Brussels Airlines viert vijf jaar Star Alliance

Exact vijf jaar geleden, op 9 December 2009, werd Brussels Airlines lid van ‘s werelds grootste luchtvaartalliantie Star Alliance. Brussels Airlines breidde dankzij haar lidmaatschap haar netwerk uit met talrijke nieuwe bestemmingen en werd Brussels Airport een belangrijk Star Alliance knooppunt. 

Met een toetredingsevenement in het Brussels stadhuis werd Brussels Airlines op 9 December 2009 lid van de Star Alliance. Het toetreden tot ’s werelds grootste luchtvaart alliantie werd toen niet alleen beschouwd als een erkenning van de kwaliteit én service van Brussels Airlines, er werd beloofd dat het ook talrijke voordelen voor de passagier zou opleveren zoals een netwerkuitbreiding, een flinke verbetering van het getrouwheidsprogramma, toegang tot luchthavenlounges wereldwijd, nieuwe commerciële producten, om slechts  enkele klantenvoordelen te noemen. Vijf jaar later blijkt dat Brussels Airlines die belofte zeker is nagekomen.

Brussels Airlines zélf voegde de afgelopen vijf jaar talrijke nieuwe korte (Basel, London Heathrow, Edinburgh, Hannover, Vilnius, Riga, Dubrovnik, Krakau, St-Petersburg, Alicante, Malta, Milaan Linate, Catania, Olbia, Bastia, Figari, Marrakech en Agadir) en lange afstandsbestemmingen (New York, Washington, Cotonou, Ouagadougou en Lomé) aan het netwerk toe.

Sinds de toetreding van Brussels Airlines tot de Star Alliance is Brussels Airport een strategische draaischijf geworden. Verschillende leden van de Alliantie die geen vluchten aanboden hebben nieuwe lijndiensten gelanceerd vanuit Brussels Airport. Anderen verhoogden frequenties en connectiemogelijkheden met Brussels Airlines vluchten.

Dankzij het Star Alliance lidmaatschap heeft Brussels Airlines talrijke Europese en intercontinentale bestemmingen in haar aanbod die vanuit Brussels Airport door Star Alliance partners worden bediend. Het gaat om Zurich, Frankfurt, Munchen, Corfu, Rhodos, Heraklion, Ljubljana, Zagreb, Cairo, Chicago, Newark, Montreal en Bangkok.

In Brussels Airport werkt Brussels Airlines samen met de Star Alliance partners Lufthansa, Swiss, Austrian, Adria, Aegean, Croatia, Egypair, TAP, United, Air Canada en Thai. Deze maatschappijen hebben hun eigen vluchtaanbod vlot laten aansluiten met het Europese, Afrikaanse en Amerikaanse netwerk van Brussels Airlines.

Om het Star Alliance lidmaatschap in de verf te zetten vliegt de Brussels Airlines Airbus A 319 OO-SSC al enkele jaren in de speciale Star Alliance kleuren rond. Het vliegtuig is een geliefd foto-object van luchtvaartspotters.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com