Brussels Airlines verwelkomt reizigers naar Afrika in volledig vernieuwde Sunrise Lounge

Brussel, 6 juli 2023 - Vanaf vrijdag 7 juli, kunnen passagiers van Brussels Airlines die naar Sub-Sahara-Afrika reizen, genieten van een volledig vernieuwde Sunrise Lounge in de T-zone van Brussels Airport. Met onder andere meer zitplaatsen, meer slaapcomfort en een groter aanbod aan kwalitatief eten en drinken speelt de nationale luchtvaartmaatschappij in op de feedback van haar passagiers. ​

De Sunrise Lounge in de T-zone van Brussels Airport is volledig heringericht tot een ruimere en comfortabelere lounge. Bij het binnenkomen leidt de nieuwe lay-out bezoekers meteen naar de heldere hoofdruimte met een indrukwekkend uitzicht op het tarmac. De gerenoveerde lounge is nu een aangename plek om te vertoeven voor een vlucht naar een van de vele bestemmingen die Brussels Airlines in Sub-Sahara-Afrika aanbiedt.

Een reeks nieuwe voorzieningen verbeteren het comfort van de nieuwe Sunrise Lounge aanzienlijk:

  • Een groot buffet met een kwalitatief culinair aanbod, waaronder een grotere keuze aan warme gerechten
  • De nieuwe Grohe Blue drinkfontein en een Coca-Cola frisdrankdispenser reduceren verder het gebruik van plastic flessen en blikjes. Loungegasten kunnen zelf hun perfecte Belgische biertje tappen aan de tapinstallatie van AB InBev, partner van Brussels Airlines.
  • Gasten die overstappen hebben de mogelijkheid om bij te slapen in een van de vijf 'nap boxes' voor hun aansluitende vlucht.
  • Met de designdouches en -toiletten van Grohe in de douchesuites biedt de Sunrise Lounge nu moderne faciliteiten waar gasten zich kunnen opfrissen.
  • Dankzij een nieuwe indeling van het vloeroppervlak is er 25% meer zitcapaciteit dan voorheen.

Bij Brussels Airlines doen alle medewerkers hun uiterste best om hun gasten thuis te laten voelen, zowel aan boord als op de grond. Als ambassadeur van België is de luchtvaartmaatschappij trots op de samenwerking met lokale merken. De natuurlijk eikenhouten meubelen van Ethnicraft en het servies en decoratieve elementen van Serax dragen bij tot een ontspannen en aangename sfeer in de Sunrise Lounge. Het behang is geïnspireerd op een van de vele indrukwekkende landschappen op het Afrikaanse continent en wijst erop dat deze lounge vooral wordt gebruikt door passagiers voor hun aansluitende vlucht naar een Afrikaanse bestemming.

"We zijn verheugd om onze reizigers naar Afrika een hoogwaardige en sfeervolle lounge aan te bieden die voldoet aan de behoeften van passagiers op langeafstandsvluchten, zoals rust en ontspanning, lekker eten en de mogelijkheid om ongestoord te kunnen werken. We concentreren ons op wat echt belangrijk is voor onze gasten en zijn trots op onze nieuwe Sunrise Lounge. Bovendien benadrukt deze complete make-over onze sterke en langdurige band met het Afrikaanse continent." ​
Dorothea von Boxberg, CEO, Brussels Airlines

Optimalisatie van de infrastructuur en diensten in de T-zone
De voorbije maanden heeft Brussels Airport de infrastructuur in de T-zone verbeterd, onder andere met extra zitplaatsen en een speelwand voor kinderen in het teken van de Smurfen.

Door de herziening van het duty-free aanbod en een nieuw cafégedeelte komen er meer mogelijkheden om te winkelen en iets te eten of drinken. Dankzij de installatie van een apotheekautomaat zullen passagiers snel toegang hebben tot een aantal medische basisproducten.

De komende maanden en in 2024 staan er nog meer renovatieplannen voor de T-zone op de agenda.

 

"We streven er steeds naar om al onze passagiers een optimale luchthavenervaring te bieden met een ruim aanbod aan mogelijkheden om te ontspannen, te winkelen of iets te eten of drinken. Dankzij de vernieuwde Sunrise Lounge van Brussels Airlines en de verbeteringen die Brussels Airport in dat gedeelte van de luchthaven doorvoert, kunnen passagiers in onze T-zone hun tijd aan de gate op een nog aangenamere manier doorbrengen." ​
Arnaud Feist, CEO, Brussels Airport Company

 

Joëlle Neeb

For media requests only

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com