brusselsairlines.com verkozen tot meest gebruiksvriendelijke website

De website van Brussels Airlines is zopas verkozen tot meest gebruiksvriendelijke website. Meer dan 4.000 personen kenden www.brusselsairlines.com de Usability Award toe. Vooral de creativiteit, het gebruikgemak en de grote hoeveelheid handige informatie die de website biedt viel in de smaak van de jury.

De Usabiltiy Awards, al jaren een vaste waarde in Nederland, werden voor het eerst uitgereikt in België. Met de prijs worden websites beloond waarop navigeren eenvoudig is en waarop surfers zonder omwegen de informatie vinden die ze nodig hebben. Meer dan 200 Belgische sites namen deel aan de wedstrijd en www.brusselsairlines.com kreeg de publieksprijs die werd toegekend door ruim 4.000 stemmers.

brusselsairlines.com overtuigde dankzij het gebruiksgemak bij de reservatie van een vlucht maar ook dankzij de nieuwe functie ‘Inspireer mij’. Wie erop klikt krijgt een handige inspirerende rubriek te zien die de Brussels Airlines bestemmingen indeelt op basis van verschillende vakantietypes zoals zon, cultuur, ski, shopping, familie of nachtleven.

De nieuwste versie van brusselsairlines.com werd pas in oktober van dit jaar gelanceerd en wordt nog elke dag verder ontwikkeld. Nieuwe gebruiksvriendelijke informatie zoals weerberichten over de bestemmingen wordt binnenkort online gezet. Ook zal het binnen afzienbare tijd mogelijk zijn om via brusselsairlines.com treintickets te reserveren voor het Belgisch spoornetwerk.

Naast de mogelijkheid om tickets te kopen, laat brusselsairlines.com ook toe om online in te checken voor een vlucht. Amper twee jaar na de introductie van deze online check-in optie maken al meer dan de helft van de Brussels Airlines passagiers gebruik van deze mogelijkheid om heel veel tijd te sparen door thuis de in te checken en zélf de inschepingskaart uit te printen. Sinds kort kunnen passagiers die meer dan het toegelaten bagagegewicht willen inchecken ook goedkoop online extra bagage supplementen aanschaffen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com