Brussels Airlines vliegt vanaf dit weekend naar Edinburgh

Brussels Airlines lanceert dit weekend een nieuwe lijndienst naar Edinburgh. De Schotse hoofdstad wordt zes keer per week verbonden met Brussels Airport. De eerste reservatieresultaten zijn uitstekend.

 

Deze zondag, 28 oktober vertrekt vanuit Brussels Airport de allereerste Brussels Airlines lijnvlucht naar Edinburgh om 15u10. Bijna alle vliegtuigzetels zullen bezet zijn op deze eerste vlucht. De lijndienst naar Edinburgh, de eerste van een Belgische luchtvaartmaatschappij sinds 2001, start met uitstekende reservatieresultaten en wordt door de markt in zowel België als Schotland goed onthaald door citytrippers én zakenlui. Vanaf april 2013 plant Brussels Airlines daarom trouwens al meteen een tweede dagelijkse vluchtfrequentie.

Met Edinburgh voegt Brussels Airlines een belangrijke culturele en toeristische maar ook economische bestemming aan haar Europees netwerk toe. Edinburgh is een bruisende citytripstad waar dankzij de talrijke festivals het hele jaar door wel iets te beleven valt.  Edinburgh is ook de hoofdstad van Schotland. De stad huisvest ondermeer het Schotse Parlement en is het tweede belangrijkste financiele centrum na Londen dankzij de vele banken en verzekeringsmaatschappijen.  De luchthaven van Edinburgh is ook dé ideale toegangspoort om de Lothians omgeving en de rest van het groene  Schotland te ontdekken.

Edinburgh is de zesde bestemming van Brussels Airlines in het Verenigd Koninkrijk.  Brussels Airlines biedt ook dagelijks vluchten aan naar Londen Heathrow, Manchester, Birmingham, Bristol en Newcastle. 

 

Uurregeling Brussel (BRU)-Edinburgh (EDI) in lokale tijd

Vluchtnr Route Vertrek Aankomst Dagen 
SN2063  Brussel-Edinburgh 15.10 16.00 12345.7
SN2064  Edinburgh-Brussel 16.40 19.30 12345.7

 

Alle vluchten worden uitgevoerd met Airbus A 319 vliegtuigen met een capaciteit van 139 zetels. 

Passagiers hebben de keuze uit 3 reisformules: b.business en de twee economy class formules b.flex en b.light.  Een retourticket in de b.light economy class is al beschikbaar vanaf 99 euro.  Leden van het Frequent Flyer Programma Miles & More kunnen mijlen uitgeven en sparen op elke vlucht.

De vertrek- en aankomsturen maken het perfect mogelijk om deze vlucht te combineren met andere Europese Brussels Airlines bestemmingen in ondermeer  Italie, Duitsland, Frankrijk, Zwitersland  en Spanje. 

Netwerk
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem