Brussels Airlines vliegt met 100% vrouwelijke crews naar Berlijn voor Internationale Vrouwendag

Brussels Airlines vliegt met 100% vrouwelijke crews naar Berlijn voor Internationale Vrouwendag

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag zet Brussels Airlines vandaag met uitsluitend vrouwelijke crews koers tussen Brussels Airport en Berlijn Tegel luchthaven.  Ook andere leden van de Lufthansa Group doen mee aan het initiatief en ondersteunen zo het thema van de Vrouwendag.

Onder het motto #BeBoldForChange  wordt vandaag in de hele wereld vrouwendag georganiseerd. Met het thema van dit jaar wordt het belang van gelijkheid tussen vrouw en man en meer bepaald de nood aan een betere, meer inclusieve wereld in de kijker gezet.

Brussels Airlines draagt graag haar steentje bij met een symbolische actie. Verschillende vluchten naar Berlijn Tegel, één van de drukste verbindingen in het Brussels Airlines netwerk, worden vandaag uitsluitend door vrouwelijke crews uitgevoerd.  Onder meer Celine, Lisa, Isabelle, Sofie, Marion, Stéphanie, Greet, Caroline, Kathleen, Audrey,  Evelien en Valerie vliegen vandaag Brussels Airlines passagiers vanuit of naar de Duitse hoofdstad.  Ook andere leden van de Lufthansa Group (Lufthansa, Swiss, Austrian) vliegen deze ochtend vanuit Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, Geneve en Wenen met vrouwelijke cockpitcrews richting Berlijn Tegel. Uitgerekend vandaag gaat in de Duitse hoofdstad een van ’s werelds belangrijkste toerisme-events, Internationale Tourismusbörse ITB Berlijn, van start.

Brussels Airlines stelt in totaal 1.810 vrouwen en 1.739 mannen te werk. De vrouwen zijn dus lichtjes in de meerderheid (51%).  Vrouwelijke werknemers zijn terug te vinden in alle geledingen van het bedrijf: management, cockpit- en cabinepersoneel (10% van de piloten en 72% van het cabinepersoneel zijn vrouwen), grondpersoneel op de luchthaven, vliegtuigonderhoud, Brussels Airlines Cargo en in alle ondersteunende diensten.

In haar HR beleid neemt Brussels Airlines heel wat initiatieven om een gezonde work-life balans te creëren. Met onder meer deeltijdse werkformules, flexibele werkuren, tijdskrediet en oplossingen die thuiswerken toelaten levert Brussels Airlines zo inspanningen om een goede balans tussen werk en gezin mogelijk te maken. 

Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem