Brussels Airlines verwent Business Class reizigers met culinaire menu’s van Belgische bodem

Brussel, 26 mei 2023 - Brussels Airlines schakelt een versnelling hoger in haar cateringaanbod en benadrukt haar positie als Belgische luchtvaartmaatschappij. Vanaf de maand juni krijgen Business Class passagiers op korte en middellange afstandsvluchten wekelijks een vernieuwd menu. De luchtvaartmaatschappij blijft zich inzetten voor producten en gerechten met een Belgische culinaire toets. Daarnaast doen herbruikbaar porselein en stalen bestek opnieuw hun intrede. Ze zorgen niet alleen voor een aangenamere ervaring, ze zijn ook milieuvriendelijker.

Steeds meer reizigers uit binnen- en buitenland kiezen voor nog meer comfort. Dat blijkt ook uit de reserveringen bij Brussels Airlines. In april 2023 verdubbelde zelfs het aantal bezette zitjes in Business Class, in vergelijking met dezelfde periode in 2019 (pre-corona). ​
Luisterend naar zijn klanten heeft het inflight catering productteam van Brussels Airlines een nieuw concept ontwikkeld voor de Business Class catering op korte en middellange afstandsvluchten met de nadruk op verse voeding met meer variatie en producten van Belgische bodem.

"Voortaan krijgen onze passagiers in Business Class op korte en middellange afstand een verbeterd kwalitatief menu voorgeschoteld, dat hen meer variatie biedt en hen een nog aangenamere ervaring tijdens de vlucht bezorgt. Daarnaast verhogen we onze focus op verse producten met een Belgische culinaire toets. België staat bekend om zijn kwaliteitsvolle keuken en we vinden het belangrijk om die Belgische culinaire knowhow te delen met onze internationale gasten."
- Xandra Quak, Inflight Product Manager, Brussels Airlines

Vanaf juni biedt het ontbijtmenu op vluchten van minder dan 80 minuten een verse sandwich vergezeld van een chocoladekoek of croissant en vers fruit. Voor de vroege snackers maken de klassieke fruit- en kaasbrochette plaats voor Belgische tapas, met sandwich of quiche op fingerfood-maat, vergezeld van een frisse salade en petit fours van Belgische speculaas, cuberdon of chocolade. Op vluchten van meer dan 80 minuten krijgen de passagiers een vers seizoensgebonden slaatje met macarons of Neuhaus-pralines als dessert. Op vluchten van meer dan 2,5 uur kunnen passagiers genieten van een warme maaltijd met een dessert en verse kaas. De maaltijden zullen elke week variëren zodat onze trouwe frequent flyers variatie krijgen tijdens hun vluchten.

Herbruikbaar servies en bestek
Bij de nieuwe gerechten hoort ook een nieuwe presentatie. Brussels Airlines herintroduceert het porseleinen servies en stalen bestek in de Business Class.

"Het gebruik van porseleinen borden verbetert de presentatie van het eten en is ook een milieuvriendelijkere oplossing. Het maximaal verminderen van het gebruik van plastic blijft een duidelijke focus voor ons. Zo zullen kleine yoghurtpotjes van het dienblad verdwijnen. In plaats daarvan krijgen de gasten verse yoghurt in een porseleinen schaaltje. We werken voortdurend aan afvalvermindering om onze ecologische voetafdruk verder te verbeteren."
- Sandy Coenen, Inflight Product Manager, Brussels Airlines

Naast de verbeteringen van de Business Class catering wordt vanaf 1 juni ook het aanbod van ‘speciale maaltijden’ aangepakt. Het inflight catering team heeft gewerkt aan de afstemming van deze maaltijden op het nieuwe Business Class concept. Zo zullen ook gasten met een specifiek dieet (zoals glutenvrij) kunnen genieten van een smakelijke maaltijd met een Belgisch tintje.

 

 

Joëlle Neeb

For media requests only

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com