Brussels Airlines zet koers naar Armenië

Vanaf eind maart 2017 zet Brussels Airlines koers naar Armenië. Hoofdstad Yerevan wordt  vanaf dan wekelijks aangevolgen, en in juli en augustus twee keer per week.  Het fascinerende land in de Kaukasus regio was tot nog toe niet verbonden met Brussels Airport.

Brussels Airlines zet haar netwerkgroei verder en start vanaf 31 maart volgend jaar vluchten naar de Armeense hoofdstad Yerevan. Wekelijks is er een vlucht op vrijdagavond en in juli en augustus wordt er ook iedere dinsdag gevlogen. Vanaf december en tot einde maart voert Brussels Airlines,  in samenwerking met de Belgisch-Armeense reisorganisatie Armwings ,ook al enkele chartervluchten uit tussen Brussel en Yerevan.

België en Brussels Airport waren tot nog toe niet verbonden met Armenië.  Wie naar het land wou reizen of vanuit Armenië naar Brussel wou komen was genoodzaakt om vluchten te combineren via andere luchthavens. Met de nieuwe rechtstreekse vlucht komt Brussels Airlines volgende lente tegemoet aan de belangrijke marktvraag van onder meer de Armeense diaspora in ons land en in de buurlanden. De nieuwe route is ook goed nieuws voor enkele  Belgische touroperators en reisagenten die toeristische reizen naar Armenië verzorgen.

 

Uurregeling (lokale tijd)

Vluchtnummer

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Dagen vd week

SN2899

Brussel

Yerevan

18:40

01:10

zaterdag (heel het seizoen)

SN2899

Brussel

Yerevan

18:40

01:10

dinsdag (Jul/Aug)

SN2900

Yerevan

Brussel

02:00

05:00

zondag (heel het seizoen)

SN2900

Yerevan

Brussel

02:00

05:00

woensdag (Jul/Aug)

Vliegtuigtype: Airbus A320
Vluchtduur: 4.5 à 5uur

De vluchten vertrekken ’s avonds vanuit  Brussels Airport en in de loop van de nacht vanuit Yerevan’s Zvartnots luchthaven.  De uurregeling laat combinaties toe met andere Brussels Airlines bestemmingen in Frankrijk, Zwitersland, Duitsland, Polen, Scandinavië, Spanje, Italië en Verenigd Koninkrijk. Ook doorreizen naar de States en Canada is ’s ochtends mogelijk.

Tickets zijn te koop via de reisagent of via de website brusselsairlines.com (vanaf midden oktober)

Fascinerend land

Armenië, gelegen in de Zuid-Kaukasus regio, is zowel cultureel-historisch als geografisch, eenfascinerende bestemming.  Het land kent lange, warme zomers en korte koude winters.  Eeuwenoude kloosters, kerken en kathedralen die een bezoek waard zijn herinneren aan de indrukwekkende godsdienstgeschiedenis van Armenië.

Natuurliefhebbers en wandelaars komen helemaal aan hun trekken in het ongerepte ruige gebergte dat Yerevan omringt, in de vele wouden of langsheen de vele meren.  Yerevan is één van de oudste steden ter wereld, maar ging mee met haar tijd en is de moeite waard om te bezoeken dankzij haar bruisend cultuurleven, parken, fonteinen en musea.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com