Brussels Airlines voegt Europese vakantiebestemmingen toe

In het zomerseizoen van 2014 (30 maart tot 26 oktober) voegt Brussels Airlines opnieuw vakantiebestemmingen toe aan haar Europese netwerk. De dienstregelingen van enkele bestaande bestemmingen worden aangepast om de connectiviteit binnen het netwerk te verbeteren en Tel Aviv zal meer worden aangevlogen.

Op 30 maart 2014 gaat voor de luchtvaartsector het zomerseizoen in en dat brengt ook dit jaar weer nieuwigheden met zich mee in het Brussels Airlines netwerk. De Belgische maatschappij voegt enkele Europese vakantiebestemmingen toe. Zo zullen vakantiegangers volgende zomer vier keer per week naar drie bestemmingen op het populaire Franse eiland Corsica kunnen vliegen, namelijk Bastia, Ajaccio en Figari. Net zoals vorig jaar keren de seizoenbestemmingen ook volgende zomer weer terug in het programma: Catania en Palermo op het eiland Sicilië, Napels, Firenze, Faro, Porto, Marrakech en Agadir. Alicante, dat vanaf 26 oktober 2013 drie keer per week door Brussels Airlines wordt aangevlogen, zal ook in de zomer van 2014 verder worden aangeboden.

Brussels Airlines keert ook weer terug naar de Griekse markt na een jaar afwezigheid: Athene zal tijdens het zomerseizoen opnieuw worden aangevlogen vanuit Brussels Airport en dit drie keer per week.

Voor enkel bestaande bestemmingen wijzigen de vluchturen om betere aansluitingen binnen het netwerk te kunnen aanbieden. De laatste vlucht naar Budapest zal later vanuit Brussel vertrekken (20u50) en de eerste vlucht vanuit Budapest zal al om 8u40 landen in Brussel, om eendaagse business trips naar Brussel te vergemakkelijken en om transfers met het Europese en het intercontinentale netwerk van Brussels Airlines mogelijk te maken.

Tel Aviv, een bestemming die dagelijks door Brussels Airlines wordt aangevlogen en 2 keer per dag op zondag, zal 3 keer per week extra worden aangeboden, waardoor er vanaf eind maart op maandag, woensdag, donderdag en zondag ook ’s ochtends vanuit Brussels Airport naar Tel Aviv kan worden gevlogen, en er betere connectiemogelijkheden ontstaan.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com