Brussels Airlines vliegt weer dagelijks naar Kinshasa

Brussels Airlines vliegt weer dagelijks naar Kinshasa

Afrika blijft de belangrijkste markt voor de Belgische luchtvaartmaatschappij

Sinds vorige week vliegt Brussels Airlines opnieuw zeven keer per week naar Kinshasa. Tegelijkertijd introduceert de Belgische luchtvaartmaatschappij geleidelijk haar gloednieuwe Premium Economy klasse op haar Afrikaanse routes. Met 84 wekelijkse vluchten en 17 bestemmingen in Sub-Sahara Afrika blijft het Afrikaanse continent de belangrijkste markt voor Brussels Airlines.

Nadat de Congolese burgerluchtvaartautoriteiten in februari aankondigden dat de Belgische luchtvaartmaatschappij haar dagelijkse vluchten tussen België en de DRC kon hervatten, heeft Brussels Airlines dit jaar geleidelijk aan haar frequenties naar Kinshasa verhoogd. Met 7 vluchten per week komt de maatschappij nu terug op een dagelijkse service naar een van haar belangrijkste markten op het Afrikaanse continent.

Met 84 vluchten per week naar 17 bestemmingen in 16 landen is Afrika het belangrijkste onderdeel van het langeafstandsnetwerk van Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij biedt dit jaar meer dan 1,2 miljoen zitplaatsen aan op haar Afrikaanse vluchten. Dankzij meer dan 90 jaar ervaring in het vliegen van en naar Sub-Sahara Afrika beschikt Brussels Airlines over een uitgebreide kennis over het Afrikaanse continent. Het succes van de Afrikaanse routes ligt deels in de verbindingen met de rest van het Brussels Airlines netwerk via Brussels Airport. Meer dan 70% van de reizigers reist verder naar een andere bestemming van de maatschappij in Europa en de VS.

Hoewel de meeste bestemmingen van Brussels Airlines in Afrika vooral gericht zijn op zakenreizigers en passagiers die hun vrienden en familie in het buitenland (VFR) bezoeken, vinden steeds meer vakantiegangers hun weg naar de prachtige stranden en de indrukwekkende Afrikaanse natuur. Brussels Airlines ziet een toenemende vakantietrend naar kuststreken als Dakar (Senegal) en Banjul (Gambia). Entebbe (Oeganda) en Kigali (Rwanda) trekken jaar na jaar meer hikers en avonturiers aan die de berggorilla's in het wild willen bezoeken. Tot slot wordt Sierra Leone met zijn ongerepte stranden langzaam maar zeker een bestemming voor avontuurlijke surfliefhebbers uit de hele wereld.

Om deze verschillende types klantennog beter te kunnen bedienen is de luchtvaartmaatschappij begonnen met de uitrol van haar gloednieuwe Premium Economy Class op haar Afrikaanse vluchten. Naarmate er meer vernieuwde vliegtuigen in de vloot komen, zal Premium Economy geleidelijk aan worden uitgerold naar meer Afrikaanse bestemmingen (zie gedetailleerd schema onderaan). De nieuwe reisklasse is vanaf nu beschikbaar op vluchten van en naar Kinshasa en Luanda.

Ontworpen met het oog op comfort, persoonlijke ruimte en gastvrijheid wil Premium Economy inspelen op klanten die een hoogwaardige service en comfort wensen, maar geen Business Class-tarief willen betalen. Premium Economy biedt reizigers 23% meer beenruimte dan de Economy Class, een bredere stoel met een grotere hoofdsteun en een tot 40° verstelbare rugleuning om ontspannen en uitgerust op bestemming aan te komen. Premium Economy is gescheiden van de andere cabines voor maximale privacy en rust.

 

Premium Economy introductieschema:

1 oktober: Kinshasa (Democratische Republiek Congo), Luanda (Angola)

1 november: Kigali (Rwanda), Entebbe (Oeganda), Bujumbura (Burundi), Freetown (Sierra Leone), Monrovia (Liberië)

13 januari: Dakar (Senegal), Banjul (Gambia), Conakry (Guinée).

1 februari: Douala en Yaounde (Kameroen)

Half mei: Abidjan (Ivoorkust), Ouagadougou (Burkina Faso), Cotonou (Benin), Accra (Ghana) en Lome (Togo).

Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem