Brussels Airlines ziet 30 tot 40 % groei in zakenreizen vanuit België

Brussels Airlines ziet 30 tot 40 % groei in zakenreizen vanuit België

  • Zakenreizen vanuit België weer in trek
  • Boekingen stijgen iedere week met 30 tot 40%
  • Brussels Airlines verwacht dat bedrijven vanaf oktober reisbeleid zullen versoepelen
  • Europese bestemmingen populairst voor zakenverkeer
  • Hogere vraag naar vluchten naar VS door versoepeling reisbeperkingen voor volledig gevaccineerde passagiers
  • Behoefte aan flexibiliteit groter dan ooit tevoren

Sinds midden augustus stelt Brussels Airlines een lichte toename vast in zakenreizen vanuit België. Met een wekelijkse stijging van het aantal boekingen van 30 tot 40%, verwacht de luchtvaartmaatschappij in september ongeveer 28.000 zakenreizigers vanuit Brussel te vervoeren. Terwijl zakenreizigers normaal twee tot drie weken op voorhand boeken, heeft de trend van de last minute boekingen sinds het begin van de coronaviruscrisis het boekingstijdstip gewijzigd naar slechts twee tot drie dagen voor hun reisdatum.

Toenemende vraag naar zakenreizen

Sommige sectoren hervatten hun zakenreizen sneller dan andere. De eerste sectoren die hun zakenreizen weer oppakken zijn de Europese en andere politieke instellingen, universiteiten en de maritieme sector, gevolgd door de automobielindustrie, internationale bouwbedrijven en producenten van bouwmaterialen. Ook NGO's en verzekeringsmaatschappijen die repatriëringen uitvoeren, vertegenwoordigen een belangrijk deel van de corporate klanten van Brussels Airlines.

Hoewel veel multinationals nog steeds een (gedeeltelijk) thuiswerkbeleid hanteren, verwacht de luchtvaartmaatschappij dat haar belangrijkste corporate klanten vanaf oktober hun reisbeleid zullen versoepelen.

Populaire zakelijke bestemmingen

De belangrijkste bestemmingen voor zakenreizigers zijn op dit moment voornamelijk Europese bestemmingen zoals Italië (Milaan), Slovenië (door het EU-voorzitterschap), Denemarken (Kopenhagen), Tsjechië (Praag), Duitsland (Berlijn), Oostenrijk (Wenen), Zwitserland (Genève) , Spanje (Madrid & Barcelona) & Portugal (Lissabon).

Met de versoepeling van de inreisbeperkingen die werden opgelegd door de Amerikaanse regering, waardoor volledig gevaccineerde EU-passagiers terug vlot de VS kunnen binnenkomen, verwacht Brussels Airlines een stijgende vraag naar zakenreizen naar de Verenigde Staten. In de eerste 24 uur na de aankondiging van het einde van het inreisverbod noteerde Brussels Airlines een stijging in de boekingen van 180%. De Belgische luchtvaartmaatschappij zal tijdens het winterseizoen 4 wekelijkse vluchten naar New York JFK aanbieden.

Het Afrikaanse netwerk van Brussels Airlines bleef gedurende de volledige crisis van groot belang voor de luchtvaartmaatschappij, zowel voor VFR-verkeer als voor zakenreizen van NGO's en andere bedrijven.

Brussels Airlines verwacht dat de vraag naar zakenreizen tegen 2024 opnieuw het niveau van 2019 zal bereiken. De vraag naar vrijetijdsreizen daarentegen herstelt zich veel sneller.

Flexibiliteit belangrijker dan ooit

Ook voor zakenreizigers ziet de luchtvaartmaatschappij dat flexibiliteit belangrijker is dan ooit. Daarom lanceerde Brussels Airlines speciale aanbiedingen voor bedrijven tijdens de pandemie.

Voor kmo's bieden Brussels Airlines en de Lufthansa Groep een bedrijfsbonusprogramma aan onder de naam Partner Plus Benefit. Het bedrijf spaart punten die kunnen worden gebruikt voor een brede selectie van aantrekkelijke beloningen zoals gratis tickets, upgrades, loungetoegang en meer.

Om zakenreizen opnieuw te stimuleren, biedt de Lufthansa Groep, inclusief Brussels Airlines, tot het einde van het jaar dubbele punten aan op het hele netwerk. Meer informatie en gratis inschrijving voor het programma kan via: www.partnerplusbenefit.com.

Tijdens de pandemie lanceerde de Belgische luchtvaartmaatschappij ook het meest verregaande flexibele concept op de Belgische markt, genaamd 'Pay-As-You-Fly'.

Het 'Pay-As-You-Fly' product biedt voordelen die veel verder gaan dan de reis zelf, op basis van het concept: "boeken -> vliegen -> betalen". Net als voorheen kunnen zakelijke klanten met een doorlopend contract hun reservering maken via het boekingskanaal van hun voorkeur, zijnde hun aangewezen reisbureau of hun online corporate booking engine. De vliegtickets voor alle bevestigde segmenten worden 24 uur voor vertrek uitgegeven. Het belangrijkste verschil met een traditionele boeking is dat de betaling pas wordt uitgevoerd nadat de gast aan boord van de vlucht is gegaan. Vanaf dat moment wordt de ticketprijs gedebiteerd van de creditcard van het bedrijf. Indien het "pay-as-you-fly"-ticket niet wordt gebruikt, d.w.z. de passagier heeft niet ingecheckt, wordt het automatisch geannuleerd. De betaalkaart wordt dus niet gedebiteerd. Kortom, er worden geen facturen verstuurd of betalingen verwerkt als reisplannen veranderen of geannuleerd worden.

Flexibiliteit is de voorbije twee jaar nog belangrijker geworden voor de klant. Met deze producten wil Brussels Airlines zich aanpassen aan de behoeften van haar passagiers.

Voor meer informatie over onze corporate programma's, gelieve contact op te nemen met corporatesales@brusselsairlines.com

 

 

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem