Brussels Airlines viert Vrouwendag met all-female vlucht naar New York

Op Internationale Vrouwendag vliegt Brussels Airlines met een speciaal daarvoor samengestelde  ‘all female’ crew naar New York.  Ook de andere Lufthansa Group Airlines zetten vandaag koers naar The Big Apple met vrouwelijke crews om de  belangrijke rol van de vrouw in de luchtvaartsector in de kijker te zetten.

De rol van de vrouw in de luchtvaart is niet te onderschatten. Bovendien hebben Belgische vrouwen een glansrol gespeeld in de aeronautische geschiedenis. De eerste vrouw ter wereld die met een passagier tussen twee  steden vloog was  bijvoorbeeld  de Gentse Hélène Dutrieu  in 1910, tevens ook de eerste Belgische die haar vliegbrevet behaalde.

Terwijl in heel wat andere landen vrouwen pas in de jaren ’80 hun intrede maakten in de cockpit was dat in België al in het begin van de jaren ‘70. De allereerste Belgische lijnpilote is trouwens al  verschillende  jaren geleden met pensioen gegaan na een rijkgevulde carrière.

Alle bedrijfsgeledingen

In haar personeelsbestand telt Brussels Airlines 49% vrouwen. De vrouwelijke werknemers  zijn terug te vinden in alle geledingen van het bedrijf:  HR, Marketing, Internationale Relaties, Legal, Customer Relations,  Ground Operations, Maintenance en uiteraard ook aan boord van de vliegtuigen, zowel in de cockpit als in de cabine. 10% van de piloten bij Brussels Airlines zijn vrouwen, bij het cabinepersoneel loopt dit aandeel op tot 80%.

New York

Om de belangrijke bijdrage van de vrouwelijke werknemers in de kijker te zetten hebben de Lufthansa Group Airlines (Lufthansa, Swiss, Austrian & Brussels Airlines) besloten om vandaag met uitsluitend vrouwelijke crews koers te zetten naar New York. Brussels Airlines vlucht SN501 is onderweg naar JFK met Captain Lauretta en First Officer Sarah. Voor de service in de cabine zorgen Christine, Stephanie, Ashley, Chantal, Karoline, Nathalie, Ilse en Katya.  In totaal landen er in The Big Apple vandaag meer dan 60 vrouwelijke werknemers van de Lufthansa Group. Aan boord zijn de speeches aangepast om de vrouwelijke passagiers speciaal welkom te heten op deze bijzondere dag.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com