Brussels Airlines voegt een tiende langeafstandsvliegtuig toe aan haar vloot

Hiermee komt het aantal A330’s opnieuw op het niveau van voor de coronacrisis. Nairobi komt erbij in het netwerk, het aantal vluchten naar Kigali wordt opgevoerd.

Brussel, 12 September 2023 – Brussels Airlines voegt een tiende long haul vliegtuig toe aan de vloot en groeit in Sub-Saharaans Afrika, de belangrijkste markt voor Brussels Airlines. Met de extra capaciteit kan de Afrika-expert van Lufthansa Group de route naar Nairobi heropenen. Het aantal vluchten naar Kigali wordt opgeschroefd naar een dagelijkse service. Daarmee heeft Brussels Airlines in totaal 18 bestemmingen in Sub-Saharaans Afrika.

Brussels Airlines blijft investeren in netwerk en vloot: een tiende Airbus A330 wordt toegevoegd aan de vloot in de zomer van 2024. Op die manier kan Brussels Airlines nog meer vluchten aanbieden tussen Europa en Afrika: Nairobi, de hoofdstad van Kenia, wordt toegevoegd aan het netwerk met een directe verbinding vanuit Brussels Airport. Nairobi is geen onbekend terrein voor Brussels Airlines: tussen 2002 en 2015 was de stad al een deel van het netwerk.

Nieuwe bestemming, en extra vluchten naar Oost- en West-Afrika
Er komt niet enkel een nieuwe bestemming bij, dankzij het extra long haul vliegtuig kan het aantal vluchten naar Kigali (Rwanda) opgevoerd worden tot een dagelijkse service. Een extra vliegtuig betekent ook extra werkgelegenheid: 60 extra piloten en cabinemedewerkers zullen aangeworven worden, ook bij het grondpersoneel komen er extra jobs bij.

Tickets voor de nieuwe route zijn te koop vanaf morgen en in juni zal de eerste vlucht naar Nairobi vertrekken. Tijdens het zomerseizoen wordt de vlucht zes keer per week uitgevoerd, in het winterseizoen gaat het om vier vluchten per week. Tijdens de winterperiode zullen er extra vluchten komen naar Dakar, Banjul, Monrovia en Freetown.

“Met Nairobi, dagelijkse vluchten naar Kigali en extra vluchten naar West-Afrika zijn we sterker aanwezig in Afrika dan ooit tevoren. Het tiende langeafstandsvliegtuig voor Brussels Airlines is een duidelijk teken van vertrouwen van de Lufthansa Group en versterkt ook onze positie als de hub naar Afrika binnen de groep.”
- Dorothea von Boxberg, CEO, Brussels Airlines
Kenia is een belangrijke markt voor Lufthansa Group. We zien een duidelijke stijging in de vraag voor tickets naar Kenia, onder meer door een sterke bevolkingsgroei. Ik ben blij dat we kunnen blijven groeien in Kenia, dit onderstreept de toewijding van Lufthansa groep voor de Kenia en de hele regio. Tijdens de zomer van 2024 zullen we in totaal 18 keer per week naar Kenia vliegen: zes wekelijkse vluchten van Brussels Airlines en dagelijkse vluchten van Lufthansa, beide naar Nairobi. En daarnaast nog vijf vluchten per week naar Mombasa met Discover Airlines.”
- Kevin Markette, General Manager East Africa, Lufthansa Group

Over Kenia en het vluchtschema ​
Kenia heeft een snelgroeiende bevolking van meer dan 50 miljoen inwoners. Het land is wereldberoemd dankzij de prachtige fauna en flora. Meer dan twee miljoen toeristen per jaar bezoeken Kenia, een cijfer dat sterk stijgt. Kenia wordt ook wel “Sillicon Savannah” genoemd, omdat er het afgelopen decennium is uitgegroeid tot het technologische epicentrum van de regio, met talloze innovatieve start-ups.

Vluchten naar Nairobi vertrekken ’s ochtends in Brussel, vluchten vanuit Nairobi stijgen ’s avonds op om ’s ochtends in België aan te komen.

Lufthansa vliegt dagelijks tussen Nairobi en Frankfurt, daarmee kom het totaal aantal wekelijkse vluchten van de Lufthansa Group naar Nairobi op 13 tijdens het zomerseizoen, 11 tijdens het winterseizoen.

Summer Flight Schedule
Summer Flight Schedule
Winter Flight Schedule
Winter Flight Schedule

* definitieve vluchtschema kan nog onderhevig zijn aan wijzigingen

Ter illustratie: een A330 uit de vloot van Brussels Airlines
Ter illustratie: een A330 uit de vloot van Brussels Airlines

Joëlle Neeb

For media requests only

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com