Brussels Airlines zet opnieuw koers naar Londen Heathrow

Na een onderbreking van ruim 8 jaar landde vandaag opnieuw een Belgisch geregistreerd vliegtuig op de Londense luchthaven Heathrow. Brussels Airlines verbindt Europa’s grootste luchthaven voortaan vier keer per dag met Brussels Airport.

Sinds november 2001 vlogen uitsluitend Britse luchtvaartmaatschappijen tussen Brussels Airport en de Londense luchthaven Heathrow. Brussels Airlines bood totnogtoe dankzij een codeshare samenwerking wel tickets aan van deze maatschappijen maar verzorgde zélf geen eigen vluchten naar Europa’s grootste luchthaven.

11 januari 2010 zal de geschiedenis ingaan als de terugkeer van de Belgische luchtvaart naar Heathrow. De allereerste Brussels Airlines vlucht SN 2091, een Boeing 737, landde vanochtend om 07u40 lokale tijd met 109 passagiers aan boord, in Heathrow.

Voortaan zet Brussels Airlines vier keer per dag koers tussen Brussels Airport en Heathrow. De vluchten zijn verspreid over de dag. Aan boord worden voornamelijk passagiers verwelkomd met een aansluitende vlucht in Brussels Airport of in Heathrow. Dankzij de toetreding van Brussels Airlines tot de Star Alliance maken ook heel wat andere luchtvaartmaatschappijen gebruik van deze nieuwe lijndienst om hun connectievluchten in Heathrow of Brussel te ‘voeden’ met transferpassagiers.

Ook is er nog altijd een belangrijk marktsegment van zakenreizigers en toeristen dat de voorkeur geeft aan het vliegtuig om zich naar Londen te verplaatsen in plaats van de Eurostar die de voorbije weken herhaaldelijk met problemen kampte.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com