Brussels Airlines vliegt Rode Duivels naar Brazilië

Brussels Airlines vliegt Rode Duivels naar Brazilië

De speciale Brussels Airlines vlucht SN2014 brengt vandaag de Rode Duivels naar Brazilië. Het nationale voetbalteam, de delegatie van de Belgische Voetbalbond, de Belgische media en supporters reizen naar Sao Paulo in een Airbus A330 die in Belgische driekleur werd geschilderd en uitgerust is met een grastapijt in de gangpaden.

Brussels Airlines supportert met passie voor de Rode Duivels.  Vlucht SN2014 die vandaag de Rode Duivels naar Brazilië vliegt wordt dan ook een hele speciale. Ze brengt de spelers en trainers, samen met de delegatie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, de Belgische media en supporters, in 14 uur naar Sao Paulo. Het toestel maakt onderweg een technische tussenstop in Dakar (Senegal). Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Brussels Airlines koers zet naar Zuid-Amerika.

De sportieve delegatie wordt aan boord door enthousiaste crew members, allemaal zélf voetbalfans, getrakteerd op enkele verrassingen. Zo zijn op de vliegtuigpanelen die de Business en Economy Class cabines scheiden levensgrote foto’s van de Duivels in actie aangebracht. Een kunststof grastapijt vervangt het klassieke vliegtuigtapijt. Deze grasmat werd speciaal voor de gelegenheid gemaakt door de Belgische producent Desso.

Voor Kompany, Fellaini, De Bruyne, Courtois, Hazard, Witsel en co wordt aan boord de volledige Business Class gereserveerd zodat de WK selectie in alle comfort kan reizen en kan genieten van flat bed zetels. In samenspraak met de kok en de nutritionist van de Rode Duivels worden speciale maaltijden samengesteld. Op het menu staan onder meer verse fruitsalade en verse yoghurts, een slaatje van rode biet met appeltjes en walnoten, kabeljauw met volle granen pasta en spinazie, panacotta met soyamelk en frambozen. Om het bioritme van de Duivels al aan te passen aan de Braziliaanse tijd worden alle maaltijden niet op Belgische maar op Braziliaanse ‘maaltijd tijdstippen’ geserveerd.

Brussels Airlines is sinds maart de ‘official airline’ van de Rode Duivels. “We zijn bijzonder fier dat Brussels Airlines vandaag met vlucht SN2014 mee de aftrap van het Brazilië avontuur kan geven en we hopen met zijn allen dat het lang duurt voor we de retourvlucht van de Rode Duivels kunnen plannen”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx. 

Rode Duivels
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 54 bestemmingen in Europa en 2 in Noord-Amerika. Het bedrijf stelt 3.300 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem