Brussels Airlines zet koers naar Armenië

Brussels Airlines zet koers naar Armenië

Vanaf eind maart 2017 zet Brussels Airlines koers naar Armenië. Hoofdstad Yerevan wordt  vanaf dan wekelijks aangevolgen, en in juli en augustus twee keer per week.  Het fascinerende land in de Kaukasus regio was tot nog toe niet verbonden met Brussels Airport.

Brussels Airlines zet haar netwerkgroei verder en start vanaf 31 maart volgend jaar vluchten naar de Armeense hoofdstad Yerevan. Wekelijks is er een vlucht op vrijdagavond en in juli en augustus wordt er ook iedere dinsdag gevlogen. Vanaf december en tot einde maart voert Brussels Airlines,  in samenwerking met de Belgisch-Armeense reisorganisatie Armwings ,ook al enkele chartervluchten uit tussen Brussel en Yerevan.

België en Brussels Airport waren tot nog toe niet verbonden met Armenië.  Wie naar het land wou reizen of vanuit Armenië naar Brussel wou komen was genoodzaakt om vluchten te combineren via andere luchthavens. Met de nieuwe rechtstreekse vlucht komt Brussels Airlines volgende lente tegemoet aan de belangrijke marktvraag van onder meer de Armeense diaspora in ons land en in de buurlanden. De nieuwe route is ook goed nieuws voor enkele  Belgische touroperators en reisagenten die toeristische reizen naar Armenië verzorgen.

 

Uurregeling (lokale tijd)

Vluchtnummer

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Dagen vd week

SN2899

Brussel

Yerevan

18:40

01:10

zaterdag (heel het seizoen)

SN2899

Brussel

Yerevan

18:40

01:10

dinsdag (Jul/Aug)

SN2900

Yerevan

Brussel

02:00

05:00

zondag (heel het seizoen)

SN2900

Yerevan

Brussel

02:00

05:00

woensdag (Jul/Aug)

Vliegtuigtype: Airbus A320
Vluchtduur: 4.5 à 5uur

De vluchten vertrekken ’s avonds vanuit  Brussels Airport en in de loop van de nacht vanuit Yerevan’s Zvartnots luchthaven.  De uurregeling laat combinaties toe met andere Brussels Airlines bestemmingen in Frankrijk, Zwitersland, Duitsland, Polen, Scandinavië, Spanje, Italië en Verenigd Koninkrijk. Ook doorreizen naar de States en Canada is ’s ochtends mogelijk.

Tickets zijn te koop via de reisagent of via de website brusselsairlines.com (vanaf midden oktober)

Fascinerend land

Armenië, gelegen in de Zuid-Kaukasus regio, is zowel cultureel-historisch als geografisch, eenfascinerende bestemming.  Het land kent lange, warme zomers en korte koude winters.  Eeuwenoude kloosters, kerken en kathedralen die een bezoek waard zijn herinneren aan de indrukwekkende godsdienstgeschiedenis van Armenië.

Natuurliefhebbers en wandelaars komen helemaal aan hun trekken in het ongerepte ruige gebergte dat Yerevan omringt, in de vele wouden of langsheen de vele meren.  Yerevan is één van de oudste steden ter wereld, maar ging mee met haar tijd en is de moeite waard om te bezoeken dankzij haar bruisend cultuurleven, parken, fonteinen en musea.

Netwerk
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 54 bestemmingen in Europa en 2 in Noord-Amerika. Het bedrijf stelt 3.300 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem