Brussels Airlines werkt samen met topchef Thomas Locus

Vanaf 1 augustus is het weer de beurt aan een nieuwe Belgische topchef om zijn Business Class menu’s te serveren op Brussels Airlines’ langeafstandsvluchten. Deze keer valt de eer toe aan topchef Thomas Locus van restaurant Bistro Margaux. Thomas stelde vier menu’s samen op basis van streekproducten uit Vlaams-Brabant.

Na eerste succesvolle samenwerkingen met Geert Van Hecke van de Karmeliet (West-Vlaanderen) en Julien Lahire van Le Moulin Hideux (Luxemburg), zet Brussels Airlines haar Belgian Star Chefs programma voort met Thomas Locus, een jong opkomend talent met een blitzcarrière in de Belgische gastronomie. Hij zal gedurende vier maanden zijn menu’s serveren aan de Business Class klanten op langeafstandsvluchten naar de VS en Afrika.

Thomas begon jong en zonder opleiding aan zijn parcours, maar zijn ervaring bij grote namen als Michel Coppens, Jean-Pierre Bruneau, Sergio Herman en Berasategui bezorgden hem bij Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem intussen een eerste Michelinster, een 16 op 20 in de Gault Millau en de titel ‘Beste Jonge Chef regio Brussel 2012’.

De menu’s die hij voor Brussels Airlines bedacht heeft, bestaan uit typisch Belgische gerechten, met een moderne twist. Zo bestaat het voorgerecht uit Romeinse sla met noordzeegarnaal en avocado, gevolgd door Waterzooi van hoevekip, vergezeld door “Ijsvallei” waterkers en ravioli met spitskool. De chef koos ook een bier uit dat aan boord zal geserveerd worden, namelijk Palm Hop Select.

Naast de Belgian Star Chefs suggestie kunnen Business Class passagiers nog steeds kiezen uit twee andere menu opties of één van de 21 verschillende speciale maaltijden (dieet, zoutarm, glutenvrij, religie respecterende maaltijden, ...).

Al jaren levert Brussels Airlines inspanningen om een vliegende ambassadeur van België te zijn. Aan boord van de Brussels Airlines vluchten wordt bijvoorbeeld een selectie van Belgische bieren & wijnen aangeboden. Passagiers worden ook verwend met Belgische pralines, wafels en koekjes van bekende Belgische topmerken.

“We zijn blij om Thomas aan boord te hebben kunnen halen van ons Belgian Star Chefs verhaal. De maaltijden die hij voor ons heeft bereid zullen een meerwaarde zijn voor de exclusieve beleving die we onze Business Class gasten willen bieden”, zegt Anne Tricot, VP Customer Service Brussels Airlines.

“Het is een hele eer om na Geert Van Hecke en Julien Lahire aan te treden als ‘Belgian Star Chef’. Brussels Airlines is de gedroomde partner om deze toch wel grote uitdaging aan te gaan. Te meer omdat zij dezelfde waarden hoog in het vaandel dragen: kwaliteit en klanttevredenheid. Net datgene wat wij onze gasten willen brengen: de beste kwaliteit en service zodat iedereen tevreden huiswaarts (en terug) keert!”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com