Brussels Airlines vliegt de Rode Duivels naar Zagreb

Brussels Airlines vliegt vandaag het Belgische nationale voetbalelftal naar Zagreb, waar het de mogelijk beslissende kwalificatiematch voor het WK 2014 zal spelen. Voor de gelegenheid werd een Airbus A320 in een Rode Duivels kleedje gestoken.

Vandaag om 17h30 vertrekken de Rode Duivels met Brussels Airlines vlucht SN1177 richting Zagreb voor hun voorlaatste kwalificatiematch voor het WK 2014 in Brazilië. Meer dan 2000 supporters worden verwacht op het tarmac van Brussels Airport om het team uit te wuiven, in het kader van de 7de en laatste Duiveluitdaging.

“We zijn super trots dat we als Belgische nationale maatschappij onze Rode Duivels opnieuw naar hun bestemming mogen vliegen. In mei dit jaar vloog het team ook al met ons naar New York voor hun vriendschappelijke match tegen de  Amerikaanse nationale ploeg, legt Lars Redeligx uit, CCO van Brussels Airlines.  “We hopen dat de Rode Duivels deze week een even mooi resultaat kunnen neerzetten als in de VS.”

Het elftal vertrekt samen met de KBVB op een vliegtuig dat speciaal voor de gelegenheid door Brussels Airlines werd omgedoopt in een Belgian Red Devils toestel: een Airbus A320 kreeg de Belgische driekleur en het Rode Duivels logo aangemeten. Het vliegtuig werd gisteren bestickerd door 5 mensen gedurende 8 uur.. Hoe dat verliep is te bekijken in een time lapse video. Het toestel zal nog langere tijd in de nieuwe kleuren blijven rondvliegen in het Brussels Airlines netwerk.

Alle 3500 Brussels Airlines werknemers wensen de Rode Duivels veel succes in Zagreb! 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com