Brussels Airlines vliegt vanaf dit weekend naar Edinburgh

Brussels Airlines lanceert dit weekend een nieuwe lijndienst naar Edinburgh. De Schotse hoofdstad wordt zes keer per week verbonden met Brussels Airport. De eerste reservatieresultaten zijn uitstekend.

 

Deze zondag, 28 oktober vertrekt vanuit Brussels Airport de allereerste Brussels Airlines lijnvlucht naar Edinburgh om 15u10. Bijna alle vliegtuigzetels zullen bezet zijn op deze eerste vlucht. De lijndienst naar Edinburgh, de eerste van een Belgische luchtvaartmaatschappij sinds 2001, start met uitstekende reservatieresultaten en wordt door de markt in zowel België als Schotland goed onthaald door citytrippers én zakenlui. Vanaf april 2013 plant Brussels Airlines daarom trouwens al meteen een tweede dagelijkse vluchtfrequentie.

Met Edinburgh voegt Brussels Airlines een belangrijke culturele en toeristische maar ook economische bestemming aan haar Europees netwerk toe. Edinburgh is een bruisende citytripstad waar dankzij de talrijke festivals het hele jaar door wel iets te beleven valt.  Edinburgh is ook de hoofdstad van Schotland. De stad huisvest ondermeer het Schotse Parlement en is het tweede belangrijkste financiele centrum na Londen dankzij de vele banken en verzekeringsmaatschappijen.  De luchthaven van Edinburgh is ook dé ideale toegangspoort om de Lothians omgeving en de rest van het groene  Schotland te ontdekken.

Edinburgh is de zesde bestemming van Brussels Airlines in het Verenigd Koninkrijk.  Brussels Airlines biedt ook dagelijks vluchten aan naar Londen Heathrow, Manchester, Birmingham, Bristol en Newcastle. 

 

Uurregeling Brussel (BRU)-Edinburgh (EDI) in lokale tijd

Vluchtnr Route Vertrek Aankomst Dagen 
SN2063  Brussel-Edinburgh 15.10 16.00 12345.7
SN2064  Edinburgh-Brussel 16.40 19.30 12345.7

 

Alle vluchten worden uitgevoerd met Airbus A 319 vliegtuigen met een capaciteit van 139 zetels. 

Passagiers hebben de keuze uit 3 reisformules: b.business en de twee economy class formules b.flex en b.light.  Een retourticket in de b.light economy class is al beschikbaar vanaf 99 euro.  Leden van het Frequent Flyer Programma Miles & More kunnen mijlen uitgeven en sparen op elke vlucht.

De vertrek- en aankomsturen maken het perfect mogelijk om deze vlucht te combineren met andere Europese Brussels Airlines bestemmingen in ondermeer  Italie, Duitsland, Frankrijk, Zwitersland  en Spanje. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com