Brussels Airlines vliegt vanaf vandaag naar Toronto

Vanaf vandaag vliegt Brussels Airlines vijf keer per week naar Toronto. Toronto’s Pearson Airport is de eerste Canadese bestemming in het netwerk van Brussels Airlines en een perfecte luchthaven om door te reizen naar talrijke andere bestemmingen in Canada en de States.

Met vlucht SN551 brengt Brussels Airlines vandaag haar nieuwe lijnverbinding tussen de Europese hoofdstad en Toronto tot stand. De inaugurale vlucht was oorspronkelijk gepland tijdens het paasweekend maar kon door de sluiting van Brussels Airport niet doorgaan.

Met Toronto voegt Brussels Airlines het economische zakencentrum van Canada aan haar netwerk toe. Talrijke Canadese bedrijven hebben hun hoofdzetel in de stad of in de regio. Daarnaast is Toronto ook een groeiende toeristische trekpleister en de perfecte uitvalsbasis om de wereldberoemde Niagara Falls te bezoeken.

Vijf keer per week vliegt de Belgische maatschappij tussen Brussels Airport en Toronto. Vluchtdagen zijn dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. De vluchten vertrekken telkens in de voormiddag vanuit Brussels Airport en in de vooravond vanuit Toronto.

 

Vluchtnr

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Dagen

SN551

Brussel

Toronto

10:30

13:20

.2.4567

SN552

Toronto

Brussel

18:30

07:50 (+1)

.2.4567

(lokale tijd)

 

Overstapmogelijkheden

Dankzij de nauwe samenwerking met partners Air Canada en United kunnen Brussels Airlines klanten via Toronto ook vlot doorreizen naar talrijke andere bestemmingen in Canada  (Ottawa, Edmonton, Halifax, Quebec, Vancouver, Montreal Metropolitan Airport en St John’s) en de Verenigde Staten (Miami, San Francisco, Los Angeles, Houston, Denver, Detroit, Seattle).

Alle vluchten worden uitgevoerd met Airbus A330 vliegtuigen met Business en Economy Class. Brussels Airlines Cargo biedt ook cargoruimte aan op de route.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com