Brussels Airlines voegt Riga aan het vluchtaanbod toe dankzij nieuw partnership met airBaltic

Vanaf 4 augustus kunnen Brussels Airlines passagiers dagelijks tussen de Europese hoofdstad en Letland reizen. De Letse hoofdstad Riga wordt in het uitgebreide Europees vluchtaanbod van Brussels Airlines opgenomen dankzij een codeshare samenwerkingsovereenkomst zopas werd afgesloten met airBaltic.

Eén van de basisdoelstellingen van Brussels Airlines is om de Europese hoofdstad zo vlot mogelijk met de EU lidstaten te verbinden. Letland, sinds mei 2004 lid van zowel de EU als de NATO en de grootste Baltische Staat, ontbrak totnogtoe in het uitgebreide Europees aanbod van Brussels Airlines. Dankzij een samenwerking met airBaltic komt daar verandering in.

Vanaf 4 augustus kunnen Brussels Airlines passagiers gebruik maken van de lijnvluchten die airBaltic verzorgt tussen Brussel en de Letse hoofdstad Riga. In augustus worden er zeven en vanaf 2 september zelfs tien vluchten per week aangeboden. Op de meeste weekdagen is er zowel keuze uit een ochtend- als een avondvlucht.

Alle vluchten worden uitgevoerd door airBaltic met Boeing 737 toestellen en passagiers hebben de keuze uit een Business en een Economy Class service. Brussels Airlines verkoopt tickets via al haar eigen distributiekanalen (reisagentschappen, website brusselsairlines.com, call center en ticketbalies op de luchthavens). Alle reservaties tellen mee voor het Privilege Frequent Flyer getrouwheidsprogramma. 

De vluchten sluiten dankzij de zeer goede uurregeling vlotjes  aan op het vluchtaanbod van Brussels Airlines. Mits een vlotte overstap in Brussels Airport kunnen passagiers die aankomen uit Riga met Brussels Airlines naar tientallen Europese en Afrikaanse bestemmingen kunnen doorreizen of vice versa.

Dankzij de samenwerking met airBaltic biedt Brussels ook veel meer reismogelijkheden aan in de richting van het Oosten zoals Almaty (Kazakhstan), Baku (Azerbadjan), Chisinau (Moldova), Sochi / Kaliningrad en St Petersburg (Rusland), Minsk (Wit Rusland), Odessa en Simferopol (Oekraïne), Tashkent (Oezbekistan), Tbilisi (Georgië) en Yerevan (Armenië). 

“Dit nieuw aanbod dat we samen met onze partner airBaltic creëren richt zich zowel op een zakenpubliek als op toeristen die de Unesco beschermde bruisende hoofdstad van Letland, Riga, willen bezoeken”, zegt EVP Strategy & Business Development Erik Follet. “Bovendien stemmen we onze netwerken vlot op elkaar af zodat ook tientallen vluchtcombinaties tussen Riga en de Baltische Staten enerzijds en de rest van Europa en Afrika anderzijds mogelijk worden. Dit is een belangrijke stap in de verdere uitbreiding en verfijning van het Brussels Airlines vluchtaanbod.” 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com