Brussels Airlines vliegt met 100% vrouwelijke crews naar Berlijn voor Internationale Vrouwendag

Brussels Airlines vliegt met 100% vrouwelijke crews naar Berlijn voor Internationale Vrouwendag

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag zet Brussels Airlines vandaag met uitsluitend vrouwelijke crews koers tussen Brussels Airport en Berlijn Tegel luchthaven.  Ook andere leden van de Lufthansa Group doen mee aan het initiatief en ondersteunen zo het thema van de Vrouwendag.

Onder het motto #BeBoldForChange  wordt vandaag in de hele wereld vrouwendag georganiseerd. Met het thema van dit jaar wordt het belang van gelijkheid tussen vrouw en man en meer bepaald de nood aan een betere, meer inclusieve wereld in de kijker gezet.

Brussels Airlines draagt graag haar steentje bij met een symbolische actie. Verschillende vluchten naar Berlijn Tegel, één van de drukste verbindingen in het Brussels Airlines netwerk, worden vandaag uitsluitend door vrouwelijke crews uitgevoerd.  Onder meer Celine, Lisa, Isabelle, Sofie, Marion, Stéphanie, Greet, Caroline, Kathleen, Audrey,  Evelien en Valerie vliegen vandaag Brussels Airlines passagiers vanuit of naar de Duitse hoofdstad.  Ook andere leden van de Lufthansa Group (Lufthansa, Swiss, Austrian) vliegen deze ochtend vanuit Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, Geneve en Wenen met vrouwelijke cockpitcrews richting Berlijn Tegel. Uitgerekend vandaag gaat in de Duitse hoofdstad een van ’s werelds belangrijkste toerisme-events, Internationale Tourismusbörse ITB Berlijn, van start.

Brussels Airlines stelt in totaal 1.810 vrouwen en 1.739 mannen te werk. De vrouwen zijn dus lichtjes in de meerderheid (51%).  Vrouwelijke werknemers zijn terug te vinden in alle geledingen van het bedrijf: management, cockpit- en cabinepersoneel (10% van de piloten en 72% van het cabinepersoneel zijn vrouwen), grondpersoneel op de luchthaven, vliegtuigonderhoud, Brussels Airlines Cargo en in alle ondersteunende diensten.

In haar HR beleid neemt Brussels Airlines heel wat initiatieven om een gezonde work-life balans te creëren. Met onder meer deeltijdse werkformules, flexibele werkuren, tijdskrediet en oplossingen die thuiswerken toelaten levert Brussels Airlines zo inspanningen om een goede balans tussen werk en gezin mogelijk te maken. 

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 54 bestemmingen in Europa en 2 in Noord-Amerika. Het bedrijf stelt 3.300 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem