Brussels Airlines: vlootontwikkeling en nieuwe revolutionaire vliegtuigzetel

Brussels Airlines verjongt deze zomer haar vliegtuigvloot. Vijf AVRO RJ toestellen worden vervangen door zes grotere Airbus A 319/320 vliegtuigen. Op de Airbus A 319/A 320 toestellen wordt ook een nieuwe revolutionaire vliegtuigzetel geïntroduceerd die meer beenruimte plus comfort biedt én veel minder weegt.

Het vervangingsprogramma van de korte en middellange afstandsvloot gaat deze week van start met de introductie van een eerste Airbus A 319 toestel dat een kleiner AVRO RJ vliegtuig vervangt dat einde huurcontract was. De volgende maanden worden nog 3 Airbus A 319 vliegtuigen in de vloot opgenomen. Deze lente worden ook nog twee Airbus A 320 toestellen verwelkomd. Door de ingebruikname van grotere en efficiëntere vliegtuigen verhoogt Brussels Airlines haar capaciteit op het Europese netwerk met 945 zetels. De Airbus toestellen laten Brussels Airlines ook toe om de gemiddelde operationele kost per vlietuigzetel te laten dalen.

Meer been- en leefruimte dankzij nieuwe zetel

Brussels Airlines maakt van het vervangingsprogramma ook gebruik om een totaal nieuwe vliegtuigzetel te introduceren. De Airbus A 319 / A 320 vloot zal immers worden uitgerust met een revolutionaire ‘light weight’ zetel. Deze zetel, spitstechnologie van de Duitse producent Recaro, biedt dankzij het unieke gestroomlijnde design elke passagier bijna 4 centimer meer beenruimte en opvallend meer leefruimte. Zo bevindt bijvoorbeeld het opbergzakje dat zich in vliegtuigzetels traditioneel onderaan situeert , zich in deze zetel op ooghoogte waardoor er op kniehoogte heel wat meer plaats ontstaat. Ook nieuw is een handige kapstok aan de zijkant waardoor jassen de passagiers niet meer hinderen tijdens de vlucht. Handbagage kan makkelijker onder de zetel worden opgeborgen.

Ruim 300 frequent flyers werden actief betrokken bij het design- en selectieproces en ze verkozen deze Recaro zetel boven die van concurrerende zetelproductenten omwille van het zitcomfort, het design en de extra been- en leefruimte. Dankzij het gebruik van moderne, lichtere materialen wordt er met de Recaro zetel ook bijna 700 kilogram gewicht per vliegtuig uitgespaard. Het vliegtuig kan daardoor het kerosineverbruik met vier procent verlagen en de CO2 uitstoot verminderen.

Competitiever

“De ingebruikname dit jaar van zes Airbus toestellen en de introductie van deze nieuwe vliegtuigzetel is een duidelijke investering van Brussels Airlines in comfort, efficiëntie en milieuvriendelijkheid”, besluit CO CEO Bernard Gustin. “We maken Brussels Airlines niet alleen aantrekkelijker voor onze passagiers maar als bedrijf worden we op talrijke routes ook competitiever.” De zetel werd speciaal voor de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa groep ontworpen. Ook Lufthansa, Austrian Airlines en Swiss introduceren het nieuwe type aan boord van hun middellange afstandsvloot.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com