

Oostenrijk: Wenen
Griekenland
: Heraklion, Kos, Rhodos
Israël
: Tel Aviv
Italië
: Bologna, Napels, Rome
Schotland
: Edinburgh
Spanje
: Bilbao, Ibiza, Palma de Mallorca, Valencia

Opstart in juni:

Angola: Luanda
Armenië
: Jerevan
Tsjechische Republiek
: Praag
Kroatië
: Dubrovnik, Split
Engeland
: Birmingham
Frankrijk
: Bordeaux
Griekenland
: Corfu, Zakynthos
Hongarije
: Boedapest
Italië
: Bari, Catania, Florence, Milaan Linate, Palermo
Litouwen
: Vilnius
Marokko
: Nador, Tanger
Noorwegen
: Oslo
Polen
: Krakau, Warschau
Rusland
: Moskou Sheremetyevo, Sint-Petersburg
Slovenië
: Ljubljana
Zweden
: Göteborg
Verenigde Staten:
New York, Washington D.C.

Opstart in juli

Italië: Olbia (Sardinië)

Opstart in augustus

Duitsland: Frankfurt (nieuwe bestemming)

Opstart in september

Zwitserland: Basel

 

Nieuwe bestemmingen: Bordeaux, Tanger, Nador en Al Hoceima

Naast de heropening van een groot deel van haar netwerk, voegt Brussels Airlines ook vier bestemmingen aan haar portfolio toe: Bordeaux in Frankrijk en Al Hoceima, Tanger en Nador in Marokko. Deze laatste drie bestemmingen zullen worden aangeboden in samenwerking met ML Tours. De eerste vlucht naar Bordeaux vertrekt op 20 juni, met twee wekelijkse vluchten op vrijdag en zondag. Nador en Tanger zullen zich respectievelijk vanaf 26 en 27 juni bij het netwerk aansluiten. Nador zal tweemaal per week op dinsdag en zaterdag verbonden zijn met Brussels Airport, terwijl de vluchten naar Tanger elke woensdag en zondag zullen worden uitgevoerd. Vluchten naar Al Hoceima zullen exclusief te boeken zijn via ML Tours.

Naast Bordeaux, Tanger, Nador en Al Hoceima vervoegt ook Frankfurt voor het eerst het netwerk van Brussels Airlines, zoals de luchtvaartmaatschappij op 24 februari aankondigde. De eerste vlucht van Brussel naar Frankfurt vertrekt op 2 augustus.

Afrika en Noord-Amerika

Washington DC en New York zijn gepland om op te starten vanaf 14 juni. Dit worden de eerste Noord-Atlantische vluchten van Brussels Airlines sinds 21 maart 2020. Montreal zou zich op 15 juni bij het netwerk aansluiten, maar gezien de huidige reisbeperkingen in Canada kunnen deze plannen nog wijzigen.

Wat het Afrikaanse netwerk betreft, verhoogt Brussels Airlines geleidelijk haar vluchtfrequentie naar al haar Afrikaanse bestemmingen vanaf midden juni. Vanaf dan worden de West-Afrikaanse bestemmingen Abidjan (Ivoorkust), Accra (Ghana), Banjul (Gambia) en Dakar (Senegal) dagelijks  aangeboden. In Centraal- en Oost-Afrika zullen Douala en Yaounde (beide in Kameroen), Kinshasa (Democratische Republiek Congo) en Entebbe (Oeganda) ook dagelijks worden bediend. Luanda sluit zich na meer dan een jaar weer aan bij het netwerk. Vanaf 15 juni zal de Angolese stad drie keer per week bediend worden.

Het volledige overzicht van het Brussels Airlines netwerk is beschikbaar op brusselsairlines.com/nl-be/bestemmingen

Sanitaire maatregelen blijven belangrijk

Aangezien meer en meer passagiers zullen worden verwelkomd, is het belangrijk te benadrukken dat de maatschappij dezelfde Corona-maatregelen blijft toepassen als voorheen. Deze omvatten een verplicht gezichtsmasker gedurende de hele vlucht (vanaf aankomst op de luchthaven) voor elke passagier vanaf zes jaar, rij per rij in- en uitstappen om wachtrijen in het vliegtuig te vermijden, extra desinfectie van het vliegtuig en uiteraard een goede handhygiëne. Alle vliegtuigen van de maatschappijzijn uitgerust met HEPA-filters die continu zorgen voor schone lucht aan boord. Bekijk hier het volledige overzicht van de maatregelen.

Zoals gebruikelijk verzoekt de luchtvaartmaatschappij passagiers die zich onwel voelen niet te reizen, om de gezondheid van de andere passagiers en de bemanning te beschermen. Aangezien veel landen nog steeds specifieke beperkingen hebben, worden passagiers verzocht de vereisten te controleren voordat ze op reis gaan. En natuurlijk blijft de luchtvaartmaatschappij omboekbare tickets aanbieden, zodat klanten maximale flexibiliteit hebben om hun reisplannen te wijzigen en zij hun vluchten met een gerust hart kunnen boeken.

CO2-neutraal vliegen met Compensaid

Onlangs lanceerde de Belgische luchtvaartmaatschappij een nieuw boekingsplatform, dat haar klanten een breder vluchtaanbod biedt samen met de Lufthansa Groep, meer opties om vluchten online om te boeken en de mogelijkheid om vluchten CO2-neutraal te maken met Compensaid. Het is de eerste keer dat klanten van Brussels Airlines de mogelijkheid hebben om CO2-uitstoot te vermijden door het sponsoren van Sustainable Aviation Fuel (SAF), het eerste levensvatbare alternatief voor fossiele brandstoffen. Het doel van SAF is om koolstof uit bestaande duurzame biomassa of gassen te hergebruiken en terug te recycleren in vliegtuigbrandstof, zodat het de fossiele, uit ruwe aardolie geraffineerde vliegtuigbrandstof vervangt. Het proces is een eerste stap naar het sluiten van de CO2-cyclus.

 

 

 

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem