Brussels Airlines voert dit zomerseizoen 2.486 extra vluchten uit

Brussels Airlines voert dit zomerseizoen 2.486 extra vluchten uit

Brussels Airlines biedt tijdens het zomerseizoen, dat in de luchtvaartsector op 30 maart van start gaat, 11 nieuwe bestemmingen aan. Het aanbod wordt deze zomer in totaal met 2.486 extra lijnvluchten uitgebreid.

Brussels Airlines staat klaar om aan het drukke zomerseizoen te beginnen. De vliegtuigvloot wordt uitgebreid en bijkomende cabin crew leden werden de voorbije weken aangeworven en getraind om de expansieplannen te realiseren die voor dit zomerseizoen zijn gepland. Tijdens het zomerseizoen plant Brussels Airlines in vergelijking met vorig jaar 2.486 meer vluchten en 400.000 meer  vliegtuigzetels.

Europese netwerk

In vergelijking met vorig jaar duiken er 11 nieuwe bestemmingen op in de zomerdienstregeling. Het gaat  om Ajaccio, Athene, Bari, Bastia, Cagliari, Figari, Krakau, Malta, Montpellier, Sevilla en Warschau.  Daarnaast worden de vluchtfrequenties op heel wat bestaande routes uitgebreid. Zo kan er deze zomer vaker gevlogen worden tussen Brussels Airport en Catania, Faro, Firenze, Lissabon, Madrid, Malaga, Marseille, Palermo, Marrakesh en Stockholm Bromma.  Naar goede gewoonte zet Brussels Airlines deze zomer ook weer koers richting Porto. De stad draagt dit jaar de titel van ‘Europe’s Best Destination’.

Het korte- en middellangeafstandsnetwerk bestaat deze zomer in totaal uit 58 bestemmingen en wordt nog verder aangevuld met codeshare bestemmingen die door partnermaatschappijen worden verzorgd.

“Naast ons welgekende aanbod voor zakenreizigers, wilden we ook ons vakantienetwerk aantrekkelijker maken. Met deze netwerkexpansie bieden we meer dan ooit een uitstekend aanbod van vakantiebestemmingen aan”,

-- Frédéric Dechamps, Vice President Sales Benelux, Europa en Amerika.

Langeafstandsnetwerk

Het langeafstandsnetwerk van Brussel wordt deze zomer verder geoptimaliseerd met bijkomende vluchtfrequenties. Zo worden er 3 in plaats van 2 vluchten per week verzorgd naar Luanda (Angola) en Bujumbura (Burundi). Naar Nairobi (Kenia) komt er een extra, vijfde wekelijkse vluchtfrequentie bij.

Het intercontinentale netwerk bestaat in totaal uit 2 Amerikaanse en 19 Afrikaanse bestemmingen.

 

Charteractiviteit

Brussels Airlines is deze zomer opnieuw erg actief in de chartermarkt. Voor rekening van Belgische en buitenlandse reisorganisatoren worden vakantievluchten verzorgd naar Mediterrane zon-bestemmingen.  Grote Belgische klanten zijn Thomas Cook en Club Med. Ook vanuit Franse en Zwitserse luchthavens voert Brussels Airlines vakantievluchten uit.  In totaal zijn er voor het zomerseizoen 1044 vakantievluchten gepland.

 

Product
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem