Brussels Airlines - ​ zomer 2007

Sinds 25 maart hebben SN Brussels Airlines en Virgin Express plaats geruimd voor Brussels Airlines. Brussels Airlines is een luchtvaartmaatschappij van de nieuwste generatie die zowel de beste ingrediënten van de traditionele ‘full service’ luchtvaartmaatschappijen combineert met het beste van het lowcost luchtvaartmodel. Kortom, de nieuwe maatschappij erft het beste van SN Brussels Airlines en Virgin Express en investeert nog verder in service en in het vluchtaanbod.

Brussels Airlines biedt vluchten aan naar meer dan 50 Europese bestemmingen en zet koers naar 14 Afrikaanse steden. Samen met partners worden ook vluchten naar de States, Canada, het Midden-Oosten en Azië aangeboden. Brussels Airlines verschijnt dagelijks met 49 vliegtuigen aan de startbaan.

‘Flying your way’, is de nieuwe slogan van Brussels Airlines. En de vlag dekt ook écht de lading. Je kan dankzij de nieuwe reisformules van Brussels Airlines immers zélf kiezen hoe je wil vliegen: b.flex of b.light. Een glimlach én stipte vluchten zijn steevast inbegrepen.

Een b.light ticket is zeer interessant voor citytrippers en vakantiegangers want naar tientallen bestemmingen kan je al b.light vliegen vanaf 49, 99 euro enkele reis, alle taksen inbegrepen. Aan boord kan je maaltijden en/of drankjes kopen. Brussels Airlines verwacht dat meer dan 3 miljoen passagiers gaan kiezen voor de b.light reisformule. Zij die dachten dat door het verdwijnen van de merknaam Virgin Express ook de lowfare filosofie verdwijnt hebben het dus helemaal verkeerd. Brussels Airlines richt zich met b.light meer dan ooit tot de lowfare passagiers en heeft voor hen 50 Europese bestemmingen in de aanbieding. Dankzij de lowfare guarantee garandeert Brussels Airlines dat klanten nergens anders goedkopere tickets vinden voor vergelijkbare vluchten. Brussels airlines verwacht dat meer dan 3 miljoen passagiers op jaarbasis voor de b.light reisformule gaan kiezen.

b.flex is de ideale reisformule voor wie wil tijd sparen (snelle check-in, vlotte security controle, priority bij inschepen, …), veel handbagage wil meenemen en aan boord wil genieten van een all inclusive service. De b.flex tickets kunnen altijd gewijzigd worden en wie b.flex reist kan ook zélf zijn zitplaats aan boord selecteren.

Cagliari

Sinds 27 april vliegt Brussels Airlines vijf keer per week tussen Brussels Airport en Cagliari. De hoofdstad van Sardinië is de perfecte uitvalsbasis om het prachtige eiland te ontdekken. Afwisselende groene, heuvelachtige landschappen, kilometerlange zandstranden, cultuur en gastronomie maken van Sardinië een ideale vakantiebestemming die nog grotendeels onontgonnen is door Belgische toeristen. Een retourticket kan al gekocht worden voor minder dan 100 euro, alle taksen inbegrepen.

Krakow

Brussels Airlines lanceerde deze lente ook een nieuwe verbinding tussen de Europese hoofdstad en Krakow. Vanaf 30 maart, wordt de thuisbasis van Brussels Airlines, Brussels Airport, 5 keer per week rechtstreeks verbonden met de historische schatkamer van Polen. Krakow is één groot openluchtmuseum en in de historische binnenstad die dit jaar haar 750ste verjaardag viert lijkt de tijd wel te blijven stilstaan. Eeuwenlang was Krakow de Poolse hoofdstad en de thuishaven van de Koninklijke familie die er in prachtige paleizen woonde. Ook kunstenaars uit heel de wereld vonden samen met hun leerlingen inspiratie in Krakow. 
Vandaag is Krakow een heel levendige stad die prat gaat op haar glorierijk verleden en graag met haar architecturale bezienswaardigheden zoals het renaissance paleis, de gothische basiliek en de authentieke binnenstad pronkt. Ook de omringende Malopolska region is zeker een bezoek waard. Niet minder dan acht sites uit Malopolska prijken op de Werelderfgoed lijst van de Unesco. Naast Krakow zelf zijn ondermeer het nabijgelegen Auschwitz en de zoutmijnen van Wieliczka beschermd. 
Een retourticket is al te koop voor minder dan 100 euro, alle taksen inbegrepen. 

Valencia

Valencia is deze lente en zomer de thuishaven van de beroemde America’s Cup zeilrace. Verwacht wordt dat het zeilspektakel honderdduizenden bezoekers zal lokken. Ook zonder de Amerika’s Cup is Valencia een bezoek meer dan waard. Volgens de kenners is de stad aan de zee helemaal op weg om uit te groeien tot een tweede Barcelona. Eén van de bekendste inwoners van de stad, architect Santiago Calatrava, tekende de Ciutat de les Arts i les Ciènces, een stad van de Kunst en de Wetenschappen, waar je probleemloos twee dagen kan in ronddwalen (aquarium, wetenschappelijk museum, opera, planetarium, …). 

Meer vluchten

Brussels Airlines biedt nog meer afreismogelijkheden naar heel wat steden. De vluchtfrekwenties naar ondermeer Praag, Berlijn, Budapest en Lissabon zijn verhoogd. Tot zes keer per dag zet Brussels Airlines bijvoorbeeld koers naar Berlijn. Rome en Madrid worden vijf keer per dag aangeboden, Barcelona en Praag vier keer en Lissabon dagelijks drie keer. Dankzij deze uitgebreide afreismogelijkheden is er nog meer flexibiliteit en kan een toerist die voor Brussels Airlines kiest in tegenstelling tot bij andere luchtvaartmaatschappijen van een maximale verblijfsduur op de bestemming genieten.

Vanaf juli worden de vluchtfrekwenties naar Tel Aviv verhoogd. Vanaf dan vliegt een Airbus A 319 dagelijks tussen Brussel en Israel. Het toerisme zit in Israel opnieuw in de lift na enkele moeilijke jaren en de verwachtingen van de toerismesector zijn dan ook hoog gespannen.

Combinatiereizen

Dankzij de one way tariefformule die Brussels Airlines introduceert kunnen de Europese bestemmingen naar hartelust gecombineerd worden. Op alle luchthavens bestaat de mogelijkheid om tegen voordeel tarief een Hertz huurwagen te leasen. De wagen mag achtergelaten worden op een luchthaven van vertrek die verschillend is van de luchthaven van aankomst.

Portugal leent zich bij uitstek voor een combinatiereis. Zo kan je dankzij de dagelijkse vluchten van Brussels Airlines vanuit Porto perfect het Noorden ontdekken en via Lissabon terugkeren. Of  Lissabon bezoeken, ronddwalen in de de prachtige Alentejo regio en na enkele dagen verpozing in de Algarve via Faro terugkeren.

Ook het Brussels Airlines aanbod Spanje is zeer geschikt voor combinatiereizen. Zo kan je naar Malaga afreizen, enkele dagen verpozen aan de Costa del Sol en dan na een culturele rondrit langs de Pueblos Blancos en het prachtige Andalousische binnenland via Sevilla terugvliegen. Ook de Algarve kan via de Brussels Airlines vluchten naar Faro vlotjes gecombineerd worden met het Zuiderse Sevilla. 
De hele Costa Blanca ontdekken is mogelijk dankzij een combinatie van de rechtstreekse vluchten naar Valencia en Murcia. 

Wie van Zuid-Italië wil proeven kan Rome met Napels of Bari  combineren. In Sicilië kan je afreizen naar  Palermo en terugkeren via Catania en zo met een huurwagen alle uithoekjes van het fascinerende eiland bezoeken.

Je onderdompelen in de Donau regio is mogelijk dankzij een combinatiereis Wenen en Boedapest.

Longhaul

Met een inaugurale vlucht op 22 april naar Bujumbura voegde Brussels Airlines zopas een veertiende Afrika bestemming aan het netwerk toe. Bujumbura, de hoofdstad van Burundi, wordt elke zondag rechtstreeks aangevlogen vanuit Brussel.

De vluchtfrekwenties naar Nairobi worden verhoogd. De Keniaanse hoofdstad is voortaan zes keer per week bereikbaar met Brussels Airlines.

Dankzij de uitstekende vluchten van partner Etihad Airways wordt er vanaf deze zomer ook meer zetelcapaciteit aangeboden op de route Brussel - Abu Dhabi die met nieuwe Airbus A 330 vliegtuigen wordt bediend. Abu Dhabi is amper 160 kilometer van Dubai verwijderd.

Vanaf de maand augustus gaat Brussels Airlines ook samenwerken met Jet Airways en zetels verkopen voor de nieuwe dagelijkse Jet Airways vluchten naar Mumbai, Delhi en Toronto. Jet Airways zet op deze routes nagelnieuwe vliegtuigen in en biedt aan boord een zeer hoogstaand inflight comfort met zetels en inflight entertainment systemen van de allernieuwste generatie.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com