Brussels Airlines verwelkomt nieuwe Chicago lijnvlucht van toekomstige partner United Airlines

United Airlines, toekomstig partner van Brussels Airlines, maakte enkele uren geleden bekend dat het volgende lente een nieuwe transatlantische lijnvlucht lanceert tussen Chicago O’Hare en Brussels Airport. Dankzij deze nieuwe verbinding zullen Brussels Airlines en United Airlines hun klanten zeer aantrekkelijke vluchtmogelijkheden kunnen aanbieden tussen tientallen belangrijke bestemmingen.

De nieuwe dagelijkse lijndienst tussen Chicago en Brussels Airport gaat van start op 28 maart volgend jaar. Met deze nieuwe lijnvlucht verbindt United één van haar belangrijkste Amerikaanse luchthavens met de thuisbasis van Brussels Airlines. Beide luchtvaartmaatschappen hebben besloten om samen te werken nadat Brussels Airlines lid wordt van de Star Alliance. United is één van de stichters van de Star Alliance.

Deze nieuwe verbinding is niet alleen goed nieuws voor wie tussen de Europese hoofdstad en Chicago wil reizen. Dankzij de uitstekende uurregeling sluit deze lijndienst ook vlot aan op doorverbindingen naar talrijke binnenlandse bestemmingen in de Verenigde Staten, verschillende steden in Europa en Afrika.

“We verwelkomen de beslissing van United Airlines om een nieuwe transatlantische lijndienst naar Chicago te lanceren”, zegt Brussels Airlines co-Managing Director Bernard Gustin. “We kijken uit naar het partnership met United Airlines dat ook al elke dag Brussels Airport met Washington Dulles verbindt. Meer nieuws over onze samenwerking maken we over afzienbare tijd bekend. Dit goede nieuws is nogmaals een voorbeeld van de talrijke voordelen die we onze passagiers kunnen aanbieden eenmaal we lid worden van de Star Alliance in december van dit jaar.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com