Brussels Airlines viert Vrouwendag met all-female vlucht naar New York

Brussels Airlines viert Vrouwendag met all-female vlucht naar New York

Op Internationale Vrouwendag vliegt Brussels Airlines met een speciaal daarvoor samengestelde  ‘all female’ crew naar New York.  Ook de andere Lufthansa Group Airlines zetten vandaag koers naar The Big Apple met vrouwelijke crews om de  belangrijke rol van de vrouw in de luchtvaartsector in de kijker te zetten.

De rol van de vrouw in de luchtvaart is niet te onderschatten. Bovendien hebben Belgische vrouwen een glansrol gespeeld in de aeronautische geschiedenis. De eerste vrouw ter wereld die met een passagier tussen twee  steden vloog was  bijvoorbeeld  de Gentse Hélène Dutrieu  in 1910, tevens ook de eerste Belgische die haar vliegbrevet behaalde.

Terwijl in heel wat andere landen vrouwen pas in de jaren ’80 hun intrede maakten in de cockpit was dat in België al in het begin van de jaren ‘70. De allereerste Belgische lijnpilote is trouwens al  verschillende  jaren geleden met pensioen gegaan na een rijkgevulde carrière.

Alle bedrijfsgeledingen

In haar personeelsbestand telt Brussels Airlines 49% vrouwen. De vrouwelijke werknemers  zijn terug te vinden in alle geledingen van het bedrijf:  HR, Marketing, Internationale Relaties, Legal, Customer Relations,  Ground Operations, Maintenance en uiteraard ook aan boord van de vliegtuigen, zowel in de cockpit als in de cabine. 10% van de piloten bij Brussels Airlines zijn vrouwen, bij het cabinepersoneel loopt dit aandeel op tot 80%.

New York

Om de belangrijke bijdrage van de vrouwelijke werknemers in de kijker te zetten hebben de Lufthansa Group Airlines (Lufthansa, Swiss, Austrian & Brussels Airlines) besloten om vandaag met uitsluitend vrouwelijke crews koers te zetten naar New York. Brussels Airlines vlucht SN501 is onderweg naar JFK met Captain Lauretta en First Officer Sarah. Voor de service in de cabine zorgen Christine, Stephanie, Ashley, Chantal, Karoline, Nathalie, Ilse en Katya.  In totaal landen er in The Big Apple vandaag meer dan 60 vrouwelijke werknemers van de Lufthansa Group. Aan boord zijn de speeches aangepast om de vrouwelijke passagiers speciaal welkom te heten op deze bijzondere dag.

Corporate
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem