Brussels Airlines zet volgende zomer koers naar Thessaloniki

De tweede grootste stad van Griekenland, Thessaloniki, wordt vanaf begin mei 2 keer per week aangevlogen door Brussels Airlines. De hele zomer lang zal de maatschappij op donderdag en zondag koers zetten naar de luchthaven van Macedonia/Thessaloniki  die ook de toegangspoort is naar de beroemde toeristische Chalkidiki regio.

Na de eerdere aankondiging van een nieuwe service naar Kreta (luchthaven Heraklion), lanceert  Brussels Airlines vandaag nog een andere populaire Griekse bestemming: Thessaloniki.

Gelegen in het Noorden van Griekenland, is Thessaloniki dankzij haar vele historische bezienswaardigheden en uitgaansmogelijkheden een zeer levendige stad. Vorig jaar werd Saloniki, zoals de Grieken haar graag afkorten, tot Europese jongerenhoofdstad uitgeroepen. Die status heeft ze te danken aan de aanwezigheid van de Aristoteles universiteit die ruim 80.000 studenten telt.

Thessaloniki is de perfecte uitvalsbasis voor roadtrips langsheen de Griekse geschiedenis en de vele zandstranden. De beroemde Chalkidiki regio, de bekende Meteoren kloosters, de legendarische Mount Athos en de prachtige beach resorts van het Kassandra schiereiland bevinden zich in de omgeving.

Deze nieuwe Brussels Airlines vluchten naar Thessaloniki zijn ook goed nieuws voor de Griekse diaspora in België en Zuid-Nederland. Heel wat Grieken die in België wonen hebben immers roots in Noord-Griekenland en keren iedere zomer terug naar hun bakermat.

“We investeren volgende zomer in ons Griekenland aanbod omdat we sterk geloven in het toeristisch potentieel van het land volgend jaar. Met vluchten naar Thessaloniki, Kreta en Athene vliegen we naar de belangrijkste regio’s van het land en bieden we interessante reisformules voor wie naar het vasteland of de eilanden wil reizen."

-- Frédéric Dechamps, Vice President Sales Benelux Europe et Etats-Unis de Brussels Airlines

Uurregeling

Brussels Airlines vliegt vanaf mei tot begin oktober twee keer per week naar Thessaloniki / Macedonia (‘SKG’) luchthaven. Vluchtdagen zijn donderdag en zondag met telkens een ochtendvertrek vanuit Brussel en een terugvlucht in de vroege namiddag. De donderdagvlucht sluit aan op Brussels Airlines vluchten van/naar Duitsland, Scandinavië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Alle info via www.brusselsairlines.com

 

Vlucht

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Vluchtdagen

SN3231

Brussel

Thessaloniki

09h15

13h05

Donderdag

SN3232

Thessaloniki

Brussel

13h55

16h00

Donderdag

SN3231

Brussel

Thessaloniki

06h40

10h30

Zondag

SN3232

Thessaloniki

Brussel

11h20

13h25

Zondag

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com