Christina Foerster wordt nieuwe Chief Commercial Officer van Brussels Airlines

Christina Foerster wordt nieuwe Chief Commercial Officer van Brussels Airlines

Lars Redeligx start nieuwe carrière binnen Lufthansa Groep.

Vanaf 1 oktober vervoegt Christina Foerster de Management Board van Brussels Airlines als nieuwe Chief Commercial Officer. Christina zal rechtsreeks rapporteren aan CEO Bernard Gustin en treedt in de voetsporen van Lars Redeligx, die de laatste drie en half jaar met succes het businessmodel en het merk van de Belgische airline heeft geherpositioneerd.  Lars wordt Chief Commercial Officer and Spokesperson Europe van de LSG Group.

Brussels Airlines is de laatste drie en een half jaar door een grondige herziening gegaan van haar businessmodel, commerciële strategie en merkpositionering om de strijd met de steeds toenemende low-cost concurrentie volop aan te gaan. Onder andere de introductie van nieuwe reisformules op het Europese netwerk, een nieuw e-commerce platform, de lancering van het nieuwe LOOP loyalty programma, nieuwe serviceconcepten zoals “The Loft” en de rebranding met een duidelijke focus op de klant én competitieve prijzen, hebben van Brussels Airlines een competitief en dynamisch bedrijf gemaakt. Samen met zijn teams, heeft CCO Lars Redeligx key performance indicators als omzet, passagiersgroei en load factor naar nieuwe hoogten gebracht.


“Lars heeft  een belangrijke bijdrage geleverd aan de herpositionering van Brussels Airlines. Zijn out of the box denken en onophoudelijk streven naar sterke commerciële performance en customer focus hebben ons businessmodel hervormd. Hij slaagde er ook in om ons Belgische ambassadeurschap te versterken, niet enkel dankzij onze speciale vliegtuigen Rackham, Magritte en Trident, maar ook dankzij de structurele partnerships met Belgische bedrijven en organisaties die hij tot stand heeft gebracht. We zijn hem erg dankbaar voor zijn vele verwezenlijkingen en wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe uitdaging binnen de LSG Groep.”

-- Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines

 

Christina Foerster (45), momenteel Lufthansa Senior Vice President Network & Partner Management Hub Airlines, gaat op 1 oktober aan de slag bij Brussels Airlines als hoofd van de commerciële departementen.

Nadat ze een MBA behaalde aan de Warton School, University of Pennsylvania, begon Christina in 1999 haar carrière als consultant bij de Boston Consulting Group. In oktober 2002 stapte ze over naar Deutsche Lufthansa AG als Project Manager Corporate Strategy en nam vervolgens een management rol op als General Manager Product Management Intercontinental. In deze functie was ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Lufthansa’s in-flight product op het langeafstandsnetwerk. In 2011 werd ze Vice President Network and Fleet Development, waar ze zich richtte op de strategische ontwikkeling van de Lufthansa Group vloot en het wereldwijde network van Lufthansa Passenger Airlines. Twee jaar later, in 2014, werd ze benoemd tot Senior Vice President Network, Group & Alliance Development bij de Lufthansa Group en sinds januari is ze overall process owner van Network & Partner Management voor Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines, die rechtstreeks rapporteert aan de Lufthansa Group Executive Board Member for Hub management.

"We kennen Christina al sinds jaren, dankzij intensieve samenwerkingen rond onderwerpen zoals netwerk, allianties en vloot. We kijken ernaar uit om haar binnenkort te verwelkomen als nieuw lid van de Management Board van Brussels Airlines. Ze is een open-minded en uiterst professionele manager met ruime ervaring in de luchtvaartsector en toerisme. Met haar analytische vaardigheden en internationale ervaring, zal ze mee onze concurrentiepositie verder versterken binnen een zeer uitdagende marktomgeving",

-- Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines

Corporate
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 54 bestemmingen in Europa en 2 in Noord-Amerika. Het bedrijf stelt 3.300 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem