De Groep Brussels Airlines richt nieuwe Congolese luchtvaartmaatschappij op samen met Hewa Bora Airways

De Groep Brussels Airlines richt samen met Hewa Bora Airways een nieuwe Congolese luchtvaartmaatschappij op. De maatschappij, die volgens internationale normen zal opereren vanuit Kinshasa, gaat zowel binnenlandse als internationale vluchten uitvoeren.

Aandeelhouders

De participatie in de nieuwe maatschappij gebeurt via de vennootschap Pan African Airlines Leasing Company Ltd.  Dit is een vennootschap naar Mauritiaans recht die deel uitmaakt van de Brussels Airlines groep en die zich toespitst op de ontwikkeling van Afrikaanse projecten en samenwerkingsakkoorden. 

Pan African Airlines bezit 49 procent van de aandelen van het nieuwe luchtvaartbedrijf. De Hewa Bora Airways groep heeft de overblijvende 51 pct. 

De operaties van de maatschappij gaan van start zo snel mogelijk nadat de operationele voorbereidingen zijn afgerond en goedkeuringen en licenties verkregen zijn. De naam van het luchtvaartbedrijf zal later bekend worden gemaakt.

Veiligheid, stiptheid, betrouwbaarheid en comfort

De nieuwe maatschappij zal volgens internationale normen opereren vanuit haar thuisbasis op de luchthaven van Kinshasa (N’Djili). Veiligheid, stiptheid, betrouwbaarheid en comfort staan centraal in de operaties. 

Het vluchtaanbod, uitgevoerd met Boeing 737 en BAe 146 toestellen, zal bestaan uit binnenlandse vluchten en internationale verbindingen.

Nauwe samenwerking

De maatschappij gaat nauw samenwerken met Brussels Airlines dat zowel managementresources als operationele know how ter beschikking stelt. 

De nieuwe maatschappij zal ook vluchten tussen Kinshasa en Brussel aanbieden. Deze vluchten worden uitgevoerd door Brussels Airlines met de nieuwe maatschappij als codeshare partner.  

De binnenlandse en regionale vluchten van de nieuwe maatschappij zullen trouwens naadloos aansluiten op de intercontinentale vluchten die Brussels Airlines uitvoert vanuit Kinshasa en, via Brussel,  naar Europese steden, de States, Indië en het Midden-Oosten. 

Hewa Bora Airways stelt haar jarenlange ervaring met luchtvaartactiviteiten in het uitgestrekte Congo ter beschikking van de maatschappij.

We zijn uiterst tevreden dat we samen met onze partners een nieuw luchtvaartproject kunnen uitbouwen dat een referentie wordt in Congo”, zegt Brussels Airlines CEO Philippe Vander Putten. “Brussels Airlines zal haar operationele kennis, die gebaseerd is op 80 jaar luchtvaartervaring in Afrika, volledig ten dienste stellen van de nieuwe maatschappij.”

We zijn zeer tevreden dat we vandaag dit stevig partnership kunnen bekendmaken”, zegt Philippe de Moerloose, CEO van Hewa Bora Airways. “Onze samenwerking laat toe om voor de Democratische Republiek Congo een kwaliteitsluchtvaartmaatschappij te creëren die volgens internationale maatstaven gaat opereren vanuit Kinshasa en die tegelijkertijd ook het uitgestrekte binnenland gaat ontsluiten. De samenwerking met Brussels Airlines laat om heel wat synergieën te creëren en know how te delen zodat we het beste van onze twee werelden en modellen kunnen samenbrengen.

De volgende maanden zullen we op regelmatige basis persinformatie bekend maken over de ontwikkeling van deze nieuwe Congolese luchtvaartmaatschappij.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com