Brussels Airlines vliegt met 100% vrouwelijke crews naar Berlijn voor Internationale Vrouwendag

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag zet Brussels Airlines vandaag met uitsluitend vrouwelijke crews koers tussen Brussels Airport en Berlijn Tegel luchthaven.  Ook andere leden van de Lufthansa Group doen mee aan het initiatief en ondersteunen zo het thema van de Vrouwendag.

Onder het motto #BeBoldForChange  wordt vandaag in de hele wereld vrouwendag georganiseerd. Met het thema van dit jaar wordt het belang van gelijkheid tussen vrouw en man en meer bepaald de nood aan een betere, meer inclusieve wereld in de kijker gezet.

Brussels Airlines draagt graag haar steentje bij met een symbolische actie. Verschillende vluchten naar Berlijn Tegel, één van de drukste verbindingen in het Brussels Airlines netwerk, worden vandaag uitsluitend door vrouwelijke crews uitgevoerd.  Onder meer Celine, Lisa, Isabelle, Sofie, Marion, Stéphanie, Greet, Caroline, Kathleen, Audrey,  Evelien en Valerie vliegen vandaag Brussels Airlines passagiers vanuit of naar de Duitse hoofdstad.  Ook andere leden van de Lufthansa Group (Lufthansa, Swiss, Austrian) vliegen deze ochtend vanuit Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, Geneve en Wenen met vrouwelijke cockpitcrews richting Berlijn Tegel. Uitgerekend vandaag gaat in de Duitse hoofdstad een van ’s werelds belangrijkste toerisme-events, Internationale Tourismusbörse ITB Berlijn, van start.

Brussels Airlines stelt in totaal 1.810 vrouwen en 1.739 mannen te werk. De vrouwen zijn dus lichtjes in de meerderheid (51%).  Vrouwelijke werknemers zijn terug te vinden in alle geledingen van het bedrijf: management, cockpit- en cabinepersoneel (10% van de piloten en 72% van het cabinepersoneel zijn vrouwen), grondpersoneel op de luchthaven, vliegtuigonderhoud, Brussels Airlines Cargo en in alle ondersteunende diensten.

In haar HR beleid neemt Brussels Airlines heel wat initiatieven om een gezonde work-life balans te creëren. Met onder meer deeltijdse werkformules, flexibele werkuren, tijdskrediet en oplossingen die thuiswerken toelaten levert Brussels Airlines zo inspanningen om een goede balans tussen werk en gezin mogelijk te maken. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com