Brussels Airlines werft piloten en cabinepersoneel aan

Brussels Airlines start na de zomervakantie nieuwe selecties voor piloten en cabinepersoneel. Om de groei van de luchtvaartmaatschappij volgend jaar op te vangen zijn een honderdtal aanwervingen gepland en wordt ook een aanwervingsreserve aangelegd.

Omdat Brussels Airlines volgend jaar nog meer groei in haar vluchtaanbod plant, zijn in totaal een honderdtal aanwervingen van vliegend personeel gepland.

Zo kunnen er een 85 tal nieuwe cabin crew members aan de slag. De selectieprocedure start al in september en wie wil kan zich tot eind augustus kandidaat stellen. Brussels Airlines is in de eerste plaats op zoek naar gemotiveerde kandidaten met een goede talenkennis (Nederlands, Frans, Engels, …), verantwoordelijkheidszin, een vlotte persoonlijkheid en een flexibele en multiculturele instelling. Er wordt gezocht naar kandidaten mét en kandidaten zonder vliegervaring. Wie geselecteerd wordt krijgt een interne opleiding en gaat dan aan de slag op het Europese netwerk.

Ook in de cockpit van de groeiende Brussels Airlines vloot kunnen nieuwe collega’s aan de slag. In het najaar zal daarom een werfreservelijst worden aangelegd die als basis zal dienen voor een twintigtal aanwervingen in de loop van de winter. Zowel piloten die net afgestudeerd zijn aan de vliegscholen als piloten die al professioneel actief zijn kunnen zich melden. De kandidatuur wordt in de loop van de herfst geopend. Het Flight Training Departement van Brussels Airlines verwacht alvast honderden cv’s en vraagt kandidaten om te wachten tot de selectieprocedure wordt gelanceerd op brusselsairlines.be/jobs

“We blijven volop werkgelegenheid creëren in België. We stellen in binnen- en buitenland nu ruim 3.500 mensen te werk en indirect is er dankzij onze activiteiten nog eens een veelvoud daarvan aan de slag bij dienstverleners en leveranciers.”

-- Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines

Deze aanwervingen staan los van de integratie van het vliegend personeel van Thomas Cook Airlines Belgium (160 werknemers) die, op voorwaarde van de goedkeuring door de autoriteiten, tijdens de herfst is voorzien.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com