Brussels Airlines viert vijf jaar Star Alliance

Brussels Airlines viert vijf jaar Star Alliance

Exact vijf jaar geleden, op 9 December 2009, werd Brussels Airlines lid van ‘s werelds grootste luchtvaartalliantie Star Alliance. Brussels Airlines breidde dankzij haar lidmaatschap haar netwerk uit met talrijke nieuwe bestemmingen en werd Brussels Airport een belangrijk Star Alliance knooppunt. 

Met een toetredingsevenement in het Brussels stadhuis werd Brussels Airlines op 9 December 2009 lid van de Star Alliance. Het toetreden tot ’s werelds grootste luchtvaart alliantie werd toen niet alleen beschouwd als een erkenning van de kwaliteit én service van Brussels Airlines, er werd beloofd dat het ook talrijke voordelen voor de passagier zou opleveren zoals een netwerkuitbreiding, een flinke verbetering van het getrouwheidsprogramma, toegang tot luchthavenlounges wereldwijd, nieuwe commerciële producten, om slechts  enkele klantenvoordelen te noemen. Vijf jaar later blijkt dat Brussels Airlines die belofte zeker is nagekomen.

Brussels Airlines zélf voegde de afgelopen vijf jaar talrijke nieuwe korte (Basel, London Heathrow, Edinburgh, Hannover, Vilnius, Riga, Dubrovnik, Krakau, St-Petersburg, Alicante, Malta, Milaan Linate, Catania, Olbia, Bastia, Figari, Marrakech en Agadir) en lange afstandsbestemmingen (New York, Washington, Cotonou, Ouagadougou en Lomé) aan het netwerk toe.

Sinds de toetreding van Brussels Airlines tot de Star Alliance is Brussels Airport een strategische draaischijf geworden. Verschillende leden van de Alliantie die geen vluchten aanboden hebben nieuwe lijndiensten gelanceerd vanuit Brussels Airport. Anderen verhoogden frequenties en connectiemogelijkheden met Brussels Airlines vluchten.

Dankzij het Star Alliance lidmaatschap heeft Brussels Airlines talrijke Europese en intercontinentale bestemmingen in haar aanbod die vanuit Brussels Airport door Star Alliance partners worden bediend. Het gaat om Zurich, Frankfurt, Munchen, Corfu, Rhodos, Heraklion, Ljubljana, Zagreb, Cairo, Chicago, Newark, Montreal en Bangkok.

In Brussels Airport werkt Brussels Airlines samen met de Star Alliance partners Lufthansa, Swiss, Austrian, Adria, Aegean, Croatia, Egypair, TAP, United, Air Canada en Thai. Deze maatschappijen hebben hun eigen vluchtaanbod vlot laten aansluiten met het Europese, Afrikaanse en Amerikaanse netwerk van Brussels Airlines.

Om het Star Alliance lidmaatschap in de verf te zetten vliegt de Brussels Airlines Airbus A 319 OO-SSC al enkele jaren in de speciale Star Alliance kleuren rond. Het vliegtuig is een geliefd foto-object van luchtvaartspotters.

Corporate Star Alliance
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 54 bestemmingen in Europa en 2 in Noord-Amerika. Het bedrijf stelt 3.300 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem