Brussels Airlines voor de tweede opeenvolgende keer bekroond als 'Beste Trans-Atlantische Luchtvaartmaatschappij'

Brussels Airlines voor de tweede opeenvolgende keer bekroond als 'Beste Trans-Atlantische Luchtvaartmaatschappij'

Vandaag heeft het Amerikaanse magazine Global Traveler voor de 16e keer haar jaarlijkse ‘GT Tested Reader Survey Awards’ uitgereikt. Brussels Airlines strijkt daarbij de prijs voor ' Beste Trans-Atlantische Luchtvaartmaatschappij ' op, gebaseerd op feedback van de lezers van het magazine. Het is het tweede jaar op rij dat de luchtvaartmaatschappij de prijs in ontvangst neemt. Brussels Airlines vliegt naar drie bestemmingen in Noord-Amerika, met name New York, Washington en Toronto. Vanaf 29 maart 2020 lanceert de maatschappij vluchten naar Montreal. Op 7 januari vertrekt de laatste seizoensgebonden vlucht naar Toronto.

"Het is een nog grotere eer om voor de tweede opeenvolgende keer de prijs voor ' Beste Trans-Atlantische Luchtvaartmaatschappij ' in ontvangst te mogen nemen. Dat de lezers van Global Traveler ons als winnaar kiezen is een mooi compliment voor ons allemaal bij Brussels Airlines en moedigt ons aan om zowel aan de grond als in de lucht net dat stapje verder te blijven gaan voor onze reiziger".

  •  Christina Foerster, CEO Brussels Airlines

In 2019 investeerde de Belgische luchtvaartmaatschappij in de vernieuwing van haar langeafstandsvloot en verwelkomde ze 7 jongere, stillere en milieuvriendelijkere vliegtuigen. Daarnaast vernieuwde Brussels Airlines ook het interieur van haar langeafstandstoestellen en vliegt nu met een gloednieuwe Business Class, Premium Economy Class en Economy Class van en naar Afrika en Noord-Amerika. Sinds 1 augustus is de nieuwe reisklasse Premium Economy Class beschikbaar op alle vluchten van en naar New York, Washington en Toronto.

"Bij Brussels Airlines vinden we de reis even belangrijk als de bestemming. Deze bekroning is een erkenning voor onze voortdurende inzet voor de reiziger en bewijst nogmaals onze toegevoegde waarde aan de joint venture met Air Canada, de Lufthansa Group en United Airlines. ”

  •  Christophe Allard, Brussels Airlines General Manager Business Development van Brussels Airlines voor Noord- en Zuid-Amerika
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt 3.200 werknemers te werk en exploiteert 40 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. In 2023 verwelkomt Brussels Airlines drie splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen. Daarnaast wil de luchtvaartmaatschappij een eerste vlucht uitvoeren met duurzame brandstof of SAF (Sustainable Aviation Fuel) tegen 2023.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem