Brussels Airlines voegt Libreville (Gabon) aan netwerk toe dankzij partnership met Lufthansa

Vanaf 15 juli biedt Brussels Airlines vijf wekelijkse vluchten aan naar Libreville. De vluchten naar de hoofdstad van Gabon worden uitgevoerd door partner Lufthansa en worden dankzij een codeshareovereenkomst ook door Brussels Airlines gecommercialiseerd. Lufthansa gaat op haar beurt ook zetels verkopen op de Brussels Airlines vluchten naar Entebbe (Oeganda). Brussels Airlines en Lufthansa zullen in de toekomst nog meer Afrikavluchten gezamenlijk aanbieden.

Gabon 

Vanaf 15 juli kunnen Brussels Airlines klanten vijf keer per week naar de Gabonese hoofdstad reizen. Brussels Airlines passagiers reizen vanuit Brussels Airport naar Frankfurt en vliegen dan met partner Lufthansa naar Libreville. De korte vlucht tussen Brussel en Frankfurt sluit zeer vlot aan op de longhaul vlucht naar Gabon zodat passagiers zonder tijdverlies van België naar het Centraal-Afrikaanse land kunnen reizen. Ook de retourvlucht met een vertrek ‘s avonds in Libreville laat passagiers dankzij vlotte connecties toe om ‘s ochtends al in Brussel aan te komen. 

Passagiers hebben voor het longhaul traject de keuze uit First, Business en Economy class. Alle vluchten worden uitgevoerd met Airbus A 340 of A 330 toestellen. Gabon is een belangrijke Afrikaanse handelspartner van België. Het olie- en mineraalrijke land dat ook bekend staat omwille van de houtexport heeft een jarenlange handelsrelatie met België. Sinds 2001 was er geen vluchtaanbod meer van een Belgische luchtvaartmaatschappij naar Gabon.

Oeganda 

Lufthansa passagiers kunnen voortaan ook naar Entebbe (Oeganda) vliegen. Entebbe ontbrak totnogtoe in het vluchtaanbod van Lufthansa maar dankzij een codeshare samenwerking met Brussels Airlines komt daar nu verandering in. Brussels Airlines vliegt vier keer per week naar Oeganda. De vluchten zijn vanaf nu zowel onder Brussels Airlines als Lufthansa vluchtnummer reserveerbaar.

Lufthansa & Brussels Airlines : Afrika samenwerking 

Brussels Airlines en Lufthansa hebben de intentie om hun samenwerking op de Afrikaanse markt verder uit te breiden. De volgende maanden zullen beide luchtvaartmaatschappijen nog meer lijnvluchten naar Afrikaanse bestemmingen gezamenlijk commercialiseren volgens het codeshare principe. Dankzij deze samenwerking zullen Brussels Airlines passagiers naar nog meer Afrikaanse bestemmingen kunnen reizen. Frequent Flyers van de programma’s Miles & More en Privilege kunnen op al deze vluchten vliegmijlen sparen of uitgeven.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com