Brussels Airlines vliegt met 100% vrouwelijke crews naar Berlijn voor Internationale Vrouwendag

Brussels Airlines vliegt met 100% vrouwelijke crews naar Berlijn voor Internationale Vrouwendag

Woensdag 8 maart 2017 — Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag zet Brussels Airlines vandaag met uitsluitend vrouwelijke crews koers tussen Brussels Airport en Berlijn Tegel luchthaven.  Ook andere leden van de Lufthansa Group doen mee aan het initiatief en ondersteunen zo het thema van de Vrouwendag.

Onder het motto #BeBoldForChange  wordt vandaag in de hele wereld vrouwendag georganiseerd. Met het thema van dit jaar wordt het belang van gelijkheid tussen vrouw en man en meer bepaald de nood aan een betere, meer inclusieve wereld in de kijker gezet.

Brussels Airlines draagt graag haar steentje bij met een symbolische actie. Verschillende vluchten naar Berlijn Tegel, één van de drukste verbindingen in het Brussels Airlines netwerk, worden vandaag uitsluitend door vrouwelijke crews uitgevoerd.  Onder meer Celine, Lisa, Isabelle, Sofie, Marion, Stéphanie, Greet, Caroline, Kathleen, Audrey,  Evelien en Valerie vliegen vandaag Brussels Airlines passagiers vanuit of naar de Duitse hoofdstad.  Ook andere leden van de Lufthansa Group (Lufthansa, Swiss, Austrian) vliegen deze ochtend vanuit Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, Geneve en Wenen met vrouwelijke cockpitcrews richting Berlijn Tegel. Uitgerekend vandaag gaat in de Duitse hoofdstad een van ’s werelds belangrijkste toerisme-events, Internationale Tourismusbörse ITB Berlijn, van start.

Brussels Airlines stelt in totaal 1.810 vrouwen en 1.739 mannen te werk. De vrouwen zijn dus lichtjes in de meerderheid (51%).  Vrouwelijke werknemers zijn terug te vinden in alle geledingen van het bedrijf: management, cockpit- en cabinepersoneel (10% van de piloten en 72% van het cabinepersoneel zijn vrouwen), grondpersoneel op de luchthaven, vliegtuigonderhoud, Brussels Airlines Cargo en in alle ondersteunende diensten.

In haar HR beleid neemt Brussels Airlines heel wat initiatieven om een gezonde work-life balans te creëren. Met onder meer deeltijdse werkformules, flexibele werkuren, tijdskrediet en oplossingen die thuiswerken toelaten levert Brussels Airlines zo inspanningen om een goede balans tussen werk en gezin mogelijk te maken.