Brussels Airlines voor de tweede opeenvolgende keer bekroond als 'Beste Trans-Atlantische Luchtvaartmaatschappij'

Brussels Airlines voor de tweede opeenvolgende keer bekroond als 'Beste Trans-Atlantische Luchtvaartmaatschappij'

Vandaag heeft het Amerikaanse magazine Global Traveler voor de 16e keer haar jaarlijkse ‘GT Tested Reader Survey Awards’ uitgereikt. Brussels Airlines strijkt daarbij de prijs voor ' Beste Trans-Atlantische Luchtvaartmaatschappij ' op, gebaseerd op feedback van de lezers van het magazine. Het is het tweede jaar op rij dat de luchtvaartmaatschappij de prijs in ontvangst neemt. Brussels Airlines vliegt naar drie bestemmingen in Noord-Amerika, met name New York, Washington en Toronto. Vanaf 29 maart 2020 lanceert de maatschappij vluchten naar Montreal. Op 7 januari vertrekt de laatste seizoensgebonden vlucht naar Toronto.

"Het is een nog grotere eer om voor de tweede opeenvolgende keer de prijs voor ' Beste Trans-Atlantische Luchtvaartmaatschappij ' in ontvangst te mogen nemen. Dat de lezers van Global Traveler ons als winnaar kiezen is een mooi compliment voor ons allemaal bij Brussels Airlines en moedigt ons aan om zowel aan de grond als in de lucht net dat stapje verder te blijven gaan voor onze reiziger".

  •  Christina Foerster, CEO Brussels Airlines

In 2019 investeerde de Belgische luchtvaartmaatschappij in de vernieuwing van haar langeafstandsvloot en verwelkomde ze 7 jongere, stillere en milieuvriendelijkere vliegtuigen. Daarnaast vernieuwde Brussels Airlines ook het interieur van haar langeafstandstoestellen en vliegt nu met een gloednieuwe Business Class, Premium Economy Class en Economy Class van en naar Afrika en Noord-Amerika. Sinds 1 augustus is de nieuwe reisklasse Premium Economy Class beschikbaar op alle vluchten van en naar New York, Washington en Toronto.

"Bij Brussels Airlines vinden we de reis even belangrijk als de bestemming. Deze bekroning is een erkenning voor onze voortdurende inzet voor de reiziger en bewijst nogmaals onze toegevoegde waarde aan de joint venture met Air Canada, de Lufthansa Group en United Airlines. ”

  •  Christophe Allard, Brussels Airlines General Manager Business Development van Brussels Airlines voor Noord- en Zuid-Amerika
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem