Brussels Airlines vliegt supporters naar het WK in Rusland

Brussels Airlines vliegt supporters naar het WK in Rusland

Wie tijdens het WK voetbal in Rusland de Rode Duivels wil gaan aanmoedigen kan dat met Brussels Airlines. De officiële luchtvaartmaatschappij van de Duivels lanceert vandaag haar fan flights waarmee 2.800 supporters het WK van op de eerste rij kunnen gaan volgen.

Meteen nadat bekend werd gemaakt tegen wie de Rode Duivels uitkomen in de groepsfase van het WK en waar de wedstrijden plaatsvinden, startten Brussels Airlines en de KBVB met het plannen van vluchten om zowel het nationale elftal als de beste supporters ter wereld naar Rusland te brengen. Het resultaat zijn een reeks fan flight formules waarmee supporters van het nationale voetbalteam naar Sotsji, Moskou en Kaliningrad kunnen vliegen voor de wedstrijden tegen Panama, Tunesië en Engeland.

Dankzij de verschillende formules kunnen Rode Duivels supporters zowel  een dagretour maken (vertrek ‘s ochtends, terugkeer meteen na de match), enkele dagen ter plaatse blijven of zelfs de gehele duur van de groepsfase in Rusland blijven (First Stage Fan Flight). Er is ook een formule met een ‘open terugkeer’ voor wie ter plaatse wil blijven tot de Duivels terugkeren (Follow Belgium Fan Flight’). In totaal zal Brussels Airlines 2.800 plaatsen (12 vluchten) kunnen aanbieden voor de supporters. In de dagretour formule is naast de vlucht ook het transport naar het voetbalstadion inbegrepen. Tickets voor de wedstrijden zijn nooit inbegrepen. Meer informatie en reservatie op www.brusselsairlines.com.  

De leden van de Rode Duivels fanclub 1895 genieten van een korting op de vliegticketprijs. Ook voor groepsreis- en incentive organisatoren zijn er speciale voorwaarden uitgewerkt met onder andere toegang tot de luchthavenlounge ( ‘B2B tickets’ – mogelijk vanaf 10 personen).

Als de Rode Duivels zich in Rusland kwalificeren voor de achtste finale, blijft Brussels Airlines de Rode Duivels supporters naar het WK vliegen op bijkomende vluchten, die later worden toegevoegd.

Brussels Airlines is sinds 2014 de officiële luchtvaartmaatschappij van de Rode Duivels. Sindsdien doen de Rode Duivels voor al hun verplaatsingen met het vliegtuig een beroep op Brussels Airlines. Ze doen dat met het officiële Rode Duivels vliegtuig ‘Trident’, een vlamrode Airbus A320 die Brussels Airlines liet schilderen als ode aan de nationale ploeg. Ook voor het vorige WK in Brazilië en voor het EK in Frankrijk vloog Brussels Airlines de Rode Duivels supporters al de wereld rond.

Rode Duivels
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 41 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. In 2023 verwelkomt Brussels Airlines drie splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen. Daarnaast wil de luchtvaartmaatschappij een eerste vlucht uitvoeren met duurzame brandstof of SAF (Sustainable Aviation Fuel) tegen 2023.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.


Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem