Brussels Airlines zet Belgian Icons reeks voort

Brussels Airlines zet Belgian Icons reeks voort

Zes jaar geleden lanceerde Brussels Airlines haar eerste Belgian Icon vliegtuig, een toestel met een handgeschilderd design. Samen met Moulinsart creëerde de maatschappij “Rackham”, een vliegtuig beschilderd met 37 meter lange zwarte haai uit de wereldbekende stripreeks “Kuifje”, gebaseerd op de originele tekening van de hand van Hergé. De Belgian Icons reeks is een van de vele manieren waarop Brussels Airlines haar rol als ambassadeur van haar land benadrukt. De maatschappij zal ook in de toekomst het beste van België naar de wereld blijven brengen.

Nu Rackham - nog steeds één van de meest gefotografeerde vliegtuigen ter wereld – de deadline voor herschildering bereikt heeft, zijn Moulinsart en Brussels Airlines overeengekomen hun samenwerking te verlengen en de beschildering van het vliegtuig in zijn oorspronkelijke staat te herstellen, wat betekent dat Rackham nog ten minste 5 jaar in de vloot van de luchtvaartmaatschappij zal blijven. Terwijl de buitenkant van het toestel bijna identiek blijft aan de huidige beschildering zal de binnenkant van het toestel een upgrade krijgen met nog meer illustraties van de hand van Hergé. Met de vernieuwing van haar eerst Belgian Icon wil Brussels Airlines de voortzetting van haar rol als ambassadeur voor België benadrukken. Daarbovenop bevestigt de maatschappij dat haar vloot altijd minstens 5 Belgian Icon toestellen zal tellen.

Moulinsart, die de originele tekeningen heeft aangepast aan de ongewone rondingen van een Airbus A320, zal samen met het Maintenance departement van Brussels Airlines het herschilderen van Rackhams romp opvolgen. De restauratie van het schilderwerk en de aanpassingen van het interieur zullen klaar zijn in de loop van juni.

Na Rackham in 2015 verwelkomde de maatschappij twee speciale vliegtuigdesigns in 2016: Magritte en Trident, opgedragen aan de Rode Duivels. Eén jaar later vervoegde Amare – een eerbetoon aan muziekfestival Tomorrowland – de vloot. Aerosmurf en Bruegel volgden in 2018 en 2019.

Terwijl Rackham in zijn originele staat hersteld wordt zal OO-SNC, het toestel dat vijf jaar lang het Europese luchtruim kleurde met de tekeningen van Magritte, omgevormd worden tot Star Alliance vliegtuig. Star Alliance is de grootste luchtvaartalliantie ter wereld, waarvan Brussels Airlines lid is sinds december 2009. Na 6.403 vluchten en 8.371.324 gevlogen kilometers zwaait Brussels Airlines het Magritte toestel uit. De voorbije vijf jaar kregen 866.331 passagiers de kans om mee te vliegen het bijzondere toestel dat bedekt was met de beroemde wolken en vogels uit drie schilderijen van René Magritte.

Trident, het vliegtuig opgedragen aan de Rode Duivels, blijft een eerbetoon aan de populairste sport in België: voetbal. Het populaire toestel krijgt een gedeeltelijke herschildering aan de buitenkant alsook een update binnenin. Vanaf 25 mei zal het toestel met registratienummer OO-SNA rondvliegen met portretten van zowel de Rode Duivels als de Red Flames aan de binnenkant. Trident blijft deel uitmaken van de Brussels Airlines vloot tot November 2022, wanneer toestel OO-SNA definitief de vloot verlaat.

Amare, het Brussels Airlines toestel opgedragen aan ’s Werelds Beste Muziekfestival, draagt het Tomorrowland-design tot 2023. Het vijfde toestel in de Belgian Icon reeks, Aerosmurf, blijft rondvliegen met de geliefde, kleine blauwe smurfen tot 2024. Het jongste speciale toestel uit de reeks werd opgedragen aan één van de meest getalenteerde artiesten in de zestiende eeuw, Vlaamse Meester Pieter Bruegel de oude. Bruegel zal tot 2024 deel uitmaken van de vloot. Mogelijke aanpassingen of vervangingen voor deze laatste drie beschilderingen zijn nog niet gekend. Wel is zeker dat de maatschappij de Belgian Icon reeks wil voortzetten in de toekomst met minstens 5 toestellen die België in de kijker zetten.

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem