Brussels Airlines vliegt Rode Duivels naar Brazilië

De speciale Brussels Airlines vlucht SN2014 brengt vandaag de Rode Duivels naar Brazilië. Het nationale voetbalteam, de delegatie van de Belgische Voetbalbond, de Belgische media en supporters reizen naar Sao Paulo in een Airbus A330 die in Belgische driekleur werd geschilderd en uitgerust is met een grastapijt in de gangpaden.

Brussels Airlines supportert met passie voor de Rode Duivels.  Vlucht SN2014 die vandaag de Rode Duivels naar Brazilië vliegt wordt dan ook een hele speciale. Ze brengt de spelers en trainers, samen met de delegatie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, de Belgische media en supporters, in 14 uur naar Sao Paulo. Het toestel maakt onderweg een technische tussenstop in Dakar (Senegal). Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Brussels Airlines koers zet naar Zuid-Amerika.

De sportieve delegatie wordt aan boord door enthousiaste crew members, allemaal zélf voetbalfans, getrakteerd op enkele verrassingen. Zo zijn op de vliegtuigpanelen die de Business en Economy Class cabines scheiden levensgrote foto’s van de Duivels in actie aangebracht. Een kunststof grastapijt vervangt het klassieke vliegtuigtapijt. Deze grasmat werd speciaal voor de gelegenheid gemaakt door de Belgische producent Desso.

Voor Kompany, Fellaini, De Bruyne, Courtois, Hazard, Witsel en co wordt aan boord de volledige Business Class gereserveerd zodat de WK selectie in alle comfort kan reizen en kan genieten van flat bed zetels. In samenspraak met de kok en de nutritionist van de Rode Duivels worden speciale maaltijden samengesteld. Op het menu staan onder meer verse fruitsalade en verse yoghurts, een slaatje van rode biet met appeltjes en walnoten, kabeljauw met volle granen pasta en spinazie, panacotta met soyamelk en frambozen. Om het bioritme van de Duivels al aan te passen aan de Braziliaanse tijd worden alle maaltijden niet op Belgische maar op Braziliaanse ‘maaltijd tijdstippen’ geserveerd.

Brussels Airlines is sinds maart de ‘official airline’ van de Rode Duivels. “We zijn bijzonder fier dat Brussels Airlines vandaag met vlucht SN2014 mee de aftrap van het Brazilië avontuur kan geven en we hopen met zijn allen dat het lang duurt voor we de retourvlucht van de Rode Duivels kunnen plannen”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com