Brussels Airlines wil coronahelden bedanken

In uitzonderlijke tijden, verschijnen uitzonderlijke mensen. Het afgelopen jaar staken heel wat kleine en grote helden hun handen uit de mouwen, maar ook helden verdienen vakantie. Onder dat motto roept Brussels Airlines iedereen op om het verhaal van hun held te delen. De Belgische luchtvaartmaatschappij zal vervolgens 250 kleine en grote helden bedanken met een voucher ter waarde van €250 voor een vlucht naar keuze. Brussels Airlines haalde inspiratie voor de actie bij haar eigen personeel, nadat vele medewerkers van het bedrijf zich als vrijwilliger gingen inzetten tijdens hun tijdelijke technische werkloosheid.

Op de sociale mediakanalen van Brussels Airlines zet het bedrijf twee van haar eigen coronahelden in de kijker: Dominique Jacobs, vrijwilliger in een woonzorgcentrum en met Nicola Bové, die zich inzet voor verwaarloosde dieren. De coronaviruspandemie zorgde het afgelopen jaar voor een historisch lage marktvraag naar vliegreizen, met tijdelijke technische werkloosheid voor het personeel als gevolg. Al snel merkte het bedrijf een grote gedrevenheid bij haar personeel om elders de handen uit de mouwen te steken, gaande van crisisvrijwilliger bij het Rode Kruis, steward in een vaccinatie- of testcentrum tot online taallessen geven aan kinderen en volwassenen in binnen- en buitenland.

Nu de vaccinatiecampagne in vele landen op gang komt en er weer perspectief komt voor de reissector wil Brussels Airlines met deze symbolische actie 250 coronahelden bedanken met een voucher ter waarde van €250 voor een vlucht naar keuze, op een datum naar keuze. De maatschappij gaat met deze actie op zoek naar positieve verhalen van het afgelopen jaar, of het nu gaat om iemand die het verschil maakte binnen het kader van een beroep, iemand die de handen uit de mouwen stak als vrijwilliger of een vriendelijke buur die hielp met de boodschappen; iedereen kan een coronaheld nomineren via brusselsairlines.com ongeacht de functie of heldendaad van de corona hero.

Omdat het voor heel wat mensen momenteel nog niet evident is om een reis te plannen, kan de waardebon ingezet worden tot en met 31 december 2021. Tickets die geboekt worden tot 31 mei kunnen gratis omgeboekt worden naar een latere datum en of andere bestemming. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met 3 mei 2021, winnaars zullen eind mei gecontacteerd worden.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com