Coronavirus (COVID-19): Sterke daling van de vraag naar vluchten in Europa dwingt Brussels Airlines om haar vluchtaanbod te herzien - UPDATE

Coronavirus (COVID-19): Sterke daling van de vraag naar vluchten in Europa dwingt Brussels Airlines om haar vluchtaanbod te herzien - UPDATE

  • Verdere reducering van het vluchtaanbod in Europa tussen 8 en 28 maart
  • In totaal verlaagt de maatschappij haar aanbod in Europa met 23%

Aangezien de lage vraag naar vliegtuigtickets in Italië en in heel Europa aanhoudt, is Brussels Airlines genoodzaakt haar maatregelen uit te breiden en haar vluchtaanbod verder te reduceren.

Vanwege de snel teruglopende vraag naar vluchten in Europa had Brussels Airlines al besloten haar vluchtfrequenties op een aantal bestemmingen in Italië te verlagen om de negatieve economische impact op haar activiteiten te beperken. Naast de reeds 30% geannuleerde vluchten naar en van Milaan Linate en Milaan Malpensa, Venetië, Rome, Bologna en Turijn tussen 2 en 28 maart, annuleert het Belgische bedrijf nu bijkomende vluchten van en naar Italië alsook naar de rest van haar Europese netwerk. In totaal gaat het om een reductie van 23% van het Europese vluchtaanbod tussen 8 en 28 maart.

Passagiers van wie de vlucht wordt geannuleerd, worden gecontacteerd en omgeboekt op andere beschikbare vluchten. Indien ze niet meer wensen te reizen kunnen ze ervoor kiezen om het volledige bedrag terug te krijgen indien ze niet meer willen reizen.

Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem