Brussels Airlines viert Vrouwendag met all-female vlucht naar New York

Brussels Airlines viert Vrouwendag met all-female vlucht naar New York

Op Internationale Vrouwendag vliegt Brussels Airlines met een speciaal daarvoor samengestelde  ‘all female’ crew naar New York.  Ook de andere Lufthansa Group Airlines zetten vandaag koers naar The Big Apple met vrouwelijke crews om de  belangrijke rol van de vrouw in de luchtvaartsector in de kijker te zetten.

De rol van de vrouw in de luchtvaart is niet te onderschatten. Bovendien hebben Belgische vrouwen een glansrol gespeeld in de aeronautische geschiedenis. De eerste vrouw ter wereld die met een passagier tussen twee  steden vloog was  bijvoorbeeld  de Gentse Hélène Dutrieu  in 1910, tevens ook de eerste Belgische die haar vliegbrevet behaalde.

Terwijl in heel wat andere landen vrouwen pas in de jaren ’80 hun intrede maakten in de cockpit was dat in België al in het begin van de jaren ‘70. De allereerste Belgische lijnpilote is trouwens al  verschillende  jaren geleden met pensioen gegaan na een rijkgevulde carrière.

Alle bedrijfsgeledingen

In haar personeelsbestand telt Brussels Airlines 49% vrouwen. De vrouwelijke werknemers  zijn terug te vinden in alle geledingen van het bedrijf:  HR, Marketing, Internationale Relaties, Legal, Customer Relations,  Ground Operations, Maintenance en uiteraard ook aan boord van de vliegtuigen, zowel in de cockpit als in de cabine. 10% van de piloten bij Brussels Airlines zijn vrouwen, bij het cabinepersoneel loopt dit aandeel op tot 80%.

New York

Om de belangrijke bijdrage van de vrouwelijke werknemers in de kijker te zetten hebben de Lufthansa Group Airlines (Lufthansa, Swiss, Austrian & Brussels Airlines) besloten om vandaag met uitsluitend vrouwelijke crews koers te zetten naar New York. Brussels Airlines vlucht SN501 is onderweg naar JFK met Captain Lauretta en First Officer Sarah. Voor de service in de cabine zorgen Christine, Stephanie, Ashley, Chantal, Karoline, Nathalie, Ilse en Katya.  In totaal landen er in The Big Apple vandaag meer dan 60 vrouwelijke werknemers van de Lufthansa Group. Aan boord zijn de speeches aangepast om de vrouwelijke passagiers speciaal welkom te heten op deze bijzondere dag.

Corporate
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 54 bestemmingen in Europa en 2 in Noord-Amerika. Het bedrijf stelt 3.300 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem