Brussels Airlines zet in 2017 koers naar India en andere nieuwe bestemmingen

Op 26 maart verwelkomt Brussels Airlines het zomerseizoen met nieuwe bestemmingen en hogere vluchtfrequenties. Hoogtepunt is de lancering van de nieuwe verbinding met Mumbai en de groei van het Europese aanbod met toeristische trekpleisters. 

Zowel het Europese als het intercontinentale aanbod groeien gevoelig tijdens het zomerseizoen 2017 dat eind maart start en tot eind oktober loopt.  Tijdens een gemiddelde zomerweek zal Brussels Airlines in vergelijking met vorig jaar 8 procent meer zetels aanbieden. Een overzicht van de nieuwigheden:

Nieuw op korte & Middellange afstand

  • Met Palma De Mallorca (Spanje), Rhodos (Griekenland),  Funchal (Portugal) en Comiso (Sicilië) neemt Brussels Airlines 4 populaire eilanden in haar aanbod van vakantiebestemmingen op.
  • Yerevan, een bestemming die tijdens het winterseizoen al chartervluchten van Brussels Airlines verwelkomde en voorheen niet rechtstreeks bereikbaar was vanuit België, wordt wekelijks en in juli en augustus zelfs twee keer per week verbonden.

Naast deze nieuwkomers verhoogt Brussels Airlines ook haar aantal vluchten naar talrijke bestaande bestemmingen. Porto en Lissabon worden de hele zomer lang twee keer per dag aangevlogen en naar Faro in de Algarve kan dagelijks worden afgereisd. Ook het populaire Alicante (Spaanse Costa Blanca) is vanaf de lente dagelijks bereikbaar met Brussels Airlines. Er zijn ook nog meer wekelijkse frequenties gepland naar Ibiza, Billund, Bordeaux, Parijs CDG, Nantes,  Napels, Warschau en Athene.

Tot slot verhoogt het zetelaanbod naar Milaan Linate, Oslo, Marseille, Milaan Malpensa, Londen Heathrow, Firenze, Bologna, Madrid, Rome, Genève, Wenen en Hamburg gevoelig dankzij de inzet van grotere vliegtuigen.

 

Intercontinentaal

India

Grote nieuwkomer in het intercontinentaal aanbod van Brussels Airlines is Mumbai. Vanaf 30 maart vliegt Brussels Airlines 5 keer per week naar het economische hart van Indië. De Mumbai vluchten kunnen allemaal  gecombineerd worden met Brussels Airlines’ verbindingen naar Afrika, de US en Canada.

Afrika

Abidjan (Ivoorkust) wordt vanaf het zomerseizoen dagelijks in plaats van zes keer per week bediend door Brussels Airlines. Ook naar Accra zet Brussels Airlines vaker koers. De Ghanese hoofdstad, wordt vijf in plaats van vier keer aangevlogen.

Noord-Amerika

Zomerbestemming Washington wordt vanaf eind maart opnieuw zes keer per week aangevlogen. Het Canadese Toronto wordt vijf keer per week verbonden met Brussels Airport en New York dagelijks.  Wie naar één van de vele andere Noord-Amerikaanse bestemmingen wil reizen die Brussels Airlines aanbiedt dankzij de samenwerking met partners Air Canada en United kan dat vlotjes via Toronto en Washington.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com