Brussels Airlines vliegt met volledig vrouwelijke crews op Internationale Vrouwendag

Brussels Airlines vliegt met volledig vrouwelijke crews op Internationale Vrouwendag

Met een meerderheid aan vrouwelijke collega's vindt Brussels Airlines gelijke kansen voor mannen en vrouwen in hun carrière heel belangrijk. Als symbolische actie op internationale vrouwendag vliegt Brussels Airlines morgen met volledig vrouwelijke crews naar Berlijn, Accra en Abidjan.

Morgen bemannen Captain Sofie en First Officer Lisa de cockpit van Brussels Airlines vlucht SN2579 naar Berlijn. Purser Liesbeth zorgt samen met Cabin Crew Members Kaya en Gillie voor de service in de cabine. Ook alle andere Lufthansa Group airlines (Lufthansa, SWISS, Austrian and Eurowings) vliegen vanuit hun thuisbasis met volledig vrouwelijke crews naar Berlijn. Met deze symbolische vlucht wil de maatschappij mee helpen streven naar een inclusievere wereld.

Met vrouwelijke collega’s op elk niveau en in elk departement, waaronder HR, Marketing, Ground Operations, Aircraft Maintenance, Cabin Crew en ondersteunende diensten, is de meerderheid van het personeel bij Brussels Airlines vrouwelijk (51,6%). De luchtvaartmaatschappij heeft met 10% ook een van de hoogste percentages vrouwelijke piloten in de luchtvaartindustrie, waar het wereldwijde gemiddelde slechts iets meer dan 3% is. Vanaf 1 april zal Brussels Airlines ook een vrouwelijke CEO hebben. Christina Foerster – de eerste vrouw ooit aan het hoofd van een Lufthansa Group airline.

“Omdat we bij Brussels Airlines  veel belang hechten aan gelijkheid tussen mannen en vrouwen willen we graag ons steentje bijdragen aan Internationale Vrouwendag met deze symbolische actie. We weten dat het niet altijd eenvoudig is om een gezin en een carrière te combineren en streven er daarom naar om al ons personeel, mannen én vrouwen, de mogelijkheid te geven hun volledig carrièrepotentieel te bereiken terwijl ze een gezonde work-life balance kunnen behouden.”

- Diane Cauwenberghs, HR Talent Manager bij Brussels Airlines

Naast de vlucht naar Berlijn zet Brussels Airlines ook met een 100% vrouwelijke crew koers naar Abidjan (Ivoorkust) en Accra (Ghana), waar ook de Country Manager en de Station Manager van Brussels Airlines vrouwen zijn. De vlucht wordt verzorgd door Captain Daniela en First Officer Marie, terwijl Veronique, Patty, Xandra, Isabelle, Maité, Ingrid, Caroline en Peggy instaan voor de service in de cabine. Op deze manier wil de maatschappij ook bijdragen aan gendergelijkheid in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als haar tweede thuis beschouwt en waar Internationale Vrouwendag veel aandacht krijgt.

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem