Brussels Airport en Brussels Airlines lanceren nieuwe “Baggage drop-off"

Online ingecheckte passagiers kunnen zo zelf hun bagage kunnen inchecken

Brussel, 6 september 2022 - Op Brussels Airport kunnen passagiers van Brussels Airlines sinds deze zomervakantie gebruik maken van een nieuw systeem om zelf hun bagage in te checken. Online ingecheckte passagiers kunnen met hun instapkaart zelf het bagagelabel voor hun koffer afdrukken aan één van de 16 kiosken en deze daarna op één van de zes bagagebanden afzetten. Deze “Baggage drop-off” zorgt voor een aanzienlijke tijdwinst voor de reizigers. Het nieuwe systeem werd deze zomervakantie gefaseerd in gebruik genomen en is nu volledig operationeel.

Brussels Airport introduceerde deze zomer een nieuw systeem om zelf de bagage in te checken op de luchthaven. Met hun boarding pass kunnen passagiers voor de korte en middellange bestemmingen van Brussels Airlines, en de andere maatschappijen van de Lufthansa Group (Lufthansa, Swiss en Austrian), zelf het bagagelabel printen voor hun koffer en deze inchecken. Hiervoor werd een nieuwe zone met 16 labelkiosken en 6 bag drops, waar de koffer gewogen wordt en op de band naar de bagagehal gaat, geïnstalleerd ter hoogte van check-in rij 4. Agenten van Brussels Airlines staan de passagiers bij indien ze assistentie wensen.

Deze Baggage drop-off biedt een aanzienlijke tijdwinst voor passagiers omdat er nog meer passagiers gelijktijdig hun koffer kunnen aanbieden. Aangezien meer dan 75% van de passagiers van Brussels Airlines reeds thuis zijn ingecheckt en hun boarding pass op zak hebben, kunnen zij zo sneller hun koffer inchecken en hun reis verderzetten. Via deze Baggage drop-off kunnen er tot 400 passagiers per uur hun bagage inchecken. Passagiers kunnen uiteraard ook nog steeds terecht bij de bemande check-in balies.

Dit systeem werd tijdens de zomervakantie stelselmatig in gebruik genomen en is nu volledig operationeel. Tijdens de maanden juli en augustus werden al 35.000 koffers, of bijna 10% van de koffers van korte en middellange vluchten van Lufthansa Group, via de Baggage drop-off ingecheckt. Dit gaat om een uitgebreide piloot, waarbij het systeem nauw zal opgevolgd worden, met oog op uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst.

Joëlle Neeb

For media requests only

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com