Brussels Airlines vliegt The Broken Circle Breakdown crew naar de States voor de Oscars

Vanochtend vertrok de crew van The Broken Circle Breakdown op Brussels Airport. Ze vliegen met Brussels Airlines naar New York, waar ze hun promotietour voor de Oscars zullen starten.

Actrice Veerle Baetens, Regisseur Felix van Groeningen en Producer Dirk Impens vertrokken vanochtend met Brussels Airlines richting New York. Dat is namelijk het startpunt van de campagne om hun film, die  eerder deze maand genomineerd werd voor een Oscar in de categorie beste niet-Engelstalige film, in de Verenigde staten te promoten. The Broken Circle Breakdown werd door de LA Times al volop geprezen en maakt een goede kans om op 2 maart het felbegeerde beeldje in de wacht te slepen en mee naar België te brengen. Morgen wordt ook Johan Heldenbergh, die de mannelijke hoofdrol speelt in de film, overgevlogen door Brussels Airlines.

“Als Belgische maatschappij zijn we uiteraard heel trots dat we de crew van deze prachtige film naar New York mogen vliegen. We wensen hen heel veel succes met de promotiecampagne van de film. Ik ben ervan overtuigd dat ze potten zullen breken!”, zegt Lars Redeligx, Chief Commercial Officer van Brussels Airlines.

“Het is ongelofelijk hoe België met ons meeleeft sinds onze nominatie. We hebben echt een Rode Duivels gevoel zo’n beetje.” zegt Dirk Impens, producer van The Broken Circle Breakdown. “Het feit dat Brussels Airlines, dé Belgische nationale maatschappij ons zelf contacteerde met het voorstel om ons over te brengen naar de USA, dat vond ik echt fantastisch. In de 25 jaar dat ik in de business zit, heb ik nog nooit meegemaakt dat een merk me zo spontaan benaderde”. Ter gelegenheid van het partnership zal Brussels Airlines in maart en april The Broken Circle Breakdown aan boord aanbieden aan haar passagiers, op het inflight entertainment systeem van haar langeafstandsvluchten naar de USA en Afrika.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com