Brussels Airlines vliegt Rode Duivels naar Brazilië

Brussels Airlines vliegt Rode Duivels naar Brazilië

Dinsdag 10 juni 2014 — De speciale Brussels Airlines vlucht SN2014 brengt vandaag de Rode Duivels naar Brazilië. Het nationale voetbalteam, de delegatie van de Belgische Voetbalbond, de Belgische media en supporters reizen naar Sao Paulo in een Airbus A330 die in Belgische driekleur werd geschilderd en uitgerust is met een grastapijt in de gangpaden.

Brussels Airlines supportert met passie voor de Rode Duivels.  Vlucht SN2014 die vandaag de Rode Duivels naar Brazilië vliegt wordt dan ook een hele speciale. Ze brengt de spelers en trainers, samen met de delegatie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, de Belgische media en supporters, in 14 uur naar Sao Paulo. Het toestel maakt onderweg een technische tussenstop in Dakar (Senegal). Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Brussels Airlines koers zet naar Zuid-Amerika.

De sportieve delegatie wordt aan boord door enthousiaste crew members, allemaal zélf voetbalfans, getrakteerd op enkele verrassingen. Zo zijn op de vliegtuigpanelen die de Business en Economy Class cabines scheiden levensgrote foto’s van de Duivels in actie aangebracht. Een kunststof grastapijt vervangt het klassieke vliegtuigtapijt. Deze grasmat werd speciaal voor de gelegenheid gemaakt door de Belgische producent Desso.

Voor Kompany, Fellaini, De Bruyne, Courtois, Hazard, Witsel en co wordt aan boord de volledige Business Class gereserveerd zodat de WK selectie in alle comfort kan reizen en kan genieten van flat bed zetels. In samenspraak met de kok en de nutritionist van de Rode Duivels worden speciale maaltijden samengesteld. Op het menu staan onder meer verse fruitsalade en verse yoghurts, een slaatje van rode biet met appeltjes en walnoten, kabeljauw met volle granen pasta en spinazie, panacotta met soyamelk en frambozen. Om het bioritme van de Duivels al aan te passen aan de Braziliaanse tijd worden alle maaltijden niet op Belgische maar op Braziliaanse ‘maaltijd tijdstippen’ geserveerd.

Brussels Airlines is sinds maart de ‘official airline’ van de Rode Duivels. “We zijn bijzonder fier dat Brussels Airlines vandaag met vlucht SN2014 mee de aftrap van het Brazilië avontuur kan geven en we hopen met zijn allen dat het lang duurt voor we de retourvlucht van de Rode Duivels kunnen plannen”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx.