Brussels Airlines voegt Burundi toe aan het Afrika aanbod

Vanaf 22 april verzorgt Brussels Airlines een nieuwe wekelijkse lijndienst tussen Brussel en Bujumbura (Burundi). Dankzij deze nieuwe service wordt Burundi voortaan rechtstreeks verbonden met Brussel en Europa. Passagiers sparen heel wat tijd dankzij deze rechtstreekse vlucht.

Met de start van deze nieuwe lijndienst beantwoordt Brussels Airlines de grote marktvraag voor een rechtstreekse vlucht tussen Burundi en Europa. Zowel de zakenwereld als de bevolking waren al lang vragende partij.

De Burundese Gemeenschap in België kan voortaan rechtstreeks naar Bujumbura  vliegen terwijl de Burundese bevolking vanaf 22 april de mogelijkheid heeft om comfortabel naar Brussel en mits een overstap ook naar tientallen Europese steden (Parijs, Londen, Geneve, …), de Verenigde Staten (New York, Chicago, …)  en Azië te reizen. 

De vluchttijd bedraagt 8 uur en 20 minuten voor het traject Brussel-Bujumbura. De terugvlucht vanuit Burundi naar België duurt 11 uur omwille van een tussenstop in Nairobi. Met deze vluchttijden winnen passagiers veel tijd. Totnogtoe was iedereen die die tussen Brussel en Bujumbura reisde meer dan 16 uur onderweg en genoodzaakt om van vliegtuig te wisselen en urenlang te wachten op luchthavens. 

Uurregeling (Lokale tijd, vluchten telkens op zondag)

Vertrek Brussel  10u40   Aankomst Bujumbura 19 u

Vertrek Bujumbura  20u00   Aankomst Brussel  07 u  
           

De nieuwe lijndienst wordt uitgevoerd met Airbus A 330-300 toestelllen in een business en economy class configuratie. Passagiers kunnen aan boord genieten van de bekende full service dienstverlening van Brussels Airlines. Het interieur van Airbus 330-300 vloot werd vorig jaar volledig vernieuwd. In de Business Class afdeling werden flat beds en een modern audio en video entertainmentprogramma geïnstalleerd. In de economy afdeling werden nieuwe zetels geplaatst. 

Dankzij de vrachtcapaciteit van de Airbus 330-300 verwelkomt Brussels Airlines ook luchtvracht aan boord. De cargoverkoop zal zich toespitsen op bederfbare goederen (voeding, bloemen, …), consumentengoederen en andere vracht. 

Bujumbura is de veertiende longhaul bestemming van Brussels Airlines op het Afrikaanse continent. Door Burundi toe te voegen aan het aanbod verstevigt Brussels Airlines haar positie in Oost Afrika en de Regio van de Grote Meren. Naast Bujumbura biedt Brussels Airlines vluchten aan naar Nairobi (Kenia, zes keer per week), Entebbe (Oeganda, 3 keer per week) en Kigali (Rwanda, 2 keer per week).

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com