Brussels Airlines vliegt Rode Duivels naar Brazilië

Brussels Airlines vliegt Rode Duivels naar Brazilië

De speciale Brussels Airlines vlucht SN2014 brengt vandaag de Rode Duivels naar Brazilië. Het nationale voetbalteam, de delegatie van de Belgische Voetbalbond, de Belgische media en supporters reizen naar Sao Paulo in een Airbus A330 die in Belgische driekleur werd geschilderd en uitgerust is met een grastapijt in de gangpaden.

Brussels Airlines supportert met passie voor de Rode Duivels.  Vlucht SN2014 die vandaag de Rode Duivels naar Brazilië vliegt wordt dan ook een hele speciale. Ze brengt de spelers en trainers, samen met de delegatie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, de Belgische media en supporters, in 14 uur naar Sao Paulo. Het toestel maakt onderweg een technische tussenstop in Dakar (Senegal). Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Brussels Airlines koers zet naar Zuid-Amerika.

De sportieve delegatie wordt aan boord door enthousiaste crew members, allemaal zélf voetbalfans, getrakteerd op enkele verrassingen. Zo zijn op de vliegtuigpanelen die de Business en Economy Class cabines scheiden levensgrote foto’s van de Duivels in actie aangebracht. Een kunststof grastapijt vervangt het klassieke vliegtuigtapijt. Deze grasmat werd speciaal voor de gelegenheid gemaakt door de Belgische producent Desso.

Voor Kompany, Fellaini, De Bruyne, Courtois, Hazard, Witsel en co wordt aan boord de volledige Business Class gereserveerd zodat de WK selectie in alle comfort kan reizen en kan genieten van flat bed zetels. In samenspraak met de kok en de nutritionist van de Rode Duivels worden speciale maaltijden samengesteld. Op het menu staan onder meer verse fruitsalade en verse yoghurts, een slaatje van rode biet met appeltjes en walnoten, kabeljauw met volle granen pasta en spinazie, panacotta met soyamelk en frambozen. Om het bioritme van de Duivels al aan te passen aan de Braziliaanse tijd worden alle maaltijden niet op Belgische maar op Braziliaanse ‘maaltijd tijdstippen’ geserveerd.

Brussels Airlines is sinds maart de ‘official airline’ van de Rode Duivels. “We zijn bijzonder fier dat Brussels Airlines vandaag met vlucht SN2014 mee de aftrap van het Brazilië avontuur kan geven en we hopen met zijn allen dat het lang duurt voor we de retourvlucht van de Rode Duivels kunnen plannen”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx. 

Rode Duivels
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem