Brussels Airlines vliegt met volledig vrouwelijke crews op Internationale Vrouwendag

Met een meerderheid aan vrouwelijke collega's vindt Brussels Airlines gelijke kansen voor mannen en vrouwen in hun carrière heel belangrijk. Als symbolische actie op internationale vrouwendag vliegt Brussels Airlines morgen met volledig vrouwelijke crews naar Berlijn, Accra en Abidjan.

Morgen bemannen Captain Sofie en First Officer Lisa de cockpit van Brussels Airlines vlucht SN2579 naar Berlijn. Purser Liesbeth zorgt samen met Cabin Crew Members Kaya en Gillie voor de service in de cabine. Ook alle andere Lufthansa Group airlines (Lufthansa, SWISS, Austrian and Eurowings) vliegen vanuit hun thuisbasis met volledig vrouwelijke crews naar Berlijn. Met deze symbolische vlucht wil de maatschappij mee helpen streven naar een inclusievere wereld.

Met vrouwelijke collega’s op elk niveau en in elk departement, waaronder HR, Marketing, Ground Operations, Aircraft Maintenance, Cabin Crew en ondersteunende diensten, is de meerderheid van het personeel bij Brussels Airlines vrouwelijk (51,6%). De luchtvaartmaatschappij heeft met 10% ook een van de hoogste percentages vrouwelijke piloten in de luchtvaartindustrie, waar het wereldwijde gemiddelde slechts iets meer dan 3% is. Vanaf 1 april zal Brussels Airlines ook een vrouwelijke CEO hebben. Christina Foerster – de eerste vrouw ooit aan het hoofd van een Lufthansa Group airline.

“Omdat we bij Brussels Airlines  veel belang hechten aan gelijkheid tussen mannen en vrouwen willen we graag ons steentje bijdragen aan Internationale Vrouwendag met deze symbolische actie. We weten dat het niet altijd eenvoudig is om een gezin en een carrière te combineren en streven er daarom naar om al ons personeel, mannen én vrouwen, de mogelijkheid te geven hun volledig carrièrepotentieel te bereiken terwijl ze een gezonde work-life balance kunnen behouden.”

- Diane Cauwenberghs, HR Talent Manager bij Brussels Airlines

Naast de vlucht naar Berlijn zet Brussels Airlines ook met een 100% vrouwelijke crew koers naar Abidjan (Ivoorkust) en Accra (Ghana), waar ook de Country Manager en de Station Manager van Brussels Airlines vrouwen zijn. De vlucht wordt verzorgd door Captain Daniela en First Officer Marie, terwijl Veronique, Patty, Xandra, Isabelle, Maité, Ingrid, Caroline en Peggy instaan voor de service in de cabine. Op deze manier wil de maatschappij ook bijdragen aan gendergelijkheid in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als haar tweede thuis beschouwt en waar Internationale Vrouwendag veel aandacht krijgt.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com