Brussels Airlines werft veertigtal Cabin Crew leden aan

Door de uitbreiding van de lange afstandsvloot met een extra Airbus A330-300 start Brussels Airlines medio november de selectieprocedures voor nieuwe Cabin Crew leden. Om de uitbreiding van de vloot te kunnen opvangen wil de luchtvaartmaatschappij een wervingsreservelijst aanleggen van ongeveer 100 mensen waarvan er een veertigtal al de komende maanden aan de slag kunnen.

De volgende maanden breidt de Brussels Airlines vloot uit. Een extra Airbus A330-300 wordt ingezet op de lange afstandsbestemmingen in Afrika. Op het Europese netwerk worden enkele toestellen vervangen door grotere vliegtuigtypes. Deze vlootuitbreiding zal ook gepaard gaan met de opening van nieuwe bestemmingen en frequentieverhogingen op bestaande routes.

Omwille van deze groei gaat Brussels Airlines de volgende maanden tientallen extra cabin crew werknemers (stewards en stewardessen) aanwerven. Wie geselecteerd wordt, wordt opgenomen in de aanwervingreserve en de bedoeling is dat er de volgende maanden actief wordt gerekruteerd uit deze reservelijst. 

Er wordt een reservelijst van een honderdtal kandidaten aangelegd en de komende maanden kan ongeveer een veertigtal van hen al aan de slag. Geschikte kandidaten kunnen zowel aan het werk op de vliegtuigvloot voor de Europese bestemmingen (AVRO, Airbus 319, Boeing 737) als op de long haul toestellen (airbus A 330). 

Zowel kandidaten mét ervaring (minimum één jaar vliegervaring bij een luchtvaartmaatschappij) als zonder ervaring komen in aanmerking.  Wie geen ervaring heeft en geselecteerd wordt krijgt intern een volledige safety training, inflight en service opleiding. 

Van de kandidaten wordt verwacht dat ze minstens vlot drietalig (Nederlands, Frans, Engels), vriendelijk en communicatief zijn. Uiteraard is ook een verzorgd voorkomen, zin voor nauwkeurigheid, verantwoordelijkheidsgevoel en een passie voor service en veiligheid zeer belangrijk. Het mag geen probleem zijn om in flexibele uurroosters en in het weekend te werken en regelmatig enkele dagen in het buitenland te verblijven.

Het werk als cabin crew member is bijzonder afwisselend en boeiend. Voor wie graag in contact komt met andere culturen, extrovert en service minded is, is het een ideale carrièrestart.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com