Brussels Airlines start samenwerking met Belgische sterrenchefs

Vanaf volgende maand laat Brussels Airlines haar passagiers op intercontinentale vluchten kennismaken met regionale gerechten van de hand van gerenommeerde Belgische sterrenchefs. De chefs stellen zelf een volledig menu samen op basis van streekproducten uit hun regio. De culinaire reis van Brussels Airlines door het Belgische gastronomische landschap vangt deze winter aan in West-Vlaanderen bij topchef Geert Van Hecke.

Al jaren levert Brussels Airlines inspanningen om een vliegende ambassadeur van België te zijn. Aan boord van de Brussels Airlines vluchten wordt bijvoorbeeld een selectie van Belgische bieren & wijnen aangeboden. Passagiers worden ook verwend met Belgische pralines, wafels en koekjes van bekende Belgische topmerken.

Vanaf november gaat Brussels Airlines nog een stap verder. Bij de start van het winterseizoen, wordt aan boord van alle intercontinentale vluchten naar de States en Afrika  Belgische topgastronomie geserveerd onder de naam “Belgian Star Chefs”. VP Customer Experience Anne Tricot: “We gaan samenwerken met bekende Belgische sterrenchefs die een volledig menu op basis van regionale specialiteiten samenstellen en onze passagiers zo het beste uit hun regio aanbevelen.”

Het Belgian Star Chefs  menu wordt aangeboden aan alle Business Class passagiers die vanuit Brussels Airport naar een lange afstandsbestemming van Brussels Airlines vliegen. Elke 4 tot 5 maanden wordt een menukeuze van een andere Belgische sterrenchef geïntroduceerd. De spits wordt afgebeten door de provincie West-Vlaanderen en Geert Van Hecke die het zeer geprezen Brugse restaurant De Karmeliet (*** Michelin) uitbaat en al 30 jaar een begrip is in de culinaire wereld. Vandaag stelde hij zijn eerste Belgian Star Chefs menu voor de maand november voor.

Geert Van Hecke koos ondermeer als voorgerecht voor gerookte paling uit Damme geserveerd met dragon-yoghurtsaus en venkelpuree. Als hoofdgerecht stelt hij Noordzeegarnalen naar een Brugs recept met curry van zoete aardappelen en gestoomde sluimererwten voor. Ook de bier- en kaaskeuze is 100 procent West-Vlaams: Damme en Brugse Apero Kaas en Brugge Tripel.

Volgende lente is een andere regio aan de beurt in het Belgian Star Chef programma: de Business Class passagiers zullen dan kunnen genieten van een fijnproeversmenu uit de provincie Luxemburg. “We willen de volgende jaren onze Belgische en internationale passagiers laten proeven van het beste dat de alom gewaardeerde Belgische keuken te bieden heeft en ons meer dan ooit positioneren als culinaire ambassadeur voor België”, legt Anne Tricot uit.

Naast de Belgian Star Chefs suggestie kunnen Business Class passagiers nog steeds kiezen uit twee andere menu opties of één van de 21 verschillende speciale maaltijden (dieet, zoutarm, glutenvrij, religie respecterende maaltijden, ...).

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com