Brussels Airlines wil coronahelden bedanken

Brussels Airlines wil coronahelden bedanken

In uitzonderlijke tijden, verschijnen uitzonderlijke mensen. Het afgelopen jaar staken heel wat kleine en grote helden hun handen uit de mouwen, maar ook helden verdienen vakantie. Onder dat motto roept Brussels Airlines iedereen op om het verhaal van hun held te delen. De Belgische luchtvaartmaatschappij zal vervolgens 250 kleine en grote helden bedanken met een voucher ter waarde van €250 voor een vlucht naar keuze. Brussels Airlines haalde inspiratie voor de actie bij haar eigen personeel, nadat vele medewerkers van het bedrijf zich als vrijwilliger gingen inzetten tijdens hun tijdelijke technische werkloosheid.

Op de sociale mediakanalen van Brussels Airlines zet het bedrijf twee van haar eigen coronahelden in de kijker: Dominique Jacobs, vrijwilliger in een woonzorgcentrum en met Nicola Bové, die zich inzet voor verwaarloosde dieren. De coronaviruspandemie zorgde het afgelopen jaar voor een historisch lage marktvraag naar vliegreizen, met tijdelijke technische werkloosheid voor het personeel als gevolg. Al snel merkte het bedrijf een grote gedrevenheid bij haar personeel om elders de handen uit de mouwen te steken, gaande van crisisvrijwilliger bij het Rode Kruis, steward in een vaccinatie- of testcentrum tot online taallessen geven aan kinderen en volwassenen in binnen- en buitenland.

Nu de vaccinatiecampagne in vele landen op gang komt en er weer perspectief komt voor de reissector wil Brussels Airlines met deze symbolische actie 250 coronahelden bedanken met een voucher ter waarde van €250 voor een vlucht naar keuze, op een datum naar keuze. De maatschappij gaat met deze actie op zoek naar positieve verhalen van het afgelopen jaar, of het nu gaat om iemand die het verschil maakte binnen het kader van een beroep, iemand die de handen uit de mouwen stak als vrijwilliger of een vriendelijke buur die hielp met de boodschappen; iedereen kan een coronaheld nomineren via brusselsairlines.com ongeacht de functie of heldendaad van de corona hero.

Omdat het voor heel wat mensen momenteel nog niet evident is om een reis te plannen, kan de waardebon ingezet worden tot en met 31 december 2021. Tickets die geboekt worden tot 31 mei kunnen gratis omgeboekt worden naar een latere datum en of andere bestemming. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met 3 mei 2021, winnaars zullen eind mei gecontacteerd worden.

 

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem