Brussels Airlines voert dit zomerseizoen 2.486 extra vluchten uit

Brussels Airlines voert dit zomerseizoen 2.486 extra vluchten uit

Brussels Airlines biedt tijdens het zomerseizoen, dat in de luchtvaartsector op 30 maart van start gaat, 11 nieuwe bestemmingen aan. Het aanbod wordt deze zomer in totaal met 2.486 extra lijnvluchten uitgebreid.

Brussels Airlines staat klaar om aan het drukke zomerseizoen te beginnen. De vliegtuigvloot wordt uitgebreid en bijkomende cabin crew leden werden de voorbije weken aangeworven en getraind om de expansieplannen te realiseren die voor dit zomerseizoen zijn gepland. Tijdens het zomerseizoen plant Brussels Airlines in vergelijking met vorig jaar 2.486 meer vluchten en 400.000 meer  vliegtuigzetels.

Europese netwerk

In vergelijking met vorig jaar duiken er 11 nieuwe bestemmingen op in de zomerdienstregeling. Het gaat  om Ajaccio, Athene, Bari, Bastia, Cagliari, Figari, Krakau, Malta, Montpellier, Sevilla en Warschau.  Daarnaast worden de vluchtfrequenties op heel wat bestaande routes uitgebreid. Zo kan er deze zomer vaker gevlogen worden tussen Brussels Airport en Catania, Faro, Firenze, Lissabon, Madrid, Malaga, Marseille, Palermo, Marrakesh en Stockholm Bromma.  Naar goede gewoonte zet Brussels Airlines deze zomer ook weer koers richting Porto. De stad draagt dit jaar de titel van ‘Europe’s Best Destination’.

Het korte- en middellangeafstandsnetwerk bestaat deze zomer in totaal uit 58 bestemmingen en wordt nog verder aangevuld met codeshare bestemmingen die door partnermaatschappijen worden verzorgd.

“Naast ons welgekende aanbod voor zakenreizigers, wilden we ook ons vakantienetwerk aantrekkelijker maken. Met deze netwerkexpansie bieden we meer dan ooit een uitstekend aanbod van vakantiebestemmingen aan”,

-- Frédéric Dechamps, Vice President Sales Benelux, Europa en Amerika.

Langeafstandsnetwerk

Het langeafstandsnetwerk van Brussel wordt deze zomer verder geoptimaliseerd met bijkomende vluchtfrequenties. Zo worden er 3 in plaats van 2 vluchten per week verzorgd naar Luanda (Angola) en Bujumbura (Burundi). Naar Nairobi (Kenia) komt er een extra, vijfde wekelijkse vluchtfrequentie bij.

Het intercontinentale netwerk bestaat in totaal uit 2 Amerikaanse en 19 Afrikaanse bestemmingen.

 

Charteractiviteit

Brussels Airlines is deze zomer opnieuw erg actief in de chartermarkt. Voor rekening van Belgische en buitenlandse reisorganisatoren worden vakantievluchten verzorgd naar Mediterrane zon-bestemmingen.  Grote Belgische klanten zijn Thomas Cook en Club Med. Ook vanuit Franse en Zwitserse luchthavens voert Brussels Airlines vakantievluchten uit.  In totaal zijn er voor het zomerseizoen 1044 vakantievluchten gepland.

 

Product
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt 3.200 werknemers te werk en exploiteert 39 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. In 2023 verwelkomt Brussels Airlines drie splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen. Daarnaast wil de luchtvaartmaatschappij een eerste vlucht uitvoeren met duurzame brandstof of SAF (Sustainable Aviation Fuel) tegen 2023.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem