Brussels Airlines vliegt supporters naar het WK in Rusland

Brussels Airlines vliegt supporters naar het WK in Rusland

Wie tijdens het WK voetbal in Rusland de Rode Duivels wil gaan aanmoedigen kan dat met Brussels Airlines. De officiële luchtvaartmaatschappij van de Duivels lanceert vandaag haar fan flights waarmee 2.800 supporters het WK van op de eerste rij kunnen gaan volgen.

Meteen nadat bekend werd gemaakt tegen wie de Rode Duivels uitkomen in de groepsfase van het WK en waar de wedstrijden plaatsvinden, startten Brussels Airlines en de KBVB met het plannen van vluchten om zowel het nationale elftal als de beste supporters ter wereld naar Rusland te brengen. Het resultaat zijn een reeks fan flight formules waarmee supporters van het nationale voetbalteam naar Sotsji, Moskou en Kaliningrad kunnen vliegen voor de wedstrijden tegen Panama, Tunesië en Engeland.

Dankzij de verschillende formules kunnen Rode Duivels supporters zowel  een dagretour maken (vertrek ‘s ochtends, terugkeer meteen na de match), enkele dagen ter plaatse blijven of zelfs de gehele duur van de groepsfase in Rusland blijven (First Stage Fan Flight). Er is ook een formule met een ‘open terugkeer’ voor wie ter plaatse wil blijven tot de Duivels terugkeren (Follow Belgium Fan Flight’). In totaal zal Brussels Airlines 2.800 plaatsen (12 vluchten) kunnen aanbieden voor de supporters. In de dagretour formule is naast de vlucht ook het transport naar het voetbalstadion inbegrepen. Tickets voor de wedstrijden zijn nooit inbegrepen. Meer informatie en reservatie op www.brusselsairlines.com.  

De leden van de Rode Duivels fanclub 1895 genieten van een korting op de vliegticketprijs. Ook voor groepsreis- en incentive organisatoren zijn er speciale voorwaarden uitgewerkt met onder andere toegang tot de luchthavenlounge ( ‘B2B tickets’ – mogelijk vanaf 10 personen).

Als de Rode Duivels zich in Rusland kwalificeren voor de achtste finale, blijft Brussels Airlines de Rode Duivels supporters naar het WK vliegen op bijkomende vluchten, die later worden toegevoegd.

Brussels Airlines is sinds 2014 de officiële luchtvaartmaatschappij van de Rode Duivels. Sindsdien doen de Rode Duivels voor al hun verplaatsingen met het vliegtuig een beroep op Brussels Airlines. Ze doen dat met het officiële Rode Duivels vliegtuig ‘Trident’, een vlamrode Airbus A320 die Brussels Airlines liet schilderen als ode aan de nationale ploeg. Ook voor het vorige WK in Brazilië en voor het EK in Frankrijk vloog Brussels Airlines de Rode Duivels supporters al de wereld rond.

Rode Duivels
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem