Brussels Airlines viert vijf jaar Star Alliance

Brussels Airlines viert vijf jaar Star Alliance

Exact vijf jaar geleden, op 9 December 2009, werd Brussels Airlines lid van ‘s werelds grootste luchtvaartalliantie Star Alliance. Brussels Airlines breidde dankzij haar lidmaatschap haar netwerk uit met talrijke nieuwe bestemmingen en werd Brussels Airport een belangrijk Star Alliance knooppunt. 

Met een toetredingsevenement in het Brussels stadhuis werd Brussels Airlines op 9 December 2009 lid van de Star Alliance. Het toetreden tot ’s werelds grootste luchtvaart alliantie werd toen niet alleen beschouwd als een erkenning van de kwaliteit én service van Brussels Airlines, er werd beloofd dat het ook talrijke voordelen voor de passagier zou opleveren zoals een netwerkuitbreiding, een flinke verbetering van het getrouwheidsprogramma, toegang tot luchthavenlounges wereldwijd, nieuwe commerciële producten, om slechts  enkele klantenvoordelen te noemen. Vijf jaar later blijkt dat Brussels Airlines die belofte zeker is nagekomen.

Brussels Airlines zélf voegde de afgelopen vijf jaar talrijke nieuwe korte (Basel, London Heathrow, Edinburgh, Hannover, Vilnius, Riga, Dubrovnik, Krakau, St-Petersburg, Alicante, Malta, Milaan Linate, Catania, Olbia, Bastia, Figari, Marrakech en Agadir) en lange afstandsbestemmingen (New York, Washington, Cotonou, Ouagadougou en Lomé) aan het netwerk toe.

Sinds de toetreding van Brussels Airlines tot de Star Alliance is Brussels Airport een strategische draaischijf geworden. Verschillende leden van de Alliantie die geen vluchten aanboden hebben nieuwe lijndiensten gelanceerd vanuit Brussels Airport. Anderen verhoogden frequenties en connectiemogelijkheden met Brussels Airlines vluchten.

Dankzij het Star Alliance lidmaatschap heeft Brussels Airlines talrijke Europese en intercontinentale bestemmingen in haar aanbod die vanuit Brussels Airport door Star Alliance partners worden bediend. Het gaat om Zurich, Frankfurt, Munchen, Corfu, Rhodos, Heraklion, Ljubljana, Zagreb, Cairo, Chicago, Newark, Montreal en Bangkok.

In Brussels Airport werkt Brussels Airlines samen met de Star Alliance partners Lufthansa, Swiss, Austrian, Adria, Aegean, Croatia, Egypair, TAP, United, Air Canada en Thai. Deze maatschappijen hebben hun eigen vluchtaanbod vlot laten aansluiten met het Europese, Afrikaanse en Amerikaanse netwerk van Brussels Airlines.

Om het Star Alliance lidmaatschap in de verf te zetten vliegt de Brussels Airlines Airbus A 319 OO-SSC al enkele jaren in de speciale Star Alliance kleuren rond. Het vliegtuig is een geliefd foto-object van luchtvaartspotters.

Corporate Star Alliance
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem