Brussels Airlines vliegt vanaf vandaag naar Washington

Vanaf vandaag vliegt Brussels Airlines vijf keer per week tussen Brussels Airport en Washington Dulles. De nieuwe lijndienst trekt zowel passagiers aan die de Amerikaanse hoofdstad willen bezoeken als klanten die via Washington doorreizen naar andere bestemmingen in de Verenigde Staten.

Na een onderbreking van 12 jaar landt er vandaag met Brussels Airlines vlucht SN515 voor het eerst opnieuw een Belgisch passagiersvliegtuig in Washington Dulles Airport. En dat is niet de enige nieuwigheid: SN515 van Brussels Airlines is immers de eerste en enige late namiddagvlucht vanuit Brussels Airport richting de Verenigde Staten. De eerste vlucht wordt op Brussels Airport feestelijk uitgewuifd en wacht een warm onthaal in de Amerikaanse hoofdstad.

Met de nieuwe lijndienst verbindt Brussels Airlines niet alleen de Europese en Amerikaanse hoofdstad rechtstreeks met elkaar, Brussels Airport en Washington Dulles zijn immers ook twee belangrijke hubs van het Star Alliance netwerk en worden dankzij deze lijndienst met tientallen vluchtconnecties gevoed. Het ideale tijdschema van de vluchten laat passagiers toe om na een korte tussenstop in Washington Dulles meteen met andere Star Alliance partners door te vliegen naar vele andere bestemmingen op het Noord-Amerikaanse continent. Veel passagiers combineren de Washington vlucht bijvoorbeeld met een aansluiting naar de Amerikaanse Westkust of naar een grootstad in het binnenland. Zo zijn er aan boord van de eerste vlucht naar Washington bijvoorbeeld passagiers die doorreizen naar San Francisco, Mississippi, Chicago, Indianapolis en Kansas City. Op de eerste vlucht vanuit Washington vertrekken passagiers die via Brussels Airport met Brussels Airlines doorvliegen naar ondermeer Oslo, Kinshasa, Abidjan, Kopenhagen en Douala.

 

Dit zomerseizoen vliegt Brussels Airlines vijf keer per week tussen Brussels Airport en Washington Dulles. Alle vluchten worden uitgevoerd met Airbus A330-200 of A330-300 toestellen die de voorbije maanden met nieuwe, super comfortabele Business- en Economy Class cabines werden uitgerust. 

 

Long haul groei

De nieuwe lijndienst naar Washington wordt exact een jaar na de succesvolle start van Brussels Airlines’ eerste trans-Atlantische route, Brussel-New York JFK, gelanceerd. Washington is vanaf vandaag de tweede bestemming aan de Amerikaanse Oostkust die Brussels Airlines aanvliegt. De eerste commerciële resultaten beantwoorden aan de verwachtingen. 

“Het lange afstandsaanbod van Brussels Airlines is de voorbije vier jaar flink gegroeid”, zegt Brussels Airlines CEO Bernard Gustin. “In vier jaar tijd verdubbelde onze vloot van vier naar acht toestellen. We voegden vier intercontinentale bestemmingen toe aan ons netwerk en verhoogden de vluchtfrequenties op talrijke andere verbindingen. De lancering van Washington past in onze strategie om de belangrijkste intercontinentale bestemmingen vanuit Brussels Airport zélf aan te vliegen zodat passagiers comfortabel en rechtstreeks kunnen reizen.” 

 

Uurrgeling (in lokale tijd)

Vluchtnr                       Vertrek                                           Aankomst                               Dagen

SN515 Brussel             16u45                                     Washington     19u30                    2/4/5/6/7

SN516 Washington      22u35                                     Brussel            12u10                    2/4/5/6/7   

(vluchtduur: 8u45) 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com