Brussels Airlines vliegt met volledig vrouwelijke crews op Internationale Vrouwendag

Brussels Airlines vliegt met volledig vrouwelijke crews op Internationale Vrouwendag

Met een meerderheid aan vrouwelijke collega's vindt Brussels Airlines gelijke kansen voor mannen en vrouwen in hun carrière heel belangrijk. Als symbolische actie op internationale vrouwendag vliegt Brussels Airlines morgen met volledig vrouwelijke crews naar Berlijn, Accra en Abidjan.

Morgen bemannen Captain Sofie en First Officer Lisa de cockpit van Brussels Airlines vlucht SN2579 naar Berlijn. Purser Liesbeth zorgt samen met Cabin Crew Members Kaya en Gillie voor de service in de cabine. Ook alle andere Lufthansa Group airlines (Lufthansa, SWISS, Austrian and Eurowings) vliegen vanuit hun thuisbasis met volledig vrouwelijke crews naar Berlijn. Met deze symbolische vlucht wil de maatschappij mee helpen streven naar een inclusievere wereld.

Met vrouwelijke collega’s op elk niveau en in elk departement, waaronder HR, Marketing, Ground Operations, Aircraft Maintenance, Cabin Crew en ondersteunende diensten, is de meerderheid van het personeel bij Brussels Airlines vrouwelijk (51,6%). De luchtvaartmaatschappij heeft met 10% ook een van de hoogste percentages vrouwelijke piloten in de luchtvaartindustrie, waar het wereldwijde gemiddelde slechts iets meer dan 3% is. Vanaf 1 april zal Brussels Airlines ook een vrouwelijke CEO hebben. Christina Foerster – de eerste vrouw ooit aan het hoofd van een Lufthansa Group airline.

“Omdat we bij Brussels Airlines  veel belang hechten aan gelijkheid tussen mannen en vrouwen willen we graag ons steentje bijdragen aan Internationale Vrouwendag met deze symbolische actie. We weten dat het niet altijd eenvoudig is om een gezin en een carrière te combineren en streven er daarom naar om al ons personeel, mannen én vrouwen, de mogelijkheid te geven hun volledig carrièrepotentieel te bereiken terwijl ze een gezonde work-life balance kunnen behouden.”

- Diane Cauwenberghs, HR Talent Manager bij Brussels Airlines

Naast de vlucht naar Berlijn zet Brussels Airlines ook met een 100% vrouwelijke crew koers naar Abidjan (Ivoorkust) en Accra (Ghana), waar ook de Country Manager en de Station Manager van Brussels Airlines vrouwen zijn. De vlucht wordt verzorgd door Captain Daniela en First Officer Marie, terwijl Veronique, Patty, Xandra, Isabelle, Maité, Ingrid, Caroline en Peggy instaan voor de service in de cabine. Op deze manier wil de maatschappij ook bijdragen aan gendergelijkheid in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als haar tweede thuis beschouwt en waar Internationale Vrouwendag veel aandacht krijgt.

Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem