Brussels Airlines werft piloten en cabinepersoneel aan

Brussels Airlines werft piloten en cabinepersoneel aan

Brussels Airlines start na de zomervakantie nieuwe selecties voor piloten en cabinepersoneel. Om de groei van de luchtvaartmaatschappij volgend jaar op te vangen zijn een honderdtal aanwervingen gepland en wordt ook een aanwervingsreserve aangelegd.

Omdat Brussels Airlines volgend jaar nog meer groei in haar vluchtaanbod plant, zijn in totaal een honderdtal aanwervingen van vliegend personeel gepland.

Zo kunnen er een 85 tal nieuwe cabin crew members aan de slag. De selectieprocedure start al in september en wie wil kan zich tot eind augustus kandidaat stellen. Brussels Airlines is in de eerste plaats op zoek naar gemotiveerde kandidaten met een goede talenkennis (Nederlands, Frans, Engels, …), verantwoordelijkheidszin, een vlotte persoonlijkheid en een flexibele en multiculturele instelling. Er wordt gezocht naar kandidaten mét en kandidaten zonder vliegervaring. Wie geselecteerd wordt krijgt een interne opleiding en gaat dan aan de slag op het Europese netwerk.

Ook in de cockpit van de groeiende Brussels Airlines vloot kunnen nieuwe collega’s aan de slag. In het najaar zal daarom een werfreservelijst worden aangelegd die als basis zal dienen voor een twintigtal aanwervingen in de loop van de winter. Zowel piloten die net afgestudeerd zijn aan de vliegscholen als piloten die al professioneel actief zijn kunnen zich melden. De kandidatuur wordt in de loop van de herfst geopend. Het Flight Training Departement van Brussels Airlines verwacht alvast honderden cv’s en vraagt kandidaten om te wachten tot de selectieprocedure wordt gelanceerd op brusselsairlines.be/jobs

“We blijven volop werkgelegenheid creëren in België. We stellen in binnen- en buitenland nu ruim 3.500 mensen te werk en indirect is er dankzij onze activiteiten nog eens een veelvoud daarvan aan de slag bij dienstverleners en leveranciers.”

-- Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines

Deze aanwervingen staan los van de integratie van het vliegend personeel van Thomas Cook Airlines Belgium (160 werknemers) die, op voorwaarde van de goedkeuring door de autoriteiten, tijdens de herfst is voorzien.

Corporate
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem