Brussels Airlines vliegt supporters naar het WK in Rusland

Wie tijdens het WK voetbal in Rusland de Rode Duivels wil gaan aanmoedigen kan dat met Brussels Airlines. De officiële luchtvaartmaatschappij van de Duivels lanceert vandaag haar fan flights waarmee 2.800 supporters het WK van op de eerste rij kunnen gaan volgen.

Meteen nadat bekend werd gemaakt tegen wie de Rode Duivels uitkomen in de groepsfase van het WK en waar de wedstrijden plaatsvinden, startten Brussels Airlines en de KBVB met het plannen van vluchten om zowel het nationale elftal als de beste supporters ter wereld naar Rusland te brengen. Het resultaat zijn een reeks fan flight formules waarmee supporters van het nationale voetbalteam naar Sotsji, Moskou en Kaliningrad kunnen vliegen voor de wedstrijden tegen Panama, Tunesië en Engeland.

Dankzij de verschillende formules kunnen Rode Duivels supporters zowel  een dagretour maken (vertrek ‘s ochtends, terugkeer meteen na de match), enkele dagen ter plaatse blijven of zelfs de gehele duur van de groepsfase in Rusland blijven (First Stage Fan Flight). Er is ook een formule met een ‘open terugkeer’ voor wie ter plaatse wil blijven tot de Duivels terugkeren (Follow Belgium Fan Flight’). In totaal zal Brussels Airlines 2.800 plaatsen (12 vluchten) kunnen aanbieden voor de supporters. In de dagretour formule is naast de vlucht ook het transport naar het voetbalstadion inbegrepen. Tickets voor de wedstrijden zijn nooit inbegrepen. Meer informatie en reservatie op www.brusselsairlines.com.  

De leden van de Rode Duivels fanclub 1895 genieten van een korting op de vliegticketprijs. Ook voor groepsreis- en incentive organisatoren zijn er speciale voorwaarden uitgewerkt met onder andere toegang tot de luchthavenlounge ( ‘B2B tickets’ – mogelijk vanaf 10 personen).

Als de Rode Duivels zich in Rusland kwalificeren voor de achtste finale, blijft Brussels Airlines de Rode Duivels supporters naar het WK vliegen op bijkomende vluchten, die later worden toegevoegd.

Brussels Airlines is sinds 2014 de officiële luchtvaartmaatschappij van de Rode Duivels. Sindsdien doen de Rode Duivels voor al hun verplaatsingen met het vliegtuig een beroep op Brussels Airlines. Ze doen dat met het officiële Rode Duivels vliegtuig ‘Trident’, een vlamrode Airbus A320 die Brussels Airlines liet schilderen als ode aan de nationale ploeg. Ook voor het vorige WK in Brazilië en voor het EK in Frankrijk vloog Brussels Airlines de Rode Duivels supporters al de wereld rond.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com