Brussels Airlines voegt Rijsel toe aan het netwerk dankzij samenwerking met busmaatschappij Flibco.com

In afwachting van hogesnelheidsverbindingen met de trein van en naar Brussels Airport, kiest de Belgische luchtvaartmaatschappij voor beschikbare intermodale opties richting Afrika

Brussel, 23 november – Voortaan biedt Brussels Airlines naadloze verbindingen aan tussen Noord-Frankrijk en Afrika met één enkel ticket. In samenwerking met busmaatschappij Flibco.com kan de luchtvaartmaatschappij Rijsel opnemen in het netwerk en vlotte overstapmogelijkheden aanbieden naar sub-Saharaans Afrika. Voor reizigers betekent dit dat hun connectie gegarandeerd is en dat ze ook status en mijlen kunnen verzamelen bij Miles & More op de busreis. Brussels Airlines wil het aantal intermodale opties uitbreiden en blijft aandringen op rechtstreekse verbindingen met hogesnelheidstreinen naar Brussels Airport.

Voortaan is Rijsel (Frankrijk) de nieuwste bestemming van Brussels Airlines, zonder dat er extra vluchten worden ingelegd. Wie van Rijsel naar sub-Saharaans Afrika wil reizen kan één ticket boeken op brusselsairlines.com, waarbij het eerste deel van de reis wordt afgelegd per bus dankzij een samenwerking met busmaatschappij Flibco.com.

Brussels Airlines wil meer intermodale opties aanbieden van en naar Brussels Airport. De luchtvaartmaatschappij heeft overheden en treinmaatschappijen al herhaaldelijk opgeroepen om rechtstreekse hogesnelheidsverbindingen mogelijk te maken tussen Brussels Airport en Parijs, Amsterdam en andere steden dichtbij Brussel. In afwachting daarvan komt er alvast een samenwerking met busmaatschappij Flibco.com. Dit komt bovenop een samenwerking die er al is met Benerail om treinverbindingen aan te bieden naar Nederland.

“Bus- en treinverbindingen zijn essentieel voor de connectiviteit van Brussels Airport en België. Dankzij nieuwe multimodale reisopties hebben reizigers van Noord-Frankrijk naar sub-Saharaans Afrika nu een vlot, rechtstreeks en duurzamer alternatief om naar Brussels Airport te reizen. In de toekomst willen we dat mensen ook met de hogesnelheidstrein makkelijk op Brussels Airport geraken om op die manier onze voetafdruk verder te verkleinen.”
-
Jan Derycke, Head of Network Strategy and Planning, Brussels Airlines

Passagiers die dit intermodale ticket boeken kunnen genieten van een zeer vlotte verbinding, met een gegarandeerde aansluiting in Brussel. Het wordt ook mogelijk om mijlen en status te verzamelen met het Miles and More programma op het segment dat wordt uitgevoerd door Flibco.com.

“Flibo.com vervoert mensen op een betrouwbare, efficiënte en comfortabele manier van en naar luchthavens. Deze samenwerking met Brussels Airlines is een belangrijke mijlpaal voor ons en is een volgende stap van digitale integratie met luchtvaartmaatschappijen.”
- Paul De Muynck, Country Director Belgium, Flibco.com

Tickets vanuit Rijsel naar 18 bestemmingen in sub-Saharaans Afrika kunnen geboekt worden vanaf nu via brusselsairlines.com en via reisagentschappen.

Nico Cardone

For media requests only

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com