Brussels Airlines vliegt met volledig vrouwelijke crews op Internationale Vrouwendag

Brussels Airlines vliegt met volledig vrouwelijke crews op Internationale Vrouwendag

Woensdag 7 maart 2018 — Met een meerderheid aan vrouwelijke collega's vindt Brussels Airlines gelijke kansen voor mannen en vrouwen in hun carrière heel belangrijk. Als symbolische actie op internationale vrouwendag vliegt Brussels Airlines morgen met volledig vrouwelijke crews naar Berlijn, Accra en Abidjan.

Morgen bemannen Captain Sofie en First Officer Lisa de cockpit van Brussels Airlines vlucht SN2579 naar Berlijn. Purser Liesbeth zorgt samen met Cabin Crew Members Kaya en Gillie voor de service in de cabine. Ook alle andere Lufthansa Group airlines (Lufthansa, SWISS, Austrian and Eurowings) vliegen vanuit hun thuisbasis met volledig vrouwelijke crews naar Berlijn. Met deze symbolische vlucht wil de maatschappij mee helpen streven naar een inclusievere wereld.

Met vrouwelijke collega’s op elk niveau en in elk departement, waaronder HR, Marketing, Ground Operations, Aircraft Maintenance, Cabin Crew en ondersteunende diensten, is de meerderheid van het personeel bij Brussels Airlines vrouwelijk (51,6%). De luchtvaartmaatschappij heeft met 10% ook een van de hoogste percentages vrouwelijke piloten in de luchtvaartindustrie, waar het wereldwijde gemiddelde slechts iets meer dan 3% is. Vanaf 1 april zal Brussels Airlines ook een vrouwelijke CEO hebben. Christina Foerster – de eerste vrouw ooit aan het hoofd van een Lufthansa Group airline.

“Omdat we bij Brussels Airlines  veel belang hechten aan gelijkheid tussen mannen en vrouwen willen we graag ons steentje bijdragen aan Internationale Vrouwendag met deze symbolische actie. We weten dat het niet altijd eenvoudig is om een gezin en een carrière te combineren en streven er daarom naar om al ons personeel, mannen én vrouwen, de mogelijkheid te geven hun volledig carrièrepotentieel te bereiken terwijl ze een gezonde work-life balance kunnen behouden.”

- Diane Cauwenberghs, HR Talent Manager bij Brussels Airlines

Naast de vlucht naar Berlijn zet Brussels Airlines ook met een 100% vrouwelijke crew koers naar Abidjan (Ivoorkust) en Accra (Ghana), waar ook de Country Manager en de Station Manager van Brussels Airlines vrouwen zijn. De vlucht wordt verzorgd door Captain Daniela en First Officer Marie, terwijl Veronique, Patty, Xandra, Isabelle, Maité, Ingrid, Caroline en Peggy instaan voor de service in de cabine. Op deze manier wil de maatschappij ook bijdragen aan gendergelijkheid in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als haar tweede thuis beschouwt en waar Internationale Vrouwendag veel aandacht krijgt.